no ved ja suhlasim s tym ze nejake vianocne zvyky su prebrate ale nie narodenie krista ... tak ty tvrds ze aj narodenie krista je pohansky zvyk alebo som to zle pochopil..skenner napísal:jezis sa pytaj bars koho historikov abo ja nevim jakych manikov.. proste je dokazane ze vianoce su prebrate z dajakeho pohanskeho zvyku.. sak si zober prvy stromcek bol v roku 1700 nevim kolko v nemecku.. a sa postupne z toho stalo to co je..
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
lekoklatik
VIP
Niečo ako pohanstvo nenije.
A presne o tomto hovorim. Krerstania a vsetci co niekedy na niekoho povedali ze je pohan su len obyčajný cocoti. Podla coho posudzujete pohanov a nepohanov. Ked chodim do kostola som krestan a ked ostievam dvere na tvz. "Božom dome" som pohan? Nikdy. Nenávidím ľudí ktorý to takto beru. Maju pocit ze su nieco viac.

asi tak.tie prikazania su site na doby davno minule.mlady sa neuvolni a bude nervozny zbytocne.a mimochodom onania je zdrava udajneeritrocit napísal:A pre toto by som na školách zakázal náboženstvo. Toto je úloha rodičov, naučiť človeka ako sa má chovať. Mladého chlapca, na ktorého majú vplyv tie dristy zasvrbí, tak sa bude báť poškrabať sa, pretože pani katechetka povedali že to je hriech.
Buď žime normálne, alebo sa vráťme do dôb inkvizície
lekari tvrdia ze je zdrava a aj ja si myslim.ved co akoze kolko z nas ked nema momentalne babu jazdi na rucny pohon.minimalne po tej psychickej stranke prospieva no nie?ale uz je to OT trochulekoklatik napísal:Nik nepovedal ze onania nenije zdrava. Tvrdia vsak ze je to hriech.Cocoti. Udajne su aj proti sexu. tak kde by sme curva boli bez suloze nasich rodicov
a mimochodom...krestania (ale na druhej strane nie len oni) si myslia ze kazdy kto neveri je kkt a zasluzi si peklo.teda ich cirkev si to mysli.
lekoklatik:za pohanov su oznacovany vsetci neveriaci v kresetanskeho boha.teda aj budhisti,moslimovia a a teisti.proste vsetci okrem krestanov.panov dokonalych a veriacich v totalne skutocnu vec

lekoklatik:za pohanov su oznacovany vsetci neveriaci v kresetanskeho boha.teda aj budhisti,moslimovia a a teisti.proste vsetci okrem krestanov.panov dokonalych a veriacich v totalne skutocnu vec
no a preco by mal niekto zakazovat predmanzelsky sex?to akoze ked mam babu,milujem ju a chceme sexovat musime sa zobrat aby nebol hriech?trosku chore nie?a vobec.kto su ze mozu prikazovat taketo vecidawo napísal:ano ..vraj je proti rakovine prostaty![]()
lekoklatik: odkial mas ze sex cirkev zakazuje??? pokial viem len ten predmanzelsky...
-
lekoklatik
VIP
Od nasho udajne sväteho farara. Co je zle na predmanzelskom sexe? Milujes ju a ona teba. Budete mat svatbu ale uz to nemozete vydrzat. Co je na tom zle. sex bol je a bude ci cocotska cirkev kce alebo niedawo napísal:ano ..vraj je proti rakovine prostaty![]()
lekoklatik: odkial mas ze sex cirkev zakazuje??? pokial viem len ten predmanzelsky...
ale ved ja som nikde nepovedal ze s tym suhlasim ... je tu aj viac veci s ktorymi nesuhlasim ale o tom potomlekoklatik napísal:Od nasho udajne sväteho farara. Co je zle na predmanzelskom sexe? Milujes ju a ona teba. Budete mat svatbu ale uz to nemozete vydrzat. Co je na tom zle. sex bol je a bude ci cocotska cirkev kce alebo nie
safan
toto mas odkial??? to je uplne klamstvo .. preco takto trepes?? co ak je tu niekto nezainteresovany a zobere si nieco z tvojho prispevku k srdcu?? trochu uvazuj co napises alebo to podloz dokazom!a mimochodom...krestania (ale na druhej strane nie len oni) si myslia ze kazdy kto neveri je kkt a zasluzi si peklo.teda ich cirkev si to mysli.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
vy ste co za hlupaci? vam do cista jsibe v tych hlavach? co nadavate do nabozenstva ked o nom a vierouke viete velky lofas. furt len blabocete o tom jaky su krestania netolerantni, zli, hlupi, sprosti, kkti atd ale ukazte mi tu jedneho cloveka ktori by vas presviedcal o tom ze sa mylite(okrem mna), sak sa uz ukludnite preboha. ludi sa to dotyka to co vy tu vypisujete kurnik. DETI!
viete co ten termin oznacuje?
Najhorsie je, ked ludia si ventiluju svoje komplexy nadavanim na inu skupinu ludi a vedomim klamanim. A este ked o tych svojich klamstvach su presvedceni ze to je pravda tak adieu.
Chlapci, dam vam taku radu, uz ked mna a ostatnych krestanov tak nenavidite tak aspon zacnite studovat toto nabozenstvo a nielen jeho pohnute dejiny kde sa stalo nastrojom mocnych ale aj to co hlasa. To ze tych co v no neveria nazyva neveriacich je uplne logicke, pretoze ako inak ma nazvat tych, ktori neveria. Krestanstvo nie je len o chodeni do kostola a starych babkach ale je najme o tom, ako clovek zije. No a co, ze hovori o pohlavnej zdrzanlivosti? Je to ich legitimne pravo. To, ze niekde na dedine mate blbeho farara, nuz bohuzial. on moze byt taky isty zaslepeny blbec ako ste vy akurat ze je na druhej strane nazoroveho spektra.
Toto je najdlhsi prispevok aky som kedy na tomto fore napisal, len je skoda ze ma k tomu vyprovokovali jedna banda tupcov ktori vsetko naivne zozeru, hocico kde sa co povie. neviem ci vas farar v detstve znasilnoval ale netusim kde sa vo vas berie tolka nenavist. Dnes je krasny jarny den a vy tu taketo pi*oviny vypisujete. ach jaj. Okrem toho ze slepo prijimate co vam kto povie, tak skuste niekedy nad tym aj pouvazovat ze co to vlastne prijimate. Mali by ste raz sadnut na nejaku debatu s nejakym normalnym clovekom alebo fararom nech vam vysvetli preco je to tak a nie tak a preco sa to nezmeni ked uz nato neviete prist sami.
akoze sa uvedom zasran.lekoklatik napísal: Krerstania a vsetci co niekedy na niekoho povedali ze je pohan su len obyčajný cocoti.
to mas skade? kde, v ktorej knihe je napisane ze ti co neveria su kkti? ukaz mi aspon jednu. Stary zakon sem nedavaj(ak si ho vobec niekedy cital) lebo to je zidovska zalezitost a je z doby ked sa len formovalo ich spolocenske zriadenie.safan napísal:a mimochodom...krestania (ale na druhej strane nie len oni) si myslia ze kazdy kto neveri je kkt a zasluzi si peklo.teda ich cirkev si to mysli.
zase klames. moslimov a zidov nikto nema za pohanov. krestania sa sami neoznacuju za panov dokonalych. skade to mas? ked uz nieco hovoris tak to niecim podloz. len tliachas a tliachas jak stara blazkova.safan napísal:lekoklatik:za pohanov su oznacovany vsetci neveriaci v kresetanskeho boha.teda aj budhisti,moslimovia a a teisti.proste vsetci okrem krestanov.panov dokonalych a veriacich v totalne skutocnu vec
viete co ten termin oznacuje?
Pohanstvo alebo paganizmus (z lat. paganus - vidiečan) je označenie, ktoré používajú vyznávači abrahámskych monoteistických náboženstiev pre západné predkresťanské, prírodné, alebo polyteistické náboženstvá.
V širšom význame termín pohan môže označovať všetkých inovercov, agnostikov alebo ateistov. Môže to teda byť:
* človek, ktorý nie je Žid ani kresťan, príp. ani muslim (iba v islame)
* človek, ktorý sa nehlási k žiadnemu zo svetových náboženstiev
* vyznávač polyteistického náboženstva (antických náboženstiev, predkresťanských európskych náboženstiev alebo moderného novopohanstva)
* vyznávač prírodného náboženstva
Najhorsie je, ked ludia si ventiluju svoje komplexy nadavanim na inu skupinu ludi a vedomim klamanim. A este ked o tych svojich klamstvach su presvedceni ze to je pravda tak adieu.
Chlapci, dam vam taku radu, uz ked mna a ostatnych krestanov tak nenavidite tak aspon zacnite studovat toto nabozenstvo a nielen jeho pohnute dejiny kde sa stalo nastrojom mocnych ale aj to co hlasa. To ze tych co v no neveria nazyva neveriacich je uplne logicke, pretoze ako inak ma nazvat tych, ktori neveria. Krestanstvo nie je len o chodeni do kostola a starych babkach ale je najme o tom, ako clovek zije. No a co, ze hovori o pohlavnej zdrzanlivosti? Je to ich legitimne pravo. To, ze niekde na dedine mate blbeho farara, nuz bohuzial. on moze byt taky isty zaslepeny blbec ako ste vy akurat ze je na druhej strane nazoroveho spektra.
Toto je najdlhsi prispevok aky som kedy na tomto fore napisal, len je skoda ze ma k tomu vyprovokovali jedna banda tupcov ktori vsetko naivne zozeru, hocico kde sa co povie. neviem ci vas farar v detstve znasilnoval ale netusim kde sa vo vas berie tolka nenavist. Dnes je krasny jarny den a vy tu taketo pi*oviny vypisujete. ach jaj. Okrem toho ze slepo prijimate co vam kto povie, tak skuste niekedy nad tym aj pouvazovat ze co to vlastne prijimate. Mali by ste raz sadnut na nejaku debatu s nejakym normalnym clovekom alebo fararom nech vam vysvetli preco je to tak a nie tak a preco sa to nezmeni ked uz nato neviete prist sami.
aha.takze stary zakon je blud ale novy je bozi zakon?zeby pokrytec?a vies hovno o tom kolko mam rokov a vies hovno o tom ako som dospel k svojim nazorom.chod sa vonku vybehatzelovoc napísal:safan Napísal:
a mimochodom...krestania (ale na druhej strane nie len oni) si myslia ze kazdy kto neveri je kkt a zasluzi si peklo.teda ich cirkev si to mysli.
to mas skade? kde, v ktorej knihe je napisane ze ti co neveria su kkti? ukaz mi aspon jednu. Stary zakon sem nedavaj(ak si ho vobec niekedy cital) lebo to je zidovska zalezitost a je z doby ked sa len formovalo ich spolocenske zriadenie.
-
zelovoc
Darca
Co sa tyka Vianocslavia sa asi od nejakeho 3-4 storocia. Dovod na vznik vianoc bol ten, ze v dobe ked uz krestanstvo bolo uznane za nabozenstvo(dovtedy boli krestania s prestavkami prenasledovani a vrazdeni-Nero, Commodus, mozno Julianus a dalsi) boli pohanske zvyky stale popularne. Jednym z nich boli aj Saturnalie, kedy si ludia davali darceky, bol to sviatok konani 25. decembra na pocest zimneho slnovratu a kedze cirkev nedokazala vykorenit tento sviatok tak ho jednoducho nahradila inym. Jednoduche nie? Do suvisu by sa dal dat aj mithraizmus ale o tom potom az o tom zistim viac nez teraz viem.
. co je zle na novom zakone?, ved na svoju dobu ma nenormalne pokrokove myslienky ktore sa daju pouzit aj dnes.
to ze o tebe viem hovno neznamena ze si z tych par riadkov nedokazem urobit aky taky nazor o tebe.
az budes schopny pochopit dobu kedy vznikol stary zakon tak pochopis. ale zrejme si z neho necital nic. ked mas viac nez 16 rokov a takto prezentujes svoje nazory tak je to smutnesafan napísal:aha.takze stary zakon je blud ale novy je bozi zakon?zeby pokrytec?a vies hovno o tom kolko mam rokov a vies hovno o tom ako som dospel k svojim nazorom.chod sa vonku vybehat
to ze o tebe viem hovno neznamena ze si z tych par riadkov nedokazem urobit aky taky nazor o tebe.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
dakujem, zelovoc, ze si mi nazory tych +++++++ tak pekne zhrnul, nemal som v umysle citat tie ich nezmysly, ale ked si to pouzil ty tak som si to precital..
sa spamatajte, ale feest rychlo! ja sa overlockingu a tunningu PC absolutne nerozumiem a preto do tej temy nechodim, kapis?(takova drobna paralela)
ja nie som nejaky prikladny krestan, ale v boha verim, cize si nezelam, aby ma tu dvaja sopliaci urazali..
sa spamatajte, ale feest rychlo! ja sa overlockingu a tunningu PC absolutne nerozumiem a preto do tej temy nechodim, kapis?(takova drobna paralela)
ja nie som nejaky prikladny krestan, ale v boha verim, cize si nezelam, aby ma tu dvaja sopliaci urazali..
Split a piece of wood and I am there. Lift a
stone and you will find me...
-
zelovoc
Darca
Nemas zac. ked som precital tuto stranu tak ma skoro porazilo, vsetky mozne ohovaracky na jednom mieste. Ked uz chlapci s niecim nesuhlasia tak by mali byt schopni vypocut si nazor druhej strany a bez invektiv oponovat aby mala debata zmysel. inak to je len take kricanie a tlachanie z jednej strany na druhu. velmi rad debatujem na tuto temu, najme s ludmi ktori maju iny/opacny nazor nez ja ale vacsinou sa stretavam s tym ze maju plnu hubu toho aky su krestania netolerantny, zly, pokrytci, nevypocuju si druhy nazor, kradnu atd ale ze by ma pustili k slovu a mohol som oponovat to teda nie. stale melu len to svoje a nezeby si ich chcel presvedcit o svojej pravde ale len o tom nech uvazuju ale aj to je nepredstavitelny problem. zvacsa su presne taki isty ako ich predstavi o krestanoch.miki24686 napísal:dakujem, zelovoc, ze si mi nazory tych +++++++ tak pekne zhrnul, nemal som v umysle citat tie ich nezmysly, ale ked si to pouzil ty tak som si to precital..
podla mna je zastaraly a naivny tot vsjozelovoc napísal: az budes schopny pochopit dobu kedy vznikol stary zakon tak pochopis. ale zrejme si z neho necital nic. ked mas viac nez 16 rokov a takto prezentujes svoje nazory tak je to smutne. co je zle na novom zakone?, ved na svoju dobu ma nenormalne pokrokove myslienky ktore sa daju pouzit aj dnes.
Absolutne suhlasim, a moj nazor je este jedna vec, ak si niekto predstavuje boha ako osobu, je to iba koli tomu, aby sa to ludom jednoduchsie predstavovalo, lebo nemozu si vazit nejaku silu. ak ste niekto citali Bibliu: klobuk dolu (pred Bibliou). priemerne inteligentny bernardin pochopi svet ako takyKomo napísal:Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.
-
zelovoc
Darca
moj nazor na islam: vobec nemozme povedat ze je nespravny, ved je to taky bratranec krestanov a zidov, sice z vedlajsej dediny ale je. co sa tyka tolko pranierovanych veci ako zenska obriezka, zahalovanie zien a tak, tak len tolko ze nie vsade to je, obriezka je najme africka vec ktora tam je zakorenena uz davno pred islamom. treba velmi rozlisovat co je vec tradicii a vec nabozenstva.
ked uz si sa pytal na islam, v com by mal byt spravny/nespravny? velmi tomu az tak nerozumiem.
ked uz si sa pytal na islam, v com by mal byt spravny/nespravny? velmi tomu az tak nerozumiem.