nechápem čo s tým má zdravý rozum... ako však sa nemusíme baviť čisto len o pekle s čertmi a kotlami... peklo sa dá chápať aj ako stav duše...sarnik napísal:Ina otazka... Mas zdravy rozum, alebo veris v nebo a peklo ?
Veríte v PEKLO?
-
braino.swk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
lekoklatik
VIP
+ k prispevku. Definuj "Zdravý rozum". Čo je pre tebe zdravé alebo čo je vôbec zdravé. Vďaka bohu že uroven tohto fora je zatial taka aka je.miki690 napísal:Clovece uvedom si co rozpravas , ak ma niekto iny nazor ako ty tak je nenormalny ? AK sa tu budeme takto do seba navazat tak to nebude diskusia na urovni ale bude to pripominat hadku medzi detmi o to, kto ma lepsiu lopatku
-
miki690
Medium Professional
hmm ... ak by to aj bol vymysel tak urcite nie krestanovNino napísal:podl mojho nazoru peklo je cisty vymysel krestanov aby sa ludia mali coho bat ze ked daco zle urobia pojdu do pekla
-
audiotrack
VIP
Nienie... nepochopili sme sa vobec ! Nemal som narazku na NIKOHO...miki690 napísal:Clovece uvedom si co rozpravas , ak ma niekto iny nazor ako ty tak je nenormalny ? AK sa tu budeme takto do seba navazat tak to nebude diskusia na urovni ale bude to pripominat hadku medzi detmi o to, kto ma lepsiu lopatku
satan nieje hmotna osoba.je to SYMBOL.a verit v symbol treba.satan ako symbol volnosti a uvolneniu "chticov",roznych pudov a potrieb.navrat k prirode a k povodnym hodnotam.v podstate robis to co chces a kedy chces a ignorujes prikazania "boha"o tom je to.uvolnis pudy a zahodis za hlavu predsudky?laka tobraino.swk napísal:tak ako verim v trojjedineho Boha verim aj v nebo, peklo, anjelov, Satana (nie ako nejakeho certika s ocasom... ale ako zhmotnenie Zla).
-
lekoklatik
VIP
Blbost. Veris tomu comu kces. Nikto nikoho nedonuti k tomu aby veril v nieco co nekce. Verte si ci neverte v symbol. kazdeho osobna vec. 100 ludi 100 chuti. Podavaj svoje prispevky skor ako nazor nie ako poucenia alebo "prikazy". moj nazor. safan stracas moje sympatiesafan napísal:SYMBOL.a verit v symbol treba.
to ze satan nieje hmotny vravis jak daku mudrost staru tyzden .. aj debil vie ze nieje hmotny. tak isto preco by sa "malo" v nieco verit ... jedine mas pravdu s tym ze satan je zlo a pudy ktore sa ani len nepokusis ovladat ... spravis co ti v kotrbe zaskratuje ..safan napísal:satan nieje hmotna osoba.je to SYMBOL.a verit v symbol treba.satan ako symbol volnosti a uvolneniu "chticov",roznych pudov a potrieb.navrat k prirode a k povodnym hodnotam.v podstate robis to co chces a kedy chces a ignorujes prikazania "boha"o tom je to.uvolnis pudy a zahodis za hlavu predsudky?laka to
to ze spravim co chcem je zlo?to ze spravim to co uznam za vhodne?nebudem sa riadit nikym okrem seba.zivot je pocit.sam ho citis a riadis.a aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec.dawo napísal:to ze satan nieje hmotny vravis jak daku mudrost staru tyzden .. aj debil vie ze nieje hmotny. tak isto preco by sa "malo" v nieco verit ... jedine mas pravdu s tym ze satan je zlo a pudy ktore sa ani len nepokusis ovladat ... spravis co ti v kotrbe zaskratuje ..nevem nevem
lekoklatikmoj chlapcek.tvoj ocistec je dokaz toho ze kazdy verime v to co chceme.veris v to,ze nemozes skoncit zle.bojis sa toho ze skoncis za svoje ciny bez nadeje na opravu,tak si si upravil krestanstvo.ja sa bojim toho ze po smrti nebudem na tomto svete tak verim v reinkarnaciu.su to prejavy slabosti ale su v poriadku.no a ?
ved o to ide. keby si sa riadil aj niecim inym ako kktom tak by si toto nikdy nenapisal aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec. beries to ze si tu len ty a zivot je to co ta v momente napadne? to som zvedavy v ktorej dimenzi to takto fungujesafan napísal:to ze spravim co chcem je zlo?to ze spravim to co uznam za vhodne?nebudem sa riadit nikym okrem seba.zivot je pocit.sam ho citis a riadis.a aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec.
-
lekoklatik
VIP
Safan napisal:
lekoklatikmoj chlapcek.tvoj ocistec je dokaz toho ze kazdy verime v to co chceme.veris v to,ze nemozes skoncit zle.bojis sa toho ze skoncis za svoje ciny bez nadeje na opravu,tak si si upravil krestanstvo.ja sa bojim toho ze po smrti nebudem na tomto svete tak verim v reinkarnaciu.su to prejavy slabosti ale su v poriadku.no a ?[/quote]
Odpoved moja:
V poradecku
. Tak takto. preco sa mam bat alebo coho sa mam bat. Ze pojdem do pekla ked som napr. zabil. Na svete neexistuje hriech za ktory by si sa skvaril v pekle
(akoze v pekle) . kravina. Verim v ocistec preto lebo nie tak celkom verim v nebo. Neverim v to ze budem sedet s jeziskom na oblaciku a popijat kavicku (kavu nepijem). Neverim v to ze moja dusa bude bludit po zemi a trapit sa nad niecim co som mohol vo svojom zivote zmenit. V skutocnosti verim v to, ze ked zomriem tak zomriem na veky vekuce. Ocistec je premna ako odpadovy kôs(v skutocnosti). Jednoducho zmiznem na veky vekuce. jedine coho sa bojim, je to ze zomrem. ale to by sa dalo rozoberat este viac. Lebo napr smrt je pre niektorych ludi v niektorych situaciach vykupenie.
lekoklatikmoj chlapcek.tvoj ocistec je dokaz toho ze kazdy verime v to co chceme.veris v to,ze nemozes skoncit zle.bojis sa toho ze skoncis za svoje ciny bez nadeje na opravu,tak si si upravil krestanstvo.ja sa bojim toho ze po smrti nebudem na tomto svete tak verim v reinkarnaciu.su to prejavy slabosti ale su v poriadku.no a ?[/quote]
Odpoved moja:
V poradecku
v nasej.kazdy je osobnost a mal by vsetko robit podla svojho usudku.a ano.beriem to tak ze som tu len ja co sa tyka mojej mysle.nikto iny.a mysel kazdeho cloveka je dimenzia sama o sebe.chapes to vobec?dawo napísal:ved o to ide. keby si sa riadil aj niecim inym ako kktom tak by si toto nikdy nenapisal aj ked sa niekoho rozhodnes zabit je to tvoja vola...tvoja vec. beries to ze si tu len ty a zivot je to co ta v momente napadne? to som zvedavy v ktorej dimenzi to takto funguje
-
miki690
Medium Professional
A teraz sa na to pozri tak ... keby kazdy clovek myslel len na seba a nebral ohlady na ostatnych, tak ako to tu prezentujes ty tak by sme sa tu mohli rovno vsetci pozabijat :-/ ved trochu uvazuj...safan napísal:v nasej.kazdy je osobnost a mal by vsetko robit podla svojho usudku.a ano.beriem to tak ze som tu len ja co sa tyka mojej mysle.nikto iny.a mysel kazdeho cloveka je dimenzia sama o sebe.chapes to vobec?
Nino napísal:podl mojho nazoru peklo je cisty vymysel krestanov aby sa ludia mali coho bat ze ked daco zle urobia pojdu do pekla
Urcite kazdy z nas urobil vo svojom zivote nieco zle. A urcite teraz za tebou nepride niekto a nepovie ti: ,, Zhresil si a teraz ides po pekla." To nie. Boh nam stale dava sancu aby sme svoju chybu napravili. Ale kto na to zvysoka kasle za svoj buduci osud (vecnost) si moze sam. Boh si ku nam stale hlada cestu a je len na nas ci sa vydame tou spravnou cestou.
Urcite existuje aj nebo aj ocistec a aj peklo.
-
miki690
Medium Professional
Ak je ti to jedno tak preco to tu takto prezentujes ? Nechapem o co ti ide , len sa chces za kazdu cenu hadat ?safan napísal:aj tak sa mozeme nie?myslim ze to je jedno...
Velmi pekne povedane k+pHysIQ napísal: Urcite kazdy z nas urobil vo svojom zivote nieco zle. A urcite teraz za tebou nepride niekto a nepovie ti: ,, Zhresil si a teraz ides po pekla." To nie. Boh nam stale dava sancu aby sme svoju chybu napravili. Ale kto na to zvysoka kasle za svoj buduci osud (vecnost) si moze sam. Boh si ku nam stale hlada cestu a je len na nas ci sa vydame tou spravnou cestou.