Vystupenie z EU

Diskusie na politické témy...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

kali520 napísal:Volny pohyb osob vedie k multikuluture a multikultura vedie k tomuto http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=66762 Volny pohyb kapitalu vedie k privatizacii statneho majetku. A spolocna mena vedie k novemu svetovemu poriadku. Fakt same vyhody :?
:?: treba obohnať Slovensko ostnatým drôtom, aby nikto nemohol dnu ani von? ..tak sa nebude mixovať kultúra, nepríde sem žiadny kapitál, a s menou by sme si mohli....... ušetríme na toaleťákoch! :D

Aj keď neviem, ako si dospel k názoru, že voľný pohyb kapitálu vedie k privatizácii štátneho majetku. :roll:

//ďakujem za K-/+ :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Ak ho opltime, tak Les nam zase ujde na Floridu, preplava Dunaj v BA a ocitne sa spokojny v Rakusku. Chcem to??? :D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

kinjeril napísal:No ako pre koho, nie?
vyhody pociti kazdy, aj upratovacka v medzilaborciach, ale neuvedomi si to. Aj tych 50 tisic Slovakov v Londyne moze umyvat riad vdaka volnemu pohybu, aj my mozme sediet za PC a slobodne diskutovat vdaka padu socializmu... Objektivna nevyhoda jednotneho sveta podla mna neexistuje, existuju len subjektivne nevyhody, ktore si vytvaraju jednotlivi ludia vo svojej hlave.
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

enter00 napísal:vyhody pociti kazdy, aj upratovacka v medzilaborciach, ale neuvedomy si to. Aj tych 50 tisic Slovakov v Londyne moze umyvat riad vdaka volnemu pohybu, aj my mozme sediet za PC a slobodne diskutovat vdaka padu socializmu... Objektivna nevyhoda jednotneho sveta podla mna neexistuje, existuju len subjektivne nevyhody, ktore si vytvaraju jednotlivi ludia vo svojej hlave.
coze ? subjektivna nevyhoda ? Ak bude mat 5 milionov Slovakov zcela subjektivnu apatiu voci EU, a hoci aj kazda bude odlisna vyplyvajuca z ineho dôvodu, tak je to zcela objektivny dôvod z Unie vystupit !

na toto niesom odbornik. a ani ty niesi. ale pouzijem tu torchu vedomosti co mam z ineho odboru a napisem ti par (podla mna) objektivnych nevyhod :

spolocna mena je len ulahcenie zivota. Z ekonomického hladiska je to skôr riziko, pretoze nikto naozaj nevieci je eurozona trvalo udrzatelná, neumoznuje jednotlivým státomurcovat vlastnu menovu politku, niektore staty by sa rozvijali rychlejsie bez eura, nietkore z eura neuveritelne profitujú. eurozona je obravsky moloch, neflexibilny a klasicky byrokraticky. Nereaguje na potreby clenskych statov nie preto, ze by nechcel, ale pretoze má viacej práce so svojim vlastným prezivanim.

volny pohyb osob podporuje kriminalitu, pasovanie drog, nelegalnych imigrantov, obchod z ľuďmi. Zato ze ty necakas pol hodinku na prechode sa niektorym ludom nicia zivoty, aj ked by mozno nemuseli.

EU znamena zvysenu konkurenciu. Na domaci trh sa dostavaju zahranicne firmi ktoré vytlacaju domace.

a sakra diktuju nam velkost a tvar paradajky ! to cloveka uz naozaj irituje ! (no dobre, toto je subjektivne :)

nemysli si ze som proti EU. Ja som nahodou za EU, len j utreba odlahcit a znizit centralizaciu, bo centralizacia je zla. Viacej liberalizmu do ekonomiky a volny pohyb sluzieb. To tomu chýba.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Aldeberan napísal:coze ? subjektivna nevyhoda ? Ak bude mat 5 milionov Slovakov zcela subjektivnu apatiu voci EU, a hoci aj kazda bude odlisna vyplyvajuca z ineho dôvodu, tak je to zcela objektivny dôvod z Unie vystupit !
obcania sa za vstup vyjadrili v slobodnom referende, takze kde mas problem?
Aldeberan napísal:spolocna mena je len ulahcenie zivota. Z ekonomického hladiska je to skôr riziko, pretoze nikto naozaj nevieci je eurozona trvalo udrzatelná, neumoznuje jednotlivým státomurcovat vlastnu menovu politku, niektore staty by sa rozvijali rychlejsie bez eura, nietkore z eura neuveritelne profitujú. eurozona je obravsky moloch, neflexibilny a klasicky byrokraticky. Nereaguje na potreby clenskych statov nie preto, ze by nechcel, ale pretoze má viacej práce so svojim vlastným prezivanim.
toto "ulahcenie zivota" otvara moznosti na tisice dalsich veci. Treba uvazovat komplexne. Ano, strata nezavislej menovej politiky je minus, ale... keby sa dali ciselne spocitat straty a zisky vo vsetkych oblastiach vdaka euru, som si isty, ze by sme boli v pluse. Byrokracia je problem, ver mi, to ma sere tiez:)
Aldeberan napísal:volny pohyb osob podporuje kriminalitu, pasovanie drog, nelegalnych imigrantov, obchod z ľuďmi. Zato ze ty necakas pol hodinku na prechode sa niektorym ludom nicia zivoty, aj ked by mozno nemuseli.
takze cesta je podla teba ostnaty drot a strielat na hraniciach? to sme tu uz mali....
Aldeberan napísal:EU znamena zvysenu konkurenciu. Na domaci trh sa dostavaju zahranicne firmi ktoré vytlacaju domace.
prirodzeny vyber. zase na svetovy trh sa dostavaju SK firmy.
Aldeberan napísal:a sakra diktuju nam velkost a tvar paradajky ! to cloveka uz naozaj irituje ! (no dobre, toto je subjektivne :)
nikto ti velkost nediktuje, su to normalne normy pre zaradenie do tried kvality. Len sa to medializovalo a pisalkovia to takto zdeformovali.
Preco nenadavas na ine normy kvality?
Aldeberan napísal:nemysli si ze som proti EU. Ja som nahodou za EU, len j utreba odlahcit a znizit centralizaciu, bo centralizacia je zla. Viacej liberalizmu do ekonomiky a volny pohyb sluzieb. To tomu chýba.
true.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

obcania sa za vstup vyjadrili v slobodnom referende, takze kde mas problem?
Pokial ma pamet neklame referendum bolo takmer neplatne az na poslednu chvilu sa zvysil pocet hlasujucich na 51 percent tusim. Bohvie odkial zobrali tie hlasy vladny predstavitelia.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

kali: ty si iny konspirator :lol:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

miki24686 napísal:kali: ty si iny konspirator :lol:
:D :D :D za chvilu nam tu zacne spochybnovat aj ze Zem kruzi okolo Slnka.
kali nehul tolko:)

// "United in diversity"
Toto hovori za vsetko, fakt, ze sa to podari, presahuje tuto generaciu.
Preto ma EU zmysel, ked pre uz nic ine.
Praefectus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Praefectus »

Vystupit z EU? V ziadnom pripade! Dovodov je vela... v prvom rade by sme mali spomenut, ze toto integracne zoskupenie liberalizuje medzinarodne ekonomicke vztahy, bura cla a ine bariery volneho obchodu a otvara nasej krajine more moznosti - spolocny trh, volny pohyb osob a kapitalu... zefektivnuje ekonomiku a robi ju konkurencieschopnou. EU to dokonca dotiahla na menovu a pomaly i fiskalnu uniu! Je sice otazne, ci je jednotna mena takou vyhodou, akou sa moze na prvy pohlad zdat... centralne banky jednotlivych statov pridu o efektivny nastroj ovplyvnovania ekonomiky - o menovu politiku centralnej banky. To by sa jedneho dna mohlo dost nepekne prejavit... predstavte si situaciu, keby napriklad Nemecko potrebovalo presadit restriktivnu (mali by napriklad vysoku inflaciu) a Slovensko expanzivnu (u nas by bola vyssia nezamestnanost) politiku. Doslo by k dileme, pretoze menovu politiku by riadila jedna - europska centralna banka, ktora by si musela vybrat... bud znizi inflaciu v Nemecku a prehlbi nezamestnanost na Slovensku alebo naopak. Ja sa priklanam k nazoru, ze by si vybrala tu prvu moznost... Moze sa ale tento nedostatok vyrovnat vsetkym pozitivam? Prilivu investicii, rastucemu HDP? EU nie je o dotaciach... byt clenom neznamena uchmatnut si vzdy ten najvacsi kus kolaca. CR bola napriklad prvy rok clenstva v EU cistym platcom... co znamena, ze viac penazi do europskeho rozpoctu odviedla ako z neho dostala. Velka Britania je dokonca pravidelnym cistym platcom... A vystupila z Unie? Nie, dokonca do nej vstupila z konkurencneho integracneho zoskupenia EFTA, kde mala veducu poziciu.

Dalsim dovodom vsak je, ze Slovensko nema na vyber. Vsetci jeho najvacsi obchodni partneri su clenmi EU... Z toho isteho dovodu vstupilo do EU aj Rakusko (takisto z EFTA), pretoze cakalo, ze dojde aj k rozsireniu na vychod. Svajciarsko je specialny pripad... EU s nim vsak samozrejme ma podpisane zmluvy o zone volneho obchodu, rovnako ako s ostatnymi ministatikmi ako je San Marino alebo Monako...

EU je pre Europu a jej clenov obrovskym prinosom. O Europe sa hovori, ze je ekonomickym obrom, ale politickym trpaslikom. Je to pravda, ale EU je na ceste to zmenit. Ved co znamena hlas SR ku hlasu USA? Ale EU ako jednotny politicky blok... jej slovo zavazi. Europa sa stava skutocnym konkurentom USA, typickemu vojnovemu zbohatlikovi, ktory vsak pred nou bohuzial este stale ma niekolkorocny naskok. Ale... tempus fugit...

Ja som hrdy na to, ze som Europan. Podporujem integracne snahy vsetkymi desiatimi (nielen preto, ze studujem medzinarodny obchod) a zdielam viziu buducej Europy. Je to zatial najracionalnejsi napad, ktory kedy v Europe vznikol...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

s myslienkou EU mozem len suhlasit co sa mi ale nepaci je to ze je to byrokraticky gigant ako uz spomenul aldebaran, to je najvacsou slabinou eu. toto sa mi priam hnusi a casom to bude len a len horsie. strasne vela penazi sa tam zbytocne utapa.
k vystupeniu z eu: je to vobec technicky mozne?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Zaujimavy rozhovor s clenom parlamentu EU (Bruno Gollnisch) na rozne temy..

http://www.altermedia.info/images/golln ... 6_2007.wmv
2neo
Star
Star

Príspevok od používateľa 2neo »

ved vystupenie z EU nie je mozne.Teda ziadna zo zmluv to neupravuje.
nadl
Medium Star
Medium Star

1968

Príspevok od používateľa nadl »

2neo napísal:ved vystupenie z EU nie je mozne.Teda ziadna zo zmluv to neupravuje.
Leň aby to nedopadlo ako 1968 roku :!:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

vystupenie z EU je somarina...
za vystupenie neexistuje jediny argument...
pre zotrvanie su akekolvek na ake si spomenies....
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

deblasco napísal:...za vystupenie neexistuje jediny argument...
... no ja by som aj vedel o jednom. Nesvojpravnost. (sankcie za nedodrzanie kvot, Bohunice, atd. ...)
:|
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

kinjeril napísal:... no ja by som aj vedel o jednom. Nesvojpravnost. (sankcie za nedodrzanie kvot, Bohunice, atd. ...)
vsetko ma svoju cenu. aj svojpravnost...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

2neo napísal:ved vystupenie z EU nie je mozne. Teda ziadna zo zmluv to neupravuje.
Je to moze- na zaklade principu, ze EU nemoze vo svojich radoch nikoho drzat nasilim. Nechcem si vsak predstavit, ako by to bolo riesene najma po stranke ekonomickych, pravnych a financnych aspektov. Svojho casu o vystupe z EU vazne uvazovali napr. Rakusko a Velka Britania. Na druhej strane, EU dnes naozaj nema jasne pravidla, ako z nej moze clenska krajina vystupit. Prvu oficialnu zmienku o tom, ze krajina moze z EU dobrovolne vystupit, mala upravovat zatial neprijata Euroustava.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

kinjeril napísal:... no ja by som aj vedel o jednom. Nesvojpravnost. (sankcie za nedodrzanie kvot, Bohunice, atd. ...)
bracho, v com nie si svojpravny? akekvoty mas na mysli? njn bohunice, to maju na rovasi rakusania ;)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Pokial ide o tu "nesvojpravnost". Zoberme si tiez priklad pripravovanej, resp. tolko diskutovanej harmonizacie danovej sustavy EU a nasej Deklaracie o danovej suverenite v priamych daniach (cit. "vyhlasuje výlučnú právomoc Slovenskej republiky rozhodovať o otázkach daní z príjmov fyzických a právnických osôb a odpočítateľných položiek.“). Pokial sme suverenny stat, potrebujeme vyhlasovat vylucne pravomoci sami sebe? Samozrejme chapem, ze pokial sme sa dobrovolne stali sucastou EU, zaroven sme sa dobrovolne stali sucastou jej rozhodovacich procesov. O tom, ze nie vzdy moze byt vysledok tychto rozhodovacich procesov v sulade s politickou volou jednotlivych clenskych statov, svedci vyssie spominany priklad Rakuska a Velkej Britanie. That´s it
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tomasito to tu vo svojom poslednom prispevku povedal dobre. Ale bo niekde vyssie, to je jedno. Vsetko ma svoju cenu, vstupili sme do EU, mame z toho vyhody, ktorych sa tu vymenovalo dost. Ak sa naozaj chce, najdu sa aj nevyhody, no osobne si nemyslim, ze by tie prevazovali. Nic nie je zadarmo, ista strata "svojpravnosti" ako bolo spominane je jednoducho ta cena, ktoru platime. A povedzme si uprimne, pocitujete ti nejako tu stratu svojpravnosti? Podla mna viacej pocitime tie pozitiva, budeme po nich jazdit, budeme nimi platit...osobne som tiez proti vystupeniu z unie(aj ked z principu by ma zaujimalo ako by sme to vymysleli, ked ten "postup" ako odtial nie je niekde presne dany, aspon tak ste to tu tusim pisali :) ).
Napísať odpoveď