Ati 1950Pro 256MB ram od Asus alebo Sapphire

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ati 1950Pro 256MB ram od Asus alebo Sapphire

Príspevok od používateľa Ares »

Ktora je lepsia? Lebo vacsina si kupuje od sapphire, co je mozno najlepsi vyrobca Ati, ale vsetci potom nadavaju na hlucnost a strasne hreje. Samozrejme vykon je vyborny, ale pokial to nie je verzia so Zalmanom, tak hlucnost a to hrianie je dobre minus.

Mate nejake skusenosti s touto istou kartou ale od Asus? Robi to iste?

Lebo vyhodit za to o 2000sk viac, aby mi to nehrialo a nehucalo sa mi zda moc.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no ak je tam cenovy rozdiel az 2k tak zober lacnejsiu a nanu potom mozes prikupit ten zalmanik alebo primecooler
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Presne tak, 2000 korunovy rozdiel ti nespravi ani ten najlepsi chladic na grafiku... Takze ber Sapphire, naviac Sapphire pouziva takmer vzdy referencny design PCB, pricom Asus si to zvykne sem tam pozmenit podla svojej potreby... Urcite Sapphire, bez ohladu chladenia, tym cenovym rozdielom to dozenies kupou ineho, vykonnejsieho/tichsieho chladica... Inak Sapphire co si spominam tak nema az tak hlucne vrtulky :) Co tak skusit Sapphire Ultimate? Ten tam ma Zalmana origo a cena nie je zla, ak je este dostupny na SK... Len tam boli nejake trouble s tou cenou... V tomto pripade jednoznacne Sapphire... :wink:
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

kup saphire so zalmanom, ja som ju tiez bral...
je to vyhodne uz len z toho hladiska, ze ten zalman, ked to prepocitas, tak ta vyjde na 600.- co je dobra cena...
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No ten samotny zalman, co je na tom Ultimate stoji okolo 1700sk.

Ved to je na prt, ze ja by som ten ultimate aj zobral ale uz dlhsiu dobu je agem bez tovaru tychto kariet, dokonca aj bez obycajnej sapphire. Maju jedine asusku a MSI urcite kupovat nebudem.
Stale je stav momentalne nedostupny a v ageme to mam dost lacno, cize z ostatnych internet obchodov to objednavat nechcem. A aj ked som pozeral karman, tak tam tiez je casto dodavka do 102 dni a malokedy tam je 5 dni, cize tiez maju s tym problemy.

Rozmyslam dost, ze ci kupit radsej lepsie chladenu grafiku, alebo kupit normalnu sapphire a prilozit a kupit este 1GB ram.

Edit: Prave som presiel niekolko for a vsade sa vyskytuju problemy s obycajnou sapphire 1950pro a kazdy na to nadava, ze sa nenormalne prehrieva a nakoniec lockne cely comp.

Ved uz to da logiku, ze sapphire vyda vykonnu graficku a zrazu po nejakom case presne ta ista graficka s takym istym taktovanim sa objavi s pomaly najvykonnejsim vga chladicom, ktory sa predava. To je cudne co?

Chcel by som vediet, ako je na tom ta asuska.

Dam sem aspon dva linky, aby ste zas nezacali utocit a toto pocuvam aj z prvej ruky priamo od znamych, ale po nete je toho plno, skratka obycajna 1950pro sa sapphire nevydarila, cize samozrejme nemienim hned zhadzovat celu sapphire, no stale tu je problem, ze potrebujem grafiku a na asusky tohto typu vobec neboli staznosti:

Kód: Vybrať všetko

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=80266&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16781&postdays=0&postorder=asc&start=0
uNreal_saTch^
Professional
Professional

mno co ja viem, tak jediny problem bol s chladenim, ktory sa vyriesil prave tym zalmanom...na ultimate silent series som staznost nevidel...nema to nic s kvalitou kariet Saphire...

pre info...kupil som ju v BGS, tam by si ju mal zohnat...
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No ale v BGS levi uz nemam pristup a tam jednoducho len tak vkracat nemozem. :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Ares napísal:No ale v BGS levi uz nemam pristup a tam jednoducho len tak vkracat nemozem. :)
mno, tak sa zacni obzerat po okoli a mozno natrafis na dakoho...a neviem ci ju nemaju aj v karmane...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A preco si nevezmes Gigabyte? Zalmana tam mas tiez, na 5V nie je pocut a chladi s prehladom.
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:A preco si nevezmes Gigabyte? Zalmana tam mas tiez, na 5V nie je pocut a chladi s prehladom.
No totizto ja chcem len z agemu, lebo tam mam velmi dobre ceny a oni gigabyte nepredavaju.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

v tomto pripade nerozmyslaj a zober toho asusa. v pc worlde, bola reklamna stranka venovana prave tejto karte s chladicom, ktory vidis aj na obr. v prilohe. gpu bolo vo full loade chladnejsie o cca 10 stupnov ako karty konkurencie s ref. chladicom. preto sa nikde nevies dopatrat po staznostiach na 1950 pro od asusu. :wink: a dokonca je lacnesia ako sapphire "clasic".
Prílohy
1411_m.jpeg
1411_m.jpeg (6.95 KiB) 832 zobrazení
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Hej, zabudol som to tu spomenut. O tychto 10 stupnoch viem, bolo to po nete, len som chcel pocut nazory, popripade vlastne skusenosti. Tak zase urcite sa to na zalmana nechyta, ale viem si nastastie zalmana este vykonnejsieho, nez je na Ultimate zohnat za 1000sk a tuto asusku za 5300sk. Takze vidim to este na tu ramku.
Diky zatial chalani.
by majso
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa by majso »

kamarat si kupil tu Ultimate asi pred mesiacom a minuly tyzden mu zhorela... :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

by majso napísal:kamarat si kupil tu Ultimate asi pred mesiacom a minuly tyzden mu zhorela... :)
mno to neviem ako sa mu to podarilo...ja mam ten zalman pusteny na 18% vykonu a nejde cez 60'C... :?
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

by majso napísal:kamarat si kupil tu Ultimate asi pred mesiacom a minuly tyzden mu zhorela... :)
No zase ktovie, ako mu prudil vzduch v bedni a ako mal poriesene celkovo chladenie. Na vykonnejsie pocitace a grafiky uz sa nemozu kupovat standard skrine za 1000sk, teda pokial si to uz potom neupravite sami s ventilatormi, ale beriem to z hladiska tych ludi, ktori kupia pocitac a uz s tym nevedia hybat.

Ja som tiez isiel kupit obycajnu skrinu bez zdroja za 1000 a hned som bol sprdnuty, ze ked chcem mat dobre chladenu bednu s kvalitnym plechom, tak to mozem zabudnut, ze kupim take nieco pod 2000sk.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Ares napísal:No zase ktovie, ako mu prudil vzduch v bedni a ako mal poriesene celkovo chladenie. Na vykonnejsie pocitace a grafiky uz sa nemozu kupovat standard skrine za 1000sk, teda pokial si to uz potom neupravite sami s ventilatormi, ale beriem to z hladiska tych ludi, ktori kupia pocitac a uz s tym nevedia hybat.

Ja som tiez isiel kupit obycajnu skrinu bez zdroja za 1000 a hned som bol sprdnuty, ze ked chcem mat dobre chladenu bednu s kvalitnym plechom, tak to mozem zabudnut, ze kupim take nieco pod 2000sk.
pravda...Chieftec RulezzZZZzzz ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

nic nezvykle, sapphire karty su dost problemove, prehrievaju sa regulatory napatie a nie je prvy ani posledny co sa mu to stalo. Ine znacky su bezproblemove. Ten Asus je tichy a myslim, ze aj najlacnejsi, bral by som ten.
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

ja by som bral Asusa vraj s Spahirami su problemy
Napísať odpoveď