Vista Home Premium \Vista Ultimate Version

Informácie o software, ankety...
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Vista Home Premium \Vista Ultimate Version

Príspevok od používateľa JohnyB »

Rad by som vedel ci Vista Home Premium menej zatazuje RAM ako Vista Ultimate. pretoze mam len 512 MB RAM a momentalne neuvazujem o nejakom upgrade. Moja zostava je AMD Sempron64 3300+ S754,512 MD DDRAM PC400,VGa ATI RADEON 9550 256MB a HDD 160GB SATA.Rad by som vedel ci to pojde normalne.bez dakeho vacsieho swapovania.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

s 512MB ram by som o viste ani neuvazoval
preco vobec chces ist do visty? najma s ohladom na tvoj pocitac
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

512MB na Vistu nie je vhodna volba, ale zalezi od teba ake aplikacie vyuzivas. Osobne si vsak myslim, ze swapu sa nevyhnes pri spustani normalnych programov, ci to bude Office a zaroven budes mat zapnuty prehliadac stranok, nejaky ten WinAmp, mail klient... Taktiez zalezi od toho, ci budes vyuzivat Aero a podobne...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

No, ja byť tebou, tak uvažujem pomaly nad novou zostavou, lebo 512MB na Vistu + ďalšie spustené programy stačiť nebude.
JohnyB
Light Expert
Light Expert

chcem to koli dizajnu a tomu ze je to nove. ja pocitac vyuzivam len na hudbu, pozrem nejaky ten film a internet. hry sa na tom nehram.proste ide mi o to ci to zatazuje menej ram ako ultimate.tak isteze ze swapu sa nevyhnem ale ci to je menej ako u ultimate verzie.mam v plane pouzivat aero styl. a budu mi bezat maximalne 4 aplikacie sucasne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak ti ide o dizajn, tak existuje vela programov pre XP, ktore ti vycackaju Win a vyuzitie pamate bude podstatne menej ako ma Vista, taktiez existuju rozne Vista Packy pre XP...

A pozri este toto: http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=527932#527932
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

JohnyB napísal:tomu ze je to nove
Vyskúšaj, a uvidíš, že nie všetky nové veci sú vždy lepšie ako staré.

Je to IN chváliť sa: "Ja mám Vistu!", lebo Vista je nová, neokukaná a preto kažý ju chce, pretože je nová.

A neplatí to len o Viste :wink:.
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Viem o vista packoch ale mne ide o cely system.precital som si to. ja som skusal verziu Ultimate a ta sla dost pomaly.Viem ze Ultimate je najvyssia rada Visty.Preto chcem skusit Home Premium. a viem ze ta je o daco o klesana a ci je rozdiel v chode systemu. alebo je to Vista ako Vista? Mozem dat hocijaku verziu a pojde to stale rovnako?
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri, či sa Ti bude štartovať PC 90 sekúnd alebo 105 sekúnd, myslím že je to furt o tom istom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

JohnyB: Ak pozeras filmy a surfujes, tak sa uspokojis aj s Win98 ;)
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

No ja mam Vistu Ultimate mam 2,6 pentium, 512 ram hdd 2x120 sata a ide mi normalne da sa to povedat ako XP ziadne problemy :D a ako ti ohodnotil system????
JohnyB
Light Expert
Light Expert

ja ked som mal ultimate tak mi to ohodnotilo pc na 2,4 ... a tak ako to je? vista Home Premium bude menej zatazovat ram ako to robila verzia Ultimate :?: :?: :?:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Ked ti Ultimate hodilo rating 2.4, tak ti tolko hodi aj Home premium. Odporucanych je aspon 3.0.

Home premium a Ultimate nekladu na system rozne poziadavky, spusta sa cca to iste. Dokonca ak si vsimnes, Vista je na jednom mediu distribuovana naraz vo vsetkych ediciach sucasne - to ktora sa ti nainstaluje je zavisle od zakupenej licencie. Takze je to co sa zataze tyka jedno a to iste ;)
JohnyB
Light Expert
Light Expert

viem ze je to na jednom mediu...ale teoreticky by malo Home Premium zatazovat menej ram ako Ultimate. Pretoze je to o nieco oklesana verzia.cize par funkcii by sa nemalo spustat...
sigot
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

pls

Príspevok od používateľa sigot »

Nevidel som a neviem ci chcem vidiet Vistu ale useri mi budu vediet poradit: nechcem vzhlad, aj tak si nastavim design by 98, skor nahanam zabezpecenie pri netovani a stabilitu systemu, viete mi nieco k viste ohladne tohoto poradit? mam volit alebo nie, vyuzival by som ju na NB 1ghz, 256, 20,
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: pls

Príspevok od používateľa Šu-Do »

sigot napísal:Nevidel som a neviem ci chcem vidiet Vistu ale useri mi budu vediet poradit: nechcem vzhlad, aj tak si nastavim design by 98, skor nahanam zabezpecenie pri netovani a stabilitu systemu, viete mi nieco k viste ohladne tohoto poradit? mam volit alebo nie, vyuzival by som ju na NB 1ghz, 256, 20,
no takze na tom notebooku by ti isla hrozne ... a vista len pred nedavnom vysla.. takze ma svoje muchy.. radsej by som ostal ece pri XP byt tebou :wink:
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Bude mi stacit zostava CPU: AMD Sempron 3200+ | MB: MSI K9N Neo nForce 550 | DVD-RW: Samsung S182M | HDD: Western Digital 160GB SATA2 8MB cache | RAM: 2x512 MB DDRAM2 667MHz Dual Channel | VGA: Radeon x1300PRO Silent 256MB DDR2 na Vistu? Pojde to bez toho swapovania???
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

u teba nevidim dovod na Vistu. jedine ak chces machrovat medzi spoluziakmi...
Napísať odpoveď