Ako taktovať tento procesor

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
paradajka
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako taktovať tento procesor

Príspevok od používateľa paradajka »

Typ procesora Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
chcem ho pretaktovať na 3000 MHz ako na to ale potrebujem to krok za krokom vdaka
:D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Kašli na to už len z dôvodu, že nemáš žiadne poznatky.

Radšej si pozvi niekoho známeho, čo už s tým má dobré skúsenosti, ktorý Ti ho pretaktuje pod nosom. Počas procesu sa ho pýtaj na všetko.

BTW: aký máš dôvod, že chceš pretaktovať CPU?
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

tomu ver, procesor je dost dobry. Jeho pretaktovanie ti ani nic nepomoze pri hrach, radsej graficku pretaktuj. ked ide o aplikacie tak by aj tak mal stacit :)
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kolko MHz by mala mat grafika mam nvidia NX6200 256MB a teraz ma frekvenciu 666 MHz :)
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

spect napísal:tomu ver, procesor je dost dobry. Jeho pretaktovanie ti ani nic nepomoze pri hrach, radsej graficku pretaktuj. ked ide o aplikacie tak by aj tak mal stacit :)
dobre som sa zasmial :D celeron a dobry cpu, a to je este na 2,8ghz
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

vindy napísal:dobre som sa zasmial :D celeron a dobry cpu, a to je este na 2,8ghz
a ja sa smejem tebe :lol: lebo niektore celerony D su dobré!!!
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

vindy - :lol: Niektori ludia povazuju za dobre procesory len take co stoja nad 10 000 :roll:
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

vindy napísal:dobre som sa zasmial :D celeron a dobry cpu, a to je este na 2,8ghz
:lol: aj ja som sa dobre pobavil ale na tebe lebo je pravda to co povedal KRIJA .
vindy
Light Star
Light Star

ked uz kupovat lacny cpu, tak urcite nejake amd,najlepsie opteron, ale celerony su iba plytvanie peniazmi, vez uz za 2500 najdes v bazaroch pentium D, a ten je vykonnejsi ako celeron D, a za 5000 sa uz da kupit conroe, ktore ked nataktujes aspon na 3ghz tak mas aspon 2,5krat taky vykon ako celeron,, mam doma jednojadrovy pentium 2,8ghz, ten koduje video 0,19x ,,, celeron D by mohol dat maximalne tak 0,4x (aj to prehanam, to by mohol mat tak pentium D) a conroe na 3ghz dava s prehladom 1,12x ,,tak neviem co povazujes za vykonny cpu, na jednom zkodujes za hodinku a na druhom za 2-3hod. a to este nevravim o mizernej architekture netburst (zas sa viac oplati amd aj na hry)

to je tak cpu do kancelarie, ale ak mas smejdny zaklad pc a nemas vela penazi tak si vela nenavyberas
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to tvoje P4 2,8 GHz by dostalo pekne na prdel napr. aj od tohto Celerona D: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

No skratka, Celeron D je ako stvoreny do kancelarie, nehreje a svoju pracu splni dokonale. Pokial ho pretaktis niekam k 4GHz, tak v niektorych aplikaciach zavislych na hrubom takte procesoru natrhne prdel kdejakym silnejsim CPU.
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chcem sa opytať ako ho pretaktovať prosim poradte :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043
vindy
Light Star
Light Star

krija napísal:to tvoje P4 2,8 GHz by dostalo pekne na prdel napr. aj od tohto Celerona D: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
bozemoj, tak ale celeron na 4,5ghz to je uz uplne nieco ine, ja som sa bavit teraz momentalne o zakladnych taktoch, tak pravdaze ked je nataktovany na 4,5 tak bude podavat dobry vykon, ale keby si chcel ist do extremnosti tak aj pentium nataktujes na 4ghz a to by bol este vacsi fukot, take d930 idu tiez dobre taktovat (zial na bezneho uzivatela je vodnik asi nevyhnutny) na 4ghz sa dostanes so stastim bez zmeny napatia a nad 4 s overvoltage a kuskom stastia)

a este ps. ten celeron vsade prehrava s AMD FX 57, cize ti staci kupit opteron 144 (2000sk bazar) dobru seriu a nataktovat 1.8@2,7 (nevidel som este opteron co by nepresiel cez 2.5) ak mas stastie tak aj 3ghz a to az natrhne ten celeron...
a to este ten fx57 je jednojadrovy a celeron dvojjadrovy cize ma vyhodu a ani to ho nezachranuje
duves
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa duves »

paradajka napísal:chcem sa opytať ako ho pretaktovať prosim poradte :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043
V nastaveni BIOS-u mu zdvihni FSB, nezabudni CPU chladit heat-pipe chladicom, tepelne straty su tam blizo 100 W.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vindy napísal:to este ten fx57 je jednojadrovy a celeron dvojjadrovy cize ma vyhodu a ani to ho nezachranuje
uz sa nesmejem. ja uz nemozem. :roll: dvojjadrovy celeron :?: :shock: ty si bol tusim s mystique-om na pive :)
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To som skusal ale ked to zdvihem len o jedno tak je tam strasne vysoka hodnota povodna je 133 a ked to dam na 134 tak je frekvencia procesora okolo 65000 :lol:
duves
Light Expert
Light Expert

paradajka napísal:To som skusal ale ked to zdvihem len o jedno tak je tam strasne vysoka hodnota povodna je 133 a ked to dam na 134 tak je frekvencia procesora okolo 65000 :lol:
To je jasne, ze je blbost. Ja som osobne Celerona D 347 aj s boxovanym chl. nataktoval z 3,06 na 3,45 GHz, ale vadil mi ten rachot. Ventilator s doskou funguje na Q-fane a otacky sa zdvihli podla teploty procaku. Teraz mam heat-pipe a je to v pohode tiche. Este to chcem viac utisit. Myslim, ze to nie je hlucnejsie ako lacnejsi notebook. Zdvihni FSB na 150 MHz, nic nepokazis.
Skutocnu frekvenciu CPU po pretaktovani testni na programe z www.cpuid.com
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

krija napísal:uz sa nesmejem. ja uz nemozem. :roll: dvojjadrovy celeron :?: :shock: ty si bol tusim s mystique-om na pive :)
pivo len vynimocne, ked uz s niekym sedim tak je to fernet alebo pushkin - cierna :wink:
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

duves napísal:To je jasne, ze je blbost. Ja som osobne Celerona D 347 aj s boxovanym chl. nataktoval z 3,06 na 3,45 GHz, ale vadil mi ten rachot. Ventilator s doskou funguje na Q-fane a otacky sa zdvihli podla teploty procaku. Teraz mam heat-pipe a je to v pohode tiche. Este to chcem viac utisit. Myslim, ze to nie je hlucnejsie ako lacnejsi notebook. Zdvihni FSB na 150 MHz, nic nepokazis.
Skutocnu frekvenciu CPU po pretaktovani testni na programe z www.cpuid.com
zvisil som to na 150 a hned prizapnuti mi pise akusi chybu cosi ze warning overclocking a ci to chcem upravit na povodne ale musim to upravit lebo potom sa mi nezapne skratka neda sa to obist pise tam ibas press any key :(
duves
Light Expert
Light Expert

paradajka napísal:zvisil som to na 150 a hned prizapnuti mi pise akusi chybu cosi ze warning overclocking a ci to chcem upravit na povodne ale musim to upravit lebo potom sa mi nezapne skratka neda sa to obist pise tam ibas press any key :(
Pozri manual k doske a asi treba nieco v BIOS-e vypnut.
Napísať odpoveď