Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

safan
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa safan »

zelovoc napísal:ked uz si sa pytal na islam, v com by mal byt spravny/nespravny? velmi tomu az tak nerozumiem.
no ci je podla teba islamska viera nespravna a mylna.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

safan napísal:no ci je podla teba islamska viera nespravna a mylna.
ja som islam nestudoval a ani neviem o co ide ... vadi mi najviac to ze zeny su u nich utlacane. ine dovody nepoznam ... apropo terorizmus ale to neviem povedat ci to plynie z ich vierz v alaha
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

safan napísal:no ci je podla teba islamska viera nespravna a mylna.
nie nieje.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany :smt063
safan
Star
Star

dawo napísal:ja som islam nestudoval a ani neviem o co ide ... vadi mi najviac to ze zeny su u nich utlacane. ine dovody nepoznam ... apropo terorizmus ale to neviem povedat ci to plynie z ich vierz v alaha
takze je alebo neni?niesi schopny dat jednoznacnu odpoved?no co je
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:takze je alebo neni?niesi schopny dat jednoznacnu odpoved?no co je
a ty vies? na toto nevie objektivne odpovedat nikto. mozme tak akurat subjektivny nazor prezentovat a mozno by sme sa k niecomu dopracovali, ale povedz svoj nazor a aj odovodni. a potom budem aj ja.

btw, tu je celkom zaujimavy rozhovor: http://www.sme.sk/c/3189074/Religionist ... senie.html
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:takze je alebo neni?niesi schopny dat jednoznacnu odpoved?no co je
jasne ze niesom jednoznacne proti.. neviem o islame nic okrem toho co som uz pisal o tych zenach .. a keby som ich sudil podla toho co som videl o nich v reflexe tak by som mal z toho divny pocit .. :roll:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

safan napísal:odpovedz na otazku.nechcel som pocut tieto omacky
Stve ta ked niekto odpisuje tvojim stylom ? stale sa chytis toho nepodstatneho stale sa chytis nejakeho slovicka a zacnes utekat od povodneho zameru a teraz ti to prekaza ?
Moj nazor na islam je asi taky: mylia sa v tom ze Mohamed bol spasitel, podla mna bol spasitel Jezis a nie le prorok ako to tvrdia oni. Moslimovia niesu jednotni, pokial ma vedomosti neklamu su tam dve vetvy islamu ... Dalej i vadia teroristi, aj ked by ste mohli namietat tym, ze vecsina moslimov je proti terorizmu, moj nazor je ze aj ked su sice proti tak nerobia nic pre to, aby tomu zabranili a ak aj nieco robia tak urcite nie dost :-/ ale proti samotnemu islamskemu vierovyznaniu nic nemam ... nevravim ze je zle ale ani nevravim ze je dobre
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

podla mna nejde o vierovyznanie ale o ludi samotnych.urcite su dobry aj zly krestania a dobry a zly moslimovia.myslim ze je to jedno.
ked sa jedna o zenske...v krestanstve tiez niekedy boli utlacane a k terorizmu.myslim ze aj vela krestanov su svojim sposobom teroristi.napr jezuiti,opus dei,kristova legia a podobne fanaticke organizacie.a su k tomu este aj plne legalne.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

pinacolada napísal:podla mna nejde o vierovyznanie ale o ludi samotnych.urcite su dobry aj zly krestania a dobry a zly moslimovia.myslim ze je to jedno.
ked sa jedna o zenske...v krestanstve tiez niekedy boli utlacane a k terorizmu.myslim ze aj vela krestanov su svojim sposobom teroristi.napr jezuiti,opus dei,kristova legia a podobne fanaticke organizacie.a su k tomu este aj plne legalne.
No podla mna ak by boli TERORISTICKE, urcite by neboli legalne :roll:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

pinacolada napísal:podla mna nejde o vierovyznanie ale o ludi samotnych.urcite su dobry aj zly krestania a dobry a zly moslimovia.myslim ze je to jedno.
Poviem to takto do isteho storocia boli krestania prenasledovany a usmrcovany . Krestanstvo vsak malo v staroveku jednu vyhodu je to "nabozenstvo chudobnych" takze sa rychlo sirilo a preto po urcitej dobe ked bolo vyhlasene ako normalne statne naboznestvo sa vsetko obratilo naopak. Krestania ktori boli dovtedy prenasledovany a utlacany ...(ktori nedokazu ublizit podla desatoro ani muche ) ...sa zrazu so vsetkym vypetim sil snazili pobit vsetkych "pohanov" ...takze nech si hovori kazdy co chce ale krestanstvo s cirkvou nema nic spolocne .
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

kukiak:nauc sa chapat pojmu SVOJIM SPOSOBOM...
p3bo:nepochopil si pointe.ja som chcel zdoraznit ze ich viera neni nespravna a ze zalezi iba na ludoch.su dobry aj zly tak ako vsade..

//edit : vidis pebo.asi som ta ja nepochopil :d ale zhodneme sa na tom ze ludia su rozny nehladaic na vieru ..
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:p3bo:nepochopil si pointe.ja som chcel zdoraznit ze ich viera neni nespravna a ze zalezi iba na ludoch.su dobry aj zly tak ako vsade..
Pointe som pochopil aspon si to myslim :lol: ja som len povedal ze tie rady o ktorych ty hovoris to su len fakticky to co zostalo po "pravom extremnom krestanstve " v tych casoch co som spominal. A v tom ze ludia su rozny sa zhodneme :)
safan
Star
Star

zelovoc napísal:a ty vies? na toto nevie objektivne odpovedat nikto. mozme tak akurat subjektivny nazor prezentovat a mozno by sme sa k niecomu dopracovali, ale povedz svoj nazor a aj odovodni. a potom budem aj ja.
mne ide len o to dokazat ze krestania niesu ani zdaleka taky ohladuplny k druhym vieram.skratka ide o to ci z pohladu krestanov islam je alebo neni prava viera.
SRneC
Addict
Addict

safan napísal:mne ide len o to dokazat ze krestania niesu ani zdaleka taky ohladuplny k druhym vieram.skratka ide o to ci z pohladu krestanov islam je alebo neni prava viera.
no podla mna krestania by mali verit v to ze ich viera je spravna co neznamena ze by mali utlacat alebo sa povysovat nad ine nabozenstva... nejako som v sucasnosti podobny model spravania u krestanov nepostrehol..
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

dawo napísal:no podla mna krestania by mali verit v to ze ich viera je spravna co neznamena ze by mali utlacat alebo sa povysovat nad ine nabozenstva... nejako som v sucasnosti podobny model spravania u krestanov nepostrehol..
Totalna pravda ... Ked predsa verim ze moja viera je spravna tak je logicke, ze kazda ina je podla mna nespravna, ale ak by som odsudzoval kazdeho co ma inu vieru ako ja tak sa rozpravam s velmi malym okruhom ludi :-/
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:Totalna pravda ... Ked predsa verim ze moja viera je spravna tak je logicke, ze kazda ina je podla mna nespravna, ale ak by som odsudzoval kazdeho co ma inu vieru ako ja tak sa rozpravam s velmi malym okruhom ludi :-/
ale napiste mi kde bolo to odsudzovanie ludi inych vierovyznani? kde? v kostole? sak dajte daky link.
information
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa information »

hovorí niekomu niečo pohľad na svet podľa kníh Carlosa Castanedu?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

information napísal:hovorí niekomu niečo pohľad na svet podľa kníh Carlosa Castanedu?
Noo pomohlo by keby si ho odprezentoval osobne som o nom este nepocul :wink:
information
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa information »

P3Bo napísal:Noo pomohlo by keby si ho odprezentoval osobne som o nom este nepocul :wink:
ok, tu je niečo.
http://www.putnici.sk/newsread.php?newsid=318
http://dreamingwolf.sk/Tol/Mares/castaneda.htm
http://www.isternet.sk/puskajler/carlos.htm
http://studnica.szm.sk/Default.html
v poslednom linku choď na Knihy -> Vypisky z knih -> Carlos Castaneda, keď klikneš na meno, vylistujú sa knihy, keď klikneš na názov knihy otvoria sa dosť obšírne výpisky :wink:
Napísať odpoveď