Skusenejsi prosim poradte

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skusenejsi prosim poradte

Príspevok od používateľa braino.swk »

Takze, chcel by som vas poprosit o urcite rady, hlavne takych co maju uz dlhsi vztah alebo ho prezili..
takze moja situacia: asi pred rokom som spoznal babu, boli sme si sympaticki, bolo nam spolu fajn, travili sme spolu cas a tak netrvalo dlho a uvedomili sme si ze patrime k sebe... zaciatok nasho vztahu sme nebrali nejak extra vazne, travili sme cas po svojom, spolu sme boli maximalne raz za tyzden. Ale aj tak sme sa mali radi. Potom prisli letne prazdniny a zacali sme travit spolu casu troska viac... tak 3-4x za tyzden.. a vtedy sme si uvedomili obaja ze to co je medzi nami nie je iba nieco povrchne.. lenze prazdniny skoncili zacala skola a uz sme zas nemohli tolko casu travit spolu, problem nastal asi v novembri ked sme robili urcite chyby (rozrpavali sme sa moc o buducnosti (nasej of course)). A zacalo to byt medzi nami horsie, pretoze to na nu moc tlacilo (kolko ma rokov napisem az na konci) a tak to raz nevydrzala a povedala ze bude asi pre nas lepsie ked sa rozideme.. asi 2 tyzdne sme sa nevideli.. no po tych dvoch tyzdnoch sme sa aj tak zacali zas stretavat, lebo sme jeden druhemu sielene chybali, zacalo to zas prekvitat, postupne male pusy, objatia, zas pusa vacsia pusa.... az sme sa zas dali dokopy,... a nas vztah mal pre nas este vacsiu hodnotu.. zistili sme ze sa k sebe super hodime, lebo mame skoro rovnake povahy... a zacali sme si uzivat, travili sme spolu uzastne chvile,(uzili sme si ten tyzden snehu co bol) a vtedy nas vztah bol na uzastnej urovni, citili sme ze sa milujeme hoci sme si to ani nemuseli povedat.. bohuzial (pravdepodomne z mojej strany) zas sme zacali rozoberat tu buducnost, plany do buducnosti a nasvztah sa zas coraz viac zhorsoval, a tuto sobotu to znova vyzeralo ze sa rozideme. Nastastie sme si to vsetko s priatelkou v cas vyrozpravali a dohodli sa ze sa vratime (samozrejme len pomyselne) o tych 2-3 tyzdne spat kedy sme sa OBAJA citili uzastne... myslim ze to dopadlo celkom fajn..
no moj problem spociva v tom ze neviem ze za ako dlho zas moze vzniknut takato situacia, a neviem ako jej predist.. ked ono to niekedy pride tak samo... viete povedali sme si ze uz 3ti krat tu istu chybu nespravime..
a teraz este par faktov, ked smezacali spolu chodit ja som bol 16 ona 14, teraz ona ma 15 a ja budem zachvilu oslavovat 18, sme spolu bez par dni rok. Prosim nehovorte mi ze sme mladi a ze takych este bude, ano sme este mladi a mozno to nie je posledna baba ku ktrorej nieco take budem citit, ale jednoznacne je to jedna z nich... a nevykaslem sa na taky vztah ked viem ze ma zmysel. Myslim ze aj z jej strany je to tak lebo keby tomu neverila tak uz sa davno rozideme, sice tieto problemy nas postihuju, lebo nemame dostatok skusenosti, no nechceme sa od seba odlucit len koli tym chybam, preto by som vas chcel poprosit o rady ako sa ich vyvarovat..

vopred dakujem.. hlavne etienemu :)

BTW asi moj najdlsi prispevok hehe-
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

a sa cudujes? ved holka ma 15 rokov a ty uz s nou chces preberat spolocnu buducnost? akoze ja mam 22 a keby holka so mnou zacala teraz preberat spolocnu buducnost tak by som sa tiez asi prelakol..... proste ked zase dojde na tuto temu tak si radsej zahryzni do jazyka, a bud rad ze ti zenska dala este dalsie dve sance!!!!!
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kupo napísal:a sa cudujes? ved holka ma 15 rokov a ty uz s nou chces preberat spolocnu buducnost? akoze ja mam 22 a keby holka so mnou zacala teraz preberat spolocnu buducnost tak by som sa tiez asi prelakol..... proste ked zase dojde na tuto temu tak si radsej zahryzni do jazyka, a bud rad ze ti zenska dala este dalsie dve sance!!!!!
lenze ide aj o to ze ked sme sa o niecom takom rozpravali nijak mi nenaznacila ze toto a toto je zle.. skor naopak.. no len postupne som si zacal uvedomovat ze toto nie je dobre..
este som zabudol, ze niekedy aj ona nieco take povedala a potom som sa citil ze aj ja musim :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

podla toho co si napisal, kriza nastane vzdy, ked zacnete rozoberat vasu buducnost. v tom je mozno ta chyba, ty budes mat 18, ona ma 15 a mozno ked pride z tvojej strany impulz, ze chces rozoberat buducnost, tak sa mozno zlakne. ma predsa len 15 a je este mlada na to, aby riesila buducnost (neviem o aku daleku buducnost ide). mozno je ten typ baby, ktora zije pre pritomnost, je jej s tebou dobre a dalej to neriesi. mozno ked budete spolu tri roky, budete sa navzajom poznat tak, ze nebudu potrebne slova, nadhodi niekto z vas temu a co nasa buducnost, kriza nenastane, predsa len budete na inej urovni vztahu a dievca bude dospele a mozno bude vediet co od zivota ocakava. mlade baby sa tvaria sebavedomo, ale castokrat su zranitelne a boja sa. nevedia co chcu, boja sa vztahu, ale ked ho uz maju, boja sa straty blizkej osoby, su citovo silno viazane a mozno ked ty nadhodis nieco o vasej buducnosti, ona mozno vidi buducnost o pat rokov, ako ju opustas pre inu babu a preto ta radsej opusti teraz ona, ako by si ju ty opustil o par rokov.
toto bol len tok myslienok, kludne sa mozem mylit, psycholog nie som. mozno je riesenie sa o tom nenasilne porozpravat niekde v klude a v prijemnom prostredi. howgh
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

[quote="Kibo"][/quote]
dakujem, mas pravdu, vsak uz sme si to vyrozpravali ze sa o takych veciach nejdeme rozpravat lebo je to len na skodu, vies ked sa o tom rozpravame tak je to aj z jej strany v pohode, len ked pride domov tak zacne nad tym rozmyslat ze .. este mam len 15 nemozem mu slubit ze co bude o 5 rokov napr.
ja som chcel skor poradit ako sa toho vyvarovat...
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

To su problemy...ach jaj. Na planovanie mas este cas.Radsej dostudujte...obaja..vidis?..toto je vasa spolocna buducnost....skola..skola..skola....ine vas este nemusi zaujimat. Pomyslis si ze ti hovorim ze ste mladi...no bohuzial..ano ste. Za ten rok si urcite spoznal o com sa mozete bavit...a ked dojde na tuto temu...preskoc na inu...to sa da VZDY, len treba vediet ako na to.
5-ula
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 5-ula »

ked si myslis ze je to ta prava a ze vas vztah je super netreba ti rady..ty sam predsa vies co ockavas a co nie...nevrav o buducnosti..nevrva o minulosti zi pre tento moment..uzivaj si ju kym ste spolu ked sa mate radi...zi pre pritomnost..zi pre NU...
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Vopred ti vravím že skúsený niesom, veľký vzťah som zatiaľ nemal :)
Ale neviem, možno od toho očakávaš príliš... Nemysli príliš na budúcnosť... Aj ja si niekedy predstavujem aké by to bolo, že by sme s priateľkou vydržali a aké by to bolo žiť spolu a tak, ale potom si dám radšej facku a preberiem sa, lebo: Nikdy nemôžeš vedieť ako dlho ten váš vzťah vydrží, a ver mi, je lepšie keď si nerobíš veľké nádeje, lebo o to viac by ťa bolelo potom to sklamanie...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

prosim ta, mozes specifikovat co si mam predstavit pod tym "rozoberat buducnost"? dik... :)

v 15-tich (18-tich) sa bavit o buducnosti vzdialenej viac ako mesiac nema moc velky zmysel (obrazne povedane)... mozno tak plany na letne prazdniny :wink:

kamo, na co ti to vlastne budu tie plany? ved v takom veku mysli mozno tak na to ako zmaturovat a co po mature a nie na nejake spolocne plany s priatelkou... :P teda to je moj nazor - mam za chvilu 20 nikdy som nic s priatelkou (terajsou aj ex) neplanoval... ak samozrejme neratam take bezne veci ako ist niekam apod :D
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

no ja ti mozem poradit to iste ako predomnou. budte spolu, majte sa radi, ale nejakej extra vzdialenej spolocnej buducnosti sa nevenuj, to si skor zahrizni do jazyka.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

vies co mas robit?o buducnosti vasho vztahu NEHOVORIT, proste nechaj ho sa volne vyvijat a ser na buducnost pretoze nikdy nebude taka ako by si to chcel :wink:
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Ako nečítal som všetko, len Tvoj prvý príspevok, a potom tak letmo postrehy, ale napíšem svoj názor, aj keď asi to tu už bolo viac krát spomenuté.

Najprv spomeniem pár faktov o "našom" vzťahu. No, ja budem mať 22 o 3 mesiace, čiže teraz mám 21, priateľka má 24, keď sme spolu začali chodiť, tak ja som mal 19 a ona 22. Takže momentálne ona už pracuje, má skončenú výšku, a ja som na výške, okrem toho ona už pracuje 6-ty rok. Ja som pracoval 4 mesiace v kuse..maximálne.

Takže Ti môžem povedať, že sme trošku niekde inde, a keď sa bavíme o plánovaní a o budúcnosti, tak to je vec "zapeklitá" ale predsa sa to dá. Hlavne chcem podotknúť, že my sme starší, takže u nás je to "aktuálnejší" problém, riešiť budúcnosť, alebo plány do budúcnosti. Každopádne ja zo strany mladšieho viem aké to je, predsa keď ten starší predsa len uvažuje trošku inak.

Ale hlavne by som to až tak neporovnával s Vašim vzťahom, pretože my riešime asi niečo iné a Vy asi niečo iné. Chcel som len poukázať na to, že na debaty o budúcnosti máte ešte predsa len čas. Hlavne ona si myslím. Myslím, že nikto z nás, keď mal 17 ako Ty, alebo 15 ako ona, sa takýmito vecami nezaoberal. Presne ako vravíš, každý si užíval, život pomaly ale isto plynul smerom k dospelosti.

Neviem presne ako prebiehajú tie rozhovory o budúcnosti a o čom. A neviem prečo Ťa to tak trápi, alebo čoho sa to týka, že Ti to nedá pokoj a nevieš to vydržať, že s tým po určitom čase chceš znovu začať. Podľa veku predpokladám, že si tretiak na strednej, čiže ako som si domyslel, neviem či správne, riešite otázku, kam máš ísť na výšku??

Pretože ak ste z jedného mesta, môžete byť každý deň spolu, a zatiaľ nemusíte riešiť vážne životné problémy/otázky, tak si myslím, že na takéto veci ešte máte čas. Ak je tu niečo, čo sa Vás týka, čo sa priamo dotýka Vášho vzťahu, resp. otázky jeho budúceho fungovania, tak by ste sa tomu nemali vyhýbať, ale vyriešiť to.

Ináč k tomu môjmu vzťahu, my sme boli ešte aj z opačného konca Slovenska, takže to bola ďalšia vec, ktorá nám to sťažovala. Vždy bolo niečo, čo trebalo riešiť, alebo jednoducho čo nás trápilo, ale vždy sme sa snažili byť jeden pre druhého oporou, vždy niečo obetovať, prispôsobiť sa... atď.

A nie vždy sme mali chuť rozprávať sa o budúcnosti, niekedy sme chceli len tak oddychovať, užívať si, vychutnávať si spoločné chvíle.

Ale čo som ešte chcel povedať je, že myslím, si že ak sa teda rozhoduješ o škole, alebo chceš ísť do iného mesta, tak to asi treba riešiť, ale nevidím do Vášho vzťahu, nechcem nikoho diskriminovať, ale možnože, preto, že si starší, to aj berieš vážnejšie. Vieš, ona má 15 tak musíš si sám odpovedať, že či podľa Teba reálne uvažuje nad tým čo bude o 5 rokov.

Tak skús napísať viac podrobností, a možno budeme múdrejší. Ďakujem za dôveru :wink:

//edit : A ešte dodám, že niekedy je dobré len o veciach porozmýšľať a zaujať k nim určité stanovisko, názor, ale riešiť ich, až keď budú aktuálne, ak sa riešia príliš skoro, môže to byť naozaj na škodu. Vytvára to napätie.. atď.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

My sa s priatelkou zvykneme niekedy podpichovat, ze ako budeme zit nejaky monotonny vztah v nejakom byte s detmi, prirovnavame sa k nudnemu zivotu rodicov a smejeme sa z toho.. Ale ak si dobre spominam, nikdy sme nerozoberali, co bude o rok o dva o 5.. Neviem, ze co ste spolu riesili, ze ju to vylaklo, ale urcite, ako ti vacsina radi, sa k tomu uz nevracaj..
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

no normalne som az prekvapena,ze existuje parik co prezil toto iste co ja zo svojim priatelom :) ...presne tak to bolo aj u nas...zacali sme sa rozpravat o spolocnej buducnosti a vtedy prislo z mojej strany rozchod jednoznacne ved sa este nechcem viazat...ved som mlada..(o chvilu 16)...a asi tak po dvoch tyzdnoch sme sa dali spat do kopy lebo sme si fakt starsne chybali a tak...uz sa nerozpravame o buducnosti fakt ako tu niekto psomenul planujeme len letne prazdniny nanajvys...a je to tak ovela lepsie :wink: ..zijeme z dna na den...a fakt to pomohlo :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pancuska26 napísal:no normalne som az prekvapena,ze existuje parik co prezil toto iste co ja zo svojim priatelom :) ...presne tak to bolo aj u nas...zacali sme sa rozpravat o spolocnej buducnosti a vtedy prislo z mojej strany rozchod jednoznacne ved sa este nechcem viazat...ved som mlada..(o chvilu 16)...a asi tak po dvoch tyzdnoch sme sa dali spat do kopy lebo sme si fakt starsne chybali a tak...uz sa nerozpravame o buducnosti fakt ako tu niekto psomenul planujeme len letne prazdniny nanajvys...a je to tak ovela lepsie :wink: ..zijeme z dna na den...a fakt to pomohlo :)
neviem preco ale naco ste riesili taku kkcinu ako plany do dalekej buducnosti? dnes ten koho spoznas na ulici nebude tvoj zivotny takze sa nad spolocnou buducnostou absolutne nema vyznam zamyslat :wink: a ked mate vek 1X tak uz snad ani nahodou
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Chlape neviem ci poznas Guns and roses ale asi hej, a ich pesnicku November rain(tu tu pozna tusim kazdy tak hadam nie si vynimka :) ). No ale k veci, tam sa tiez spieva "'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change".

Tym chcem povedat, ze zi pre pritomnost a buducnost nechaj tak, lebo aj ona sa raz stane pritomnostou. Ono je to podla mna tak, teda ja s tym mam jednu taku skusenost, ze dievca proste nevie co bude o taku dlhu dobu, dajme tomu rok, dva ci viac. A ak by Ti teraz nieco povedala, na niecom by ste sa napr. dohodli, tak ono by sa to mohlo zmenit, tak ako aj Vase city. Zober si prikladnu situaciu, ze by ste sa rozisli, tak ze jeden by bol stale zalubeny. A ten by si v hlave stale omielal...ved sme si planovali buducnost, toto sa stat nemalo...mohlo by sa stat, ze tento clovek by to bral ako zradu ci klamstvo...A to ona iste nechce. No toto je ta moja skusenost, proste nechci po niekom aby Ti hovoril co bude v buducnoosti, lebo to nikto z nas nevie, a aj ked sa opakujem, zi pre pritomnost.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja pridám môj stručný pohľad na vec, sorry, ale inak sa nedá - to, že sa máte šialene radi, že prežívate spolu krásne chvíle a je vám spolu fajn ešte neznamená, že budete spolu po zvyšok života! Preboha, keď si na túto situáciu spomenieš o 5 rokov, tak sa budeš sám sebe smiať, že ťa napadali také myšlienky, akože by si bol schopný stráviť zvyšok života s nejakou mladunkou babenkou, ktorá ešte nemá ani dokončenú strednú školu! Sorry darling, ale sa nediv, že sa to vyvíja tak, ako sa to vyvíja, lebo jednoznačne tvoje básnenie o spoločnej budúcnosti by vyplašilo asi väčšinu mladých ľudí....
Ak sa máte radi, tak buďte jednoducho spolu, neplánujte žiadnu budúcnosť, lebo si myslím, že aj keby to bola neviem aká láska, je dosť malá pravdepodobnosť, že si niekto v 14 nájde svojho životného partnera...
Sorry, je to len dobre mienená rada...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dakujem za rady, niektore si hadam zoberem k srdcu :)
..aby som objasnil ze co znamena to "rozoberanie buducnosti" tak normalne sme sa bavili ze kedy je dobry cas na deti (obaja sme sa zhodli ze 25-28 ), alebo ze ako by sme chceli byvat.. a tak.. to by nebolo az take zle ale postupne to zacalo prerastat do vaznejsich veci a to zacalo byt zle..
ja viem ze su to strasne chyby, to asi preto ze este nemam tolko skusenosti, ale na svojich chybach sa clovek najlepsie uci nie?
viem ze sme este moc mladi, ale keby som nevidel ziadnu sancu aby toto mohlabyt moja zivotna partnerka tak to uz davno ukoncim.. lebo ako potom naco by sme boli spolu cim dlhsie a potom sa rozisli?? to mi nejak nedava zmysel. viem ze clovek je na taketo veci zrely vacsinou az po 20ke a viac ale napr. moj bratranec (teraz ma 24) a jeho manzelka (22) mali nedavno svatbu, a zacali spolu chodit ked mala ona 15.. viem ze je to len jeden maly priklad a ze mi mozete dat x prikladov kedy to nevyslo.. ale co uz so mnou aky som taky som, love me-love me not.

/edit
este by som mozno povedal ze preco som si ju chcel viazat, nerobil som to asi vedome, skor podvedome.. viete ona je taka vinimocna, ina ako tie dnesne baby (hlavne 15ky) ma urcite priority, moralne zasady, cnosti.. strasne si ju vazim.. a mozno prave preto ze ju pokladam za vinimocnu som si ju chcel takto "priviazat" aby som ju nestratil, lebo isto som sa bal ze ju stratim.. ale chapem ze takto sa to isto neda..
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

braino.swk napísal: ma urcite priority, moralne zasady, cnosti..
tak tomu teda never. kazda jedna ked sa opije tak na moralne zasady si ani nespomenie. chacha.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

zelovoc napísal:tak tomu teda never. kazda jedna ked sa opije tak na moralne zasady si ani nespomenie. chacha.
no u nas sa take nerodia... :(
Napísať odpoveď