Gaya Internet MT,ZA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

tak dik som myslel ze uz je druhe ale asi ho brat zmenil
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

ja len detail k tomu SSID ze MSI. To naozaj nahadzuju gayaci aj ho konfiguruju (mal som uz cest s tymto zariadenim, jedno nahadzovali aj v tepliciach kamosovi a pekne si za to cwakol 3500). Ale ako hojko pisal, to zariadenie je pouzite iba ako wifirouter aby dakto mohol behat po baraku s laptopom. A to DHCP tam naozaj je nastavene OD NICH ale ked uz urobili toto, tak nepochopim preco sa nesnazili aspon s MAC filtrom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hadam je uz na uzivatelovi, aby si ten router nastavil. Keby mu dam dali napriklad co i len MAC filter pre IP PC co bol vedla, zrazu pride s notebookom a nepripoji sa, co potom??? Takto to ma volne pristupne a je len na nom, ci si to zabezpeci alebo nie.
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

hojko napísal:Hadam je uz na uzivatelovi, aby si ten router nastavil. Keby mu dam dali napriklad co i len MAC filter pre IP PC co bol vedla, zrazu pride s notebookom a nepripoji sa, co potom??? Takto to ma volne pristupne a je len na nom, ci si to zabezpeci alebo nie.
mac filter je hovadina,, ziskat mac je omnoho lahsie ako WEP kluc,, sice,aj ten sa da vytiahnut z cca 4 paketov...teda najlepsie je WPA2 :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

vilko: Tu som nieco pisal: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=68671 :wink:
vilko
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:vilko: Tu som nieco pisal: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=68671 :wink:
len som chcel povedat,ze pouzivat MAC filter alebo WEP je prakticky zbytocne, to odradi len uplnych amaterov 8)
webrator
Amateur
Amateur

Optika

Príspevok od používateľa webrator »

Pre tych co sa nemozu dockat optiky.My uz mame optiku od septembra 2006 ale program mam wifi 512.odkupili od nas antenu ,prachy nam vratili.Najnizsi program na optike mali 1024 za 600 SK to bolo pre mna vela.Ked sa teraz objavila v ponuke 768 za 300 SK chcel som nan prejst a ich odpoved z GAYE
Peniaze ktore sme vam vratili za antenu (2400 SK)nam vratite naspet a my vas pripojime na program optika 768 , to zariadenie nas nieco stalo.Paradne Janosikovske ceny -od buka do buka-chystam sa odstupit od zmluvy lebo uz ma pekne seru.
Tu su ich sluby http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=39 ... ht=#398051
vilko
Light Professional
Light Professional

Re: Optika

webrator napísal:Pre tych co sa nemozu dockat optiky.My uz mame optiku od septembra 2006 ale program mam wifi 512.odkupili od nas antenu ,prachy nam vratili.Najnizsi program na optike mali 1024 za 600 SK to bolo pre mna vela.Ked sa teraz objavila v ponuke 768 za 300 SK chcel som nan prejst a ich odpoved z GAYE
Peniaze ktore sme vam vratili za antenu (2400 SK)nam vratite naspet a my vas pripojime na program optika 768 , to zariadenie nas nieco stalo.Paradne Janosikovske ceny -od buka do buka-chystam sa odstupit od zmluvy lebo uz ma pekne seru.
Tu su ich sluby http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=39 ... ht=#398051
my sme sa 3 mesiace natahovali o 'servis', nakoniec sme prestali platit,, ako, je pekne trepat o bezplatnom internete a inych hovadinach, realita je vsak ina.. v zalohe mam kompletne zmapovany kvalitu netu 3 mesiace dozadu,, teraz som sa pustil do mapovania MAC a IP adries ich klientov.. tusim,ze sa to v istej chvili zide, ked pretecie pohar trpezlivosti
minco326
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa minco326 »

neviete co to bol dnes zas za neocakavany vypadok ...?? ...len thak ma to zajima bo som z belej a uz ma seru s tym netom ...diky
jjhacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjhacker »

minco326 napísal:neviete co to bol dnes zas za neocakavany vypadok ...?? ...len thak ma to zajima bo som z belej a uz ma seru s tym netom ...diky
neviem co sa vzrusujes, to je uplne bezna prevadzka...
vilko
Light Professional
Light Professional

jjhacker napísal:neviem co sa vzrusujes, to je uplne bezna prevadzka...
kedze ho zacali srat, tak odhadujem,ze uz ma GAYAu cca 1 tyzden :D :D :D
minco326
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa minco326 »

vilko napísal:kedze ho zacali srat, tak odhadujem,ze uz ma GAYAu cca 1 tyzden :D :D :D
hej mam ju uz asi rok a pol a uz len cakam kedy bude u nas dsl poriadne
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

Vážený zákazník,

Dňa 4.5.2007 dôjde v sieti Gaya k viacerým zmenám, ktoré sa dotknú nastavení niektorých služieb:

Služba e-mail (posielanie a prijímanie pošty)

Pri službe autentifikácia odchádzajúcej pošty (SMTP) je nutné za svoje prihlasovacie meno napr. rkufrik doplniť @gaya.sk. Po novom bude teda prihlasovacie meno [email protected], heslo ostáva nezmenené.

Pri službe prichádzajúcej pošty (POP3, IMAP) je možné použiť nový spôsob prihlasovania napr. prihlasovacie meno: [email protected], naďalej však bude fungovať starý spôsob prihlásenia napr. prihlasovacie meno: rkufrik, heslo vo všetkých prípadoch ostáva nezmenené.

Služba FTP (uloženie súborov na web)

Pri službe FTP (uloženie súborov na web) je nutné používať nový spôsob prihlasovania, čiže za svoje prihlasovacie meno napr. rkufrik doplniť @gaya.sk. Po novom bude teda vaše prihlasovacie meno na službu FTP v tvare [email protected], heslo ostáva nezmenené.

Klienti, ktorí majú aktivovanú webovú stránku v tvare www.firma.sk, sa po tejto zmene budú na službu FTP pripájať s prihlasovacím menom [email protected], heslo sa nemení.

Služba WWW (webové stránky)

Pri službe www získava automaticky každý zákazník siete Gaya svoju www stránku v tvare www.váš_login.gaya.sk, napr. ak je váš login rkufrik, vaša www stránka bude mať adresu www.rkufrik.gaya.sk. Adresy vašich webových stránok, používané pred touto zmenou sa nemenia. Vaša webová stránka bude teda po zmene dostupná cez tieto adresy napr.:

www.rkufrik.gaya.sk
rkufrik.gaya.sk
www.gaya.sk/~rkufrik
www.gaya.sk/users/rkufrik

V súvislosti s týmito zmenami pre vás spoločnosť Gaya pripravuje jednotný managementový portál, kde si budete môcť online meniť nastavenia svojich služieb. O týchto zmenách vás budeme priebežne informovať. V prípade ďalších otázok sa prosím obráťte na naše centrum pre zákazníkov (Gaya, s.r.o., Jilemnického 12, Martin alebo na čísle 043/3240000).

S úctou

Vaša Gaya
toto mi dnes prislo. ale iba na moj sukromny mail z ktoreho som im raz pisal na ten co mam od gaye mi neprislo nic :lol:. a vyzera to ze konecne bude ten dlho slubovany gayaportal :lol:
peterha
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Vikend

Príspevok od používateľa peterha »

tak co, tiez ste mali cez vikend kolisanie signalu ako ja? som zo Ziliny...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

peterha: Kolisanie signalu je pri vacsom naraste uzivatelov, takze to ocakavaj cez vikendy, sviatky a vo vecernych hodinach. S tym nic nespravis.
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

ale zato vcera ked sme hrali hokej tak net isiel perfektne :D
peterha
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterha »

hojko napísal:peterha: Kolisanie signalu je pri vacsom naraste uzivatelov, takze to ocakavaj cez vikendy, sviatky a vo vecernych hodinach. S tym nic nespravis.
no ale ten signal bol uplne minimalny...
to je v poriadku?
(ako v poriadku to urcite nieje, myslim tym, ci je to normalne...)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

peterha napísal:no ale ten signal bol uplne minimalny...
to je v poriadku?
(ako v poriadku to urcite nieje, myslim tym, ci je to normalne...)
v gayi su aj normalne veci nenormalne :wink: bohuzial nemas na vyber a jedine co ti ostava je zvyknut si na to
vilko
Light Professional
Light Professional

masterdead napísal:v gayi su aj normalne veci nenormalne :wink: bohuzial nemas na vyber a jedine co ti ostava je zvyknut si na to
jj, gaya rulez... s gayou na vecne veky a nikdy inak :roll:
Napísať odpoveď