chcem ho pretaktovať na 3000 MHz ako na to ale potrebujem to krok za krokom vdaka
Ako taktovať tento procesor
-
paradajka
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako taktovať tento procesor
Typ procesora Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
chcem ho pretaktovať na 3000 MHz ako na to ale potrebujem to krok za krokom vdaka

-
fikus-kukis
Guru wannabe
ked uz kupovat lacny cpu, tak urcite nejake amd,najlepsie opteron, ale celerony su iba plytvanie peniazmi, vez uz za 2500 najdes v bazaroch pentium D, a ten je vykonnejsi ako celeron D, a za 5000 sa uz da kupit conroe, ktore ked nataktujes aspon na 3ghz tak mas aspon 2,5krat taky vykon ako celeron,, mam doma jednojadrovy pentium 2,8ghz, ten koduje video 0,19x ,,, celeron D by mohol dat maximalne tak 0,4x (aj to prehanam, to by mohol mat tak pentium D) a conroe na 3ghz dava s prehladom 1,12x ,,tak neviem co povazujes za vykonny cpu, na jednom zkodujes za hodinku a na druhom za 2-3hod. a to este nevravim o mizernej architekture netburst (zas sa viac oplati amd aj na hry)
to je tak cpu do kancelarie, ale ak mas smejdny zaklad pc a nemas vela penazi tak si vela nenavyberas
to je tak cpu do kancelarie, ale ak mas smejdny zaklad pc a nemas vela penazi tak si vela nenavyberas
-
krija
VIP
to tvoje P4 2,8 GHz by dostalo pekne na prdel napr. aj od tohto Celerona D: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
bozemoj, tak ale celeron na 4,5ghz to je uz uplne nieco ine, ja som sa bavit teraz momentalne o zakladnych taktoch, tak pravdaze ked je nataktovany na 4,5 tak bude podavat dobry vykon, ale keby si chcel ist do extremnosti tak aj pentium nataktujes na 4ghz a to by bol este vacsi fukot, take d930 idu tiez dobre taktovat (zial na bezneho uzivatela je vodnik asi nevyhnutny) na 4ghz sa dostanes so stastim bez zmeny napatia a nad 4 s overvoltage a kuskom stastia)krija napísal:to tvoje P4 2,8 GHz by dostalo pekne na prdel napr. aj od tohto Celerona D: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
a este ps. ten celeron vsade prehrava s AMD FX 57, cize ti staci kupit opteron 144 (2000sk bazar) dobru seriu a nataktovat 1.8@2,7 (nevidel som este opteron co by nepresiel cez 2.5) ak mas stastie tak aj 3ghz a to az natrhne ten celeron...
a to este ten fx57 je jednojadrovy a celeron dvojjadrovy cize ma vyhodu a ani to ho nezachranuje
To je jasne, ze je blbost. Ja som osobne Celerona D 347 aj s boxovanym chl. nataktoval z 3,06 na 3,45 GHz, ale vadil mi ten rachot. Ventilator s doskou funguje na Q-fane a otacky sa zdvihli podla teploty procaku. Teraz mam heat-pipe a je to v pohode tiche. Este to chcem viac utisit. Myslim, ze to nie je hlucnejsie ako lacnejsi notebook. Zdvihni FSB na 150 MHz, nic nepokazis.paradajka napísal:To som skusal ale ked to zdvihem len o jedno tak je tam strasne vysoka hodnota povodna je 133 a ked to dam na 134 tak je frekvencia procesora okolo 65000
Skutocnu frekvenciu CPU po pretaktovani testni na programe z www.cpuid.com
-
paradajka
Star
zvisil som to na 150 a hned prizapnuti mi pise akusi chybu cosi ze warning overclocking a ci to chcem upravit na povodne ale musim to upravit lebo potom sa mi nezapne skratka neda sa to obist pise tam ibas press any keyduves napísal:To je jasne, ze je blbost. Ja som osobne Celerona D 347 aj s boxovanym chl. nataktoval z 3,06 na 3,45 GHz, ale vadil mi ten rachot. Ventilator s doskou funguje na Q-fane a otacky sa zdvihli podla teploty procaku. Teraz mam heat-pipe a je to v pohode tiche. Este to chcem viac utisit. Myslim, ze to nie je hlucnejsie ako lacnejsi notebook. Zdvihni FSB na 150 MHz, nic nepokazis.
Skutocnu frekvenciu CPU po pretaktovani testni na programe z www.cpuid.com