Aldeberan napísal:coze ? subjektivna nevyhoda ? Ak bude mat 5 milionov Slovakov zcela subjektivnu apatiu voci EU, a hoci aj kazda bude odlisna vyplyvajuca z ineho dôvodu, tak je to zcela objektivny dôvod z Unie vystupit !
obcania sa za vstup vyjadrili v slobodnom referende, takze kde mas problem?
Aldeberan napísal:spolocna mena je len ulahcenie zivota. Z ekonomického hladiska je to skôr riziko, pretoze nikto naozaj nevieci je eurozona trvalo udrzatelná, neumoznuje jednotlivým státomurcovat vlastnu menovu politku, niektore staty by sa rozvijali rychlejsie bez eura, nietkore z eura neuveritelne profitujú. eurozona je obravsky moloch, neflexibilny a klasicky byrokraticky. Nereaguje na potreby clenskych statov nie preto, ze by nechcel, ale pretoze má viacej práce so svojim vlastným prezivanim.
toto "ulahcenie zivota" otvara moznosti na tisice dalsich veci. Treba uvazovat komplexne. Ano, strata nezavislej menovej politiky je minus, ale... keby sa dali ciselne spocitat straty a zisky vo vsetkych oblastiach vdaka euru, som si isty, ze by sme boli v pluse. Byrokracia je problem, ver mi, to ma sere tiez:)
Aldeberan napísal:volny pohyb osob podporuje kriminalitu, pasovanie drog, nelegalnych imigrantov, obchod z ľuďmi. Zato ze ty necakas pol hodinku na prechode sa niektorym ludom nicia zivoty, aj ked by mozno nemuseli.
takze cesta je podla teba ostnaty drot a strielat na hraniciach? to sme tu uz mali....
Aldeberan napísal:EU znamena zvysenu konkurenciu. Na domaci trh sa dostavaju zahranicne firmi ktoré vytlacaju domace.
prirodzeny vyber. zase na svetovy trh sa dostavaju SK firmy.
Aldeberan napísal:a sakra diktuju nam velkost a tvar paradajky ! to cloveka uz naozaj irituje ! (no dobre, toto je subjektivne

nikto ti velkost nediktuje, su to normalne normy pre zaradenie do tried kvality. Len sa to medializovalo a pisalkovia to takto zdeformovali.
Preco nenadavas na ine normy kvality?
Aldeberan napísal:nemysli si ze som proti EU. Ja som nahodou za EU, len j utreba odlahcit a znizit centralizaciu, bo centralizacia je zla. Viacej liberalizmu do ekonomiky a volny pohyb sluzieb. To tomu chýba.
true.