Je čierna a biela farba?
-
lekoklatik
VIP
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a co tak to vysvetlit takto: vo fyzike pozname farebne spektrum - biele svetlo tam ma svoje zastupenie - vznikne zlozenim vsetkych farieb duhy.
A cierna ma aku vlnovu dlzku? Resp. kde v spektre je? Nikde
To ale neodpoveda na otazku, ci mozno ciernu a bielu povazovat za farby - to len vysvetluje, ze na zaklade takehoto ponimania mozno bielu povazovat za farbu a ciernu nie
A cierna ma aku vlnovu dlzku? Resp. kde v spektre je? Nikde
To ale neodpoveda na otazku, ci mozno ciernu a bielu povazovat za farby - to len vysvetluje, ze na zaklade takehoto ponimania mozno bielu povazovat za farbu a ciernu nie
-
Danny_Vin
Expert
Je to diskutabilne. Tu je moje vysvetlenie, inak to vysvetlit nedokazem:
Biela a cierna su neutralne farby. Biela a cierna farba vytvoria modru, lebo biela je farba svetla a cierna tmava. V ciernej farbe sa nachadza aj modra farba. Cierna farba je zlozena zo vsetkych farieb.
Cize moj nazor je, ze biela a cierna su farby.
Biela a cierna su neutralne farby. Biela a cierna farba vytvoria modru, lebo biela je farba svetla a cierna tmava. V ciernej farbe sa nachadza aj modra farba. Cierna farba je zlozena zo vsetkych farieb.
Cize moj nazor je, ze biela a cierna su farby.
Ked sme preberali optiku v deviatej tak ucitelka rozpravala ze cierna farba vlastne neexistuje. Nepamatam si uz preco ale viem ze neexistuje. Vidime ju ale je to len z nejakeho dovodu (neviem uz z jakeho) .... oci nas dost klamu (co je dobre) ... ale nechce sa mi to pisat otvorte encyklopediu a nalistujte optiku a farby
Cierne je to, co neodraza ziadnu farbu a biele je tusim vsetko to, co odraza vsetky farby. Je to tak nejak ale neviem na 100%
A napriklad cervene je to co odraza iba cervenu farbu ... takze tak
Cierna neexistuje lebo sa nenachadza vo farebnom spektre, myslim
Cierne je to, co neodraza ziadnu farbu a biele je tusim vsetko to, co odraza vsetky farby. Je to tak nejak ale neviem na 100%
A napriklad cervene je to co odraza iba cervenu farbu ... takze tak
Cierna neexistuje lebo sa nenachadza vo farebnom spektre, myslim
-
P3Bo
Guru wannabe
Vidime ju pretoze vlastne nevidimespect napísal:Ked sme preberali optiku v deviatej tak ucitelka rozpravala ze cierna farba vlastne neexistuje. Nepamatam si uz preco ale viem ze neexistuje. Vidime ju ale je to len z nejakeho dovodu (neviem uz z jakeho) .... oci nas dost klamu (co je dobre) ... ale nechce sa mi to pisat otvorte encyklopediu a nalistujte optiku a farby...
takze cierne je to, co neodraza ziadne svetlo a biele je tusim vsetko to, co odraza vsetko svetlo.spect napísal:Cierne je to, co neodraza ziadnu farbu a biele je tusim vsetko to, co odraza vsetky farby.
daj si hladat "farebné spektrum"do googlu, ja ju tam vidim, ale ak myslite ine spektrum tak v tom "inom" chyba aj siva a hnedaspect napísal:Cierna neexistuje lebo sa nenachadza vo farebnom spektre.
Presnebocian napísal:No sa ho spytaj ako to mysli... Lebo su ludia co tvrdia podobnnu teoriu...ze vsetko zalezi od lamania slnecnych lucov a nasledneho farebneho odtienu... ze farby su len tie ktore su v tom spektre ktore edison zistil ci co