Ati 1950Pro 256MB ram od Asus alebo Sapphire
Ati 1950Pro 256MB ram od Asus alebo Sapphire
Ktora je lepsia? Lebo vacsina si kupuje od sapphire, co je mozno najlepsi vyrobca Ati, ale vsetci potom nadavaju na hlucnost a strasne hreje. Samozrejme vykon je vyborny, ale pokial to nie je verzia so Zalmanom, tak hlucnost a to hrianie je dobre minus.
Mate nejake skusenosti s touto istou kartou ale od Asus? Robi to iste?
Lebo vyhodit za to o 2000sk viac, aby mi to nehrialo a nehucalo sa mi zda moc.
Mate nejake skusenosti s touto istou kartou ale od Asus? Robi to iste?
Lebo vyhodit za to o 2000sk viac, aby mi to nehrialo a nehucalo sa mi zda moc.
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Presne tak, 2000 korunovy rozdiel ti nespravi ani ten najlepsi chladic na grafiku... Takze ber Sapphire, naviac Sapphire pouziva takmer vzdy referencny design PCB, pricom Asus si to zvykne sem tam pozmenit podla svojej potreby... Urcite Sapphire, bez ohladu chladenia, tym cenovym rozdielom to dozenies kupou ineho, vykonnejsieho/tichsieho chladica... Inak Sapphire co si spominam tak nema az tak hlucne vrtulky
Co tak skusit Sapphire Ultimate? Ten tam ma Zalmana origo a cena nie je zla, ak je este dostupny na SK... Len tam boli nejake trouble s tou cenou... V tomto pripade jednoznacne Sapphire... 
-
uNreal_saTch^
Professional
No ten samotny zalman, co je na tom Ultimate stoji okolo 1700sk.
Ved to je na prt, ze ja by som ten ultimate aj zobral ale uz dlhsiu dobu je agem bez tovaru tychto kariet, dokonca aj bez obycajnej sapphire. Maju jedine asusku a MSI urcite kupovat nebudem.
Stale je stav momentalne nedostupny a v ageme to mam dost lacno, cize z ostatnych internet obchodov to objednavat nechcem. A aj ked som pozeral karman, tak tam tiez je casto dodavka do 102 dni a malokedy tam je 5 dni, cize tiez maju s tym problemy.
Rozmyslam dost, ze ci kupit radsej lepsie chladenu grafiku, alebo kupit normalnu sapphire a prilozit a kupit este 1GB ram.
Edit: Prave som presiel niekolko for a vsade sa vyskytuju problemy s obycajnou sapphire 1950pro a kazdy na to nadava, ze sa nenormalne prehrieva a nakoniec lockne cely comp.
Ved uz to da logiku, ze sapphire vyda vykonnu graficku a zrazu po nejakom case presne ta ista graficka s takym istym taktovanim sa objavi s pomaly najvykonnejsim vga chladicom, ktory sa predava. To je cudne co?
Chcel by som vediet, ako je na tom ta asuska.
Dam sem aspon dva linky, aby ste zas nezacali utocit a toto pocuvam aj z prvej ruky priamo od znamych, ale po nete je toho plno, skratka obycajna 1950pro sa sapphire nevydarila, cize samozrejme nemienim hned zhadzovat celu sapphire, no stale tu je problem, ze potrebujem grafiku a na asusky tohto typu vobec neboli staznosti:
Ved to je na prt, ze ja by som ten ultimate aj zobral ale uz dlhsiu dobu je agem bez tovaru tychto kariet, dokonca aj bez obycajnej sapphire. Maju jedine asusku a MSI urcite kupovat nebudem.
Stale je stav momentalne nedostupny a v ageme to mam dost lacno, cize z ostatnych internet obchodov to objednavat nechcem. A aj ked som pozeral karman, tak tam tiez je casto dodavka do 102 dni a malokedy tam je 5 dni, cize tiez maju s tym problemy.
Rozmyslam dost, ze ci kupit radsej lepsie chladenu grafiku, alebo kupit normalnu sapphire a prilozit a kupit este 1GB ram.
Edit: Prave som presiel niekolko for a vsade sa vyskytuju problemy s obycajnou sapphire 1950pro a kazdy na to nadava, ze sa nenormalne prehrieva a nakoniec lockne cely comp.
Ved uz to da logiku, ze sapphire vyda vykonnu graficku a zrazu po nejakom case presne ta ista graficka s takym istym taktovanim sa objavi s pomaly najvykonnejsim vga chladicom, ktory sa predava. To je cudne co?
Chcel by som vediet, ako je na tom ta asuska.
Dam sem aspon dva linky, aby ste zas nezacali utocit a toto pocuvam aj z prvej ruky priamo od znamych, ale po nete je toho plno, skratka obycajna 1950pro sa sapphire nevydarila, cize samozrejme nemienim hned zhadzovat celu sapphire, no stale tu je problem, ze potrebujem grafiku a na asusky tohto typu vobec neboli staznosti:
Kód: Vybrať všetko
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=80266&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16781&postdays=0&postorder=asc&start=0-
uNreal_saTch^
Professional
-
uNreal_saTch^
Professional
-
krija
VIP
v tomto pripade nerozmyslaj a zober toho asusa. v pc worlde, bola reklamna stranka venovana prave tejto karte s chladicom, ktory vidis aj na obr. v prilohe. gpu bolo vo full loade chladnejsie o cca 10 stupnov ako karty konkurencie s ref. chladicom. preto sa nikde nevies dopatrat po staznostiach na 1950 pro od asusu.
a dokonca je lacnesia ako sapphire "clasic".
- Prílohy
-
- 1411_m.jpeg (6.95 KiB) 831 zobrazení
Hej, zabudol som to tu spomenut. O tychto 10 stupnoch viem, bolo to po nete, len som chcel pocut nazory, popripade vlastne skusenosti. Tak zase urcite sa to na zalmana nechyta, ale viem si nastastie zalmana este vykonnejsieho, nez je na Ultimate zohnat za 1000sk a tuto asusku za 5300sk. Takze vidim to este na tu ramku.
Diky zatial chalani.
Diky zatial chalani.
-
uNreal_saTch^
Professional
No zase ktovie, ako mu prudil vzduch v bedni a ako mal poriesene celkovo chladenie. Na vykonnejsie pocitace a grafiky uz sa nemozu kupovat standard skrine za 1000sk, teda pokial si to uz potom neupravite sami s ventilatormi, ale beriem to z hladiska tych ludi, ktori kupia pocitac a uz s tym nevedia hybat.by majso napísal:kamarat si kupil tu Ultimate asi pred mesiacom a minuly tyzden mu zhorela...
Ja som tiez isiel kupit obycajnu skrinu bez zdroja za 1000 a hned som bol sprdnuty, ze ked chcem mat dobre chladenu bednu s kvalitnym plechom, tak to mozem zabudnut, ze kupim take nieco pod 2000sk.
-
uNreal_saTch^
Professional
pravda...Chieftec RulezzZZZzzzAres napísal:No zase ktovie, ako mu prudil vzduch v bedni a ako mal poriesene celkovo chladenie. Na vykonnejsie pocitace a grafiky uz sa nemozu kupovat standard skrine za 1000sk, teda pokial si to uz potom neupravite sami s ventilatormi, ale beriem to z hladiska tych ludi, ktori kupia pocitac a uz s tym nevedia hybat.
Ja som tiez isiel kupit obycajnu skrinu bez zdroja za 1000 a hned som bol sprdnuty, ze ked chcem mat dobre chladenu bednu s kvalitnym plechom, tak to mozem zabudnut, ze kupim take nieco pod 2000sk.
-
t0m4s3
Admin
nic nezvykle, sapphire karty su dost problemove, prehrievaju sa regulatory napatie a nie je prvy ani posledny co sa mu to stalo. Ine znacky su bezproblemove. Ten Asus je tichy a myslim, ze aj najlacnejsi, bral by som ten.by majso napísal:kamarat si kupil tu Ultimate asi pred mesiacom a minuly tyzden mu zhorela...