Veríte v PEKLO?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Veríte v PEKLO?

Áno
58
39%
Nie
64
43%
Neviem a je mi to jedno
28
19%

Celkom hlasov: 150

bax
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

sarnik napísal:Ina otazka... Mas zdravy rozum, alebo veris v nebo a peklo ? :P
nechápem čo s tým má zdravý rozum... ako však sa nemusíme baviť čisto len o pekle s čertmi a kotlami... peklo sa dá chápať aj ako stav duše...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

tak ako verim v trojjedineho Boha verim aj v nebo, peklo, anjelov, Satana (nie ako nejakeho certika s ocasom... ale ako zhmotnenie Zla).
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

sarnik napísal:Ina otazka... Mas zdravy rozum, alebo veris v nebo a peklo ? :P
Clovece uvedom si co rozpravas , ak ma niekto iny nazor ako ty tak je nenormalny ? AK sa tu budeme takto do seba navazat tak to nebude diskusia na urovni ale bude to pripominat hadku medzi detmi o to, kto ma lepsiu lopatku :?
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

miki690 napísal:Clovece uvedom si co rozpravas , ak ma niekto iny nazor ako ty tak je nenormalny ? AK sa tu budeme takto do seba navazat tak to nebude diskusia na urovni ale bude to pripominat hadku medzi detmi o to, kto ma lepsiu lopatku :?
+ k prispevku. Definuj "Zdravý rozum". Čo je pre tebe zdravé alebo čo je vôbec zdravé. Vďaka bohu že uroven tohto fora je zatial taka aka je. :evil:
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

podl mojho nazoru peklo je cisty vymysel krestanov aby sa ludia mali coho bat ze ked daco zle urobia pojdu do pekla :lol:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nino napísal:podl mojho nazoru peklo je cisty vymysel krestanov aby sa ludia mali coho bat ze ked daco zle urobia pojdu do pekla :lol:
hmm ... ak by to aj bol vymysel tak urcite nie krestanov ;) peklo tu "bolo" uz ovela skor ako tu boli krestania, a ked sa to tak vezme tak je v kazdom nabozenstve, len vsade ma ine formy... Hmm ale v podstate je to vyychovny prostriedok , teraz neberme ako sa to zneuzivalo v minulosti... Stat pouziva to iste "ked budes porusovat zakony pojdes do vezenia" a cirkev "ked budes robit hriechy pojdes do pekla" ... ;) alebo este inac povedane, kazda institucia ma svoje pravidla a za porusenie pravidiel je trest ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

peklo existuje, a volá sa svet
sarnik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sarnik »

miki690 napísal:Clovece uvedom si co rozpravas , ak ma niekto iny nazor ako ty tak je nenormalny ? AK sa tu budeme takto do seba navazat tak to nebude diskusia na urovni ale bude to pripominat hadku medzi detmi o to, kto ma lepsiu lopatku :?
Nienie... nepochopili sme sa vobec ! Nemal som narazku na NIKOHO... :) To by som si nedovolil... len hovorim, ze z logickeho vysvetlenia nebo, ani peklo neexistuje... ale aj tak sa zamyslime.. co sa s nami stane, ak zomrieme... :?: tak tato otazka by ma zaujimala... narodime sa odznova? budeme zit ako pes macka ? :D:D:D hmm.. co Vy nato ?
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

braino.swk napísal:tak ako verim v trojjedineho Boha verim aj v nebo, peklo, anjelov, Satana (nie ako nejakeho certika s ocasom... ale ako zhmotnenie Zla).
satan nieje hmotna osoba.je to SYMBOL.a verit v symbol treba.satan ako symbol volnosti a uvolneniu "chticov",roznych pudov a potrieb.navrat k prirode a k povodnym hodnotam.v podstate robis to co chces a kedy chces a ignorujes prikazania "boha"o tom je to.uvolnis pudy a zahodis za hlavu predsudky?laka to :)
lekoklatik
VIP
VIP

safan napísal:SYMBOL.a verit v symbol treba.
Blbost. Veris tomu comu kces. Nikto nikoho nedonuti k tomu aby veril v nieco co nekce. Verte si ci neverte v symbol. kazdeho osobna vec. 100 ludi 100 chuti. Podavaj svoje prispevky skor ako nazor nie ako poucenia alebo "prikazy". moj nazor. safan stracas moje sympatie
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

safan napísal:satan nieje hmotna osoba.je to SYMBOL.a verit v symbol treba.satan ako symbol volnosti a uvolneniu "chticov",roznych pudov a potrieb.navrat k prirode a k povodnym hodnotam.v podstate robis to co chces a kedy chces a ignorujes prikazania "boha"o tom je to.uvolnis pudy a zahodis za hlavu predsudky?laka to :)
to ze satan nieje hmotny vravis jak daku mudrost staru tyzden .. aj debil vie ze nieje hmotny. tak isto preco by sa "malo" v nieco verit ... jedine mas pravdu s tym ze satan je zlo a pudy ktore sa ani len nepokusis ovladat ... spravis co ti v kotrbe zaskratuje .. :? nevem nevem
safan
Star
Star

dawo napísal:to ze satan nieje hmotny vravis jak daku mudrost staru tyzden .. aj debil vie ze nieje hmotny. tak isto preco by sa "malo" v nieco verit ... jedine mas pravdu s tym ze satan je zlo a pudy ktore sa ani len nepokusis ovladat ... spravis co ti v kotrbe zaskratuje .. :? nevem nevem
to ze spravim co chcem je zlo?to ze spravim to co uznam za vhodne?nebudem sa riadit nikym okrem seba.zivot je pocit.sam ho citis a riadis.a aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec.

lekoklatikmoj chlapcek.tvoj ocistec je dokaz toho ze kazdy verime v to co chceme.veris v to,ze nemozes skoncit zle.bojis sa toho ze skoncis za svoje ciny bez nadeje na opravu,tak si si upravil krestanstvo.ja sa bojim toho ze po smrti nebudem na tomto svete tak verim v reinkarnaciu.su to prejavy slabosti ale su v poriadku.no a ?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

safan napísal:to ze spravim co chcem je zlo?to ze spravim to co uznam za vhodne?nebudem sa riadit nikym okrem seba.zivot je pocit.sam ho citis a riadis.a aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec.
ved o to ide. keby si sa riadil aj niecim inym ako kktom tak by si toto nikdy nenapisal aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec. beries to ze si tu len ty a zivot je to co ta v momente napadne? to som zvedavy v ktorej dimenzi to takto funguje :roll:
lekoklatik
VIP
VIP

Safan napisal:
lekoklatikmoj chlapcek.tvoj ocistec je dokaz toho ze kazdy verime v to co chceme.veris v to,ze nemozes skoncit zle.bojis sa toho ze skoncis za svoje ciny bez nadeje na opravu,tak si si upravil krestanstvo.ja sa bojim toho ze po smrti nebudem na tomto svete tak verim v reinkarnaciu.su to prejavy slabosti ale su v poriadku.no a ?[/quote]

Odpoved moja:
V poradecku :lol: . Tak takto. preco sa mam bat alebo coho sa mam bat. Ze pojdem do pekla ked som napr. zabil. Na svete neexistuje hriech za ktory by si sa skvaril v pekle :lol: :lol: :lol: (akoze v pekle) . kravina. Verim v ocistec preto lebo nie tak celkom verim v nebo. Neverim v to ze budem sedet s jeziskom na oblaciku a popijat kavicku (kavu nepijem). Neverim v to ze moja dusa bude bludit po zemi a trapit sa nad niecim co som mohol vo svojom zivote zmenit. V skutocnosti verim v to, ze ked zomriem tak zomriem na veky vekuce. Ocistec je premna ako odpadovy kôs(v skutocnosti). Jednoducho zmiznem na veky vekuce. jedine coho sa bojim, je to ze zomrem. ale to by sa dalo rozoberat este viac. Lebo napr smrt je pre niektorych ludi v niektorych situaciach vykupenie.
safan
Star
Star

dawo napísal:ved o to ide. keby si sa riadil aj niecim inym ako kktom tak by si toto nikdy nenapisal aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec. beries to ze si tu len ty a zivot je to co ta v momente napadne? to som zvedavy v ktorej dimenzi to takto funguje :roll:
v nasej.kazdy je osobnost a mal by vsetko robit podla svojho usudku.a ano.beriem to tak ze som tu len ja co sa tyka mojej mysle.nikto iny.a mysel kazdeho cloveka je dimenzia sama o sebe.chapes to vobec?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:v nasej.kazdy je osobnost a mal by vsetko robit podla svojho usudku.a ano.beriem to tak ze som tu len ja co sa tyka mojej mysle.nikto iny.a mysel kazdeho cloveka je dimenzia sama o sebe.chapes to vobec?
A teraz sa na to pozri tak ... keby kazdy clovek myslel len na seba a nebral ohlady na ostatnych, tak ako to tu prezentujes ty tak by sme sa tu mohli rovno vsetci pozabijat :-/ ved trochu uvazuj...
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

kedze som ateista neverim
safan
Star
Star

miki690 napísal:A teraz sa na to pozri tak ... keby kazdy clovek myslel len na seba a nebral ohlady na ostatnych, tak ako to tu prezentujes ty tak by sme sa tu mohli rovno vsetci pozabijat :-/ ved trochu uvazuj...
aj tak sa mozeme nie?myslim ze to je jedno...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Nino napísal:podl mojho nazoru peklo je cisty vymysel krestanov aby sa ludia mali coho bat ze ked daco zle urobia pojdu do pekla :lol:
:? Riadne sa mylis. :(

Urcite kazdy z nas urobil vo svojom zivote nieco zle. A urcite teraz za tebou nepride niekto a nepovie ti: ,, Zhresil si a teraz ides po pekla." To nie. Boh nam stale dava sancu aby sme svoju chybu napravili. Ale kto na to zvysoka kasle za svoj buduci osud (vecnost) si moze sam. Boh si ku nam stale hlada cestu a je len na nas ci sa vydame tou spravnou cestou.

Urcite existuje aj nebo aj ocistec a aj peklo.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:aj tak sa mozeme nie?myslim ze to je jedno...
Ak je ti to jedno tak preco to tu takto prezentujes ? Nechapem o co ti ide , len sa chces za kazdu cenu hadat ?
pHysIQ napísal: Urcite kazdy z nas urobil vo svojom zivote nieco zle. A urcite teraz za tebou nepride niekto a nepovie ti: ,, Zhresil si a teraz ides po pekla." To nie. Boh nam stale dava sancu aby sme svoju chybu napravili. Ale kto na to zvysoka kasle za svoj buduci osud (vecnost) si moze sam. Boh si ku nam stale hlada cestu a je len na nas ci sa vydame tou spravnou cestou.
Velmi pekne povedane k+ ;) to je v podstate skoro cela filozofia krestanstva :) kazdy ma stale sancu sa zmenit a za dobro pride odmena, za zlo trest ( nebo / peklo) je jedno ako to nazveme ale je to stale to iste a aj takym ako safan dava Boh sancu zmenit sa a je len na nich ci sa zmenia alebo budu dalej zit svojim sposobom zivota :roll: :wink:
Napísať odpoveď