filmy Stanleyho Kubrika

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

filmy Stanleyho Kubrika

Príspevok od používateľa pinacolada »

hmm..tak co na ne hovorite?
zaujmaju ma vase nazory.sem s nima :)
//edit.sorka a stym gralom som sa pomylil.teda ejden moj zanmy ma pomylil.sa ospravedlnujem.
aby som sam nebol OT
so clockwork orange.velmi hlboko do mna zadrapil tn film.miestami to bolo nudne ale ked sa dialy podstatne veci tak som ani nedychal (uplny sok).vela som si z toho odniesol,ale jedno sa mi nepaci.ze alexovi sa darilo iba ked bol "zly".to je take zahadne pre mna :oops:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Jednoznačne 2001: Vesmírna odysea, na prvom druhom aj treťom mieste.
Potom som ešte od neho videl: The Shining, Lolita a Eyes Wide Shut.
To je Pán režisér...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

No videl som zatial len Clockwork Orange(mechanicky pomaranc).Je to dost zvlastny film comu dopomaha aj zaujimavy soundtrack.
Ale nevedel som od toho filmu odlepit oci.Odporucam pozriet.
Prave si zhanam Odyseu ako tu pisal predomnou a tesim sa na to. Vraj je to naj film storocia podla dakych analyz. :)
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Clockwork Orange-ako pisal kolega martin44, zvlastny film, nemusi sa pacit, ale oci od neho neodtrhnete a ani nebudete vediet preco.. Alexander DeLarge je jedna z najnegativnejsich postav v historii filmu(myslim, ze sa dostal do top ten najvacsich zloduchov filmoveho platna), ale ak ho uvidite budete ho musiet milovat(vid moj avatar :P )-pre mna je Clockwork v jeho tvorbe neprekonatelny, aj ked priznam sa nevidel som vsetky filmy od neho-najviac sa mi nepacilo Eyes wide shut(ale tomu dopomohol Tom Cruise, na ktoreho sa pozerat fakt nemusim..)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

2001: Vesmírna odysea - http://www.csfd.cz/film/5393-2001-vesmi ... e-odyssey/
mooc dobry film, az sa cloveku nechce verit ze je z roku 1968
sice trosku roztahany a dlhy, ale tie dlhe zabery a na pozadi valcik to je proste zazitok
minulu sobotu som si znova pustil tento film a este som ho nedopozeral, dufam ze cez weekend sa k nemu budem mat cas znova vratit

Mechanický pomaranč som tiez videl ale uz to bolo davnejsie
a aby som nezabudol na Osvícení / Záření - http://www.csfd.cz/film/5407-osviceni-z ... ining-the/
tiez dobry kusok, sice taketo filmy velmi nemusim, ale Jack Nicholson to zahral vyborne
information
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa information »

hey pinacolada,
neviem ako to myslíš z Monty Pythonom ale Kubrick (píše sa z "K") nemá z týmto filmom nič spoločné. hral, napísal a režíroval to Terry Gilliam http://www.imdb.com/name/nm0000416/
od Kubricka som videl Full Metal Jacket (1987), The Shining (1980), Barry Lyndon (1975), A Clockwork Orange (1971) a 2001: A Space Odyssey (1968), musím povedať že všetko skvelé snímky, hold, pán režisér u mňa.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ty to dajak miesas monthyho a kubricka, svaty gral som tiez koniec nechapal ale to je monty python, aj tak ti rytieri boli najlepsi. co sa tyka kubricka, tak zabudli ste na jeho debut Dr. Strangelover, celkom dobry filmik a trosku mozno aj vybocuje z radu ostatnych. vesmirna odysea je klasika, proste spica aj ked je to trochu nuda, pomaranc je super a aj ostatne. skoda len ze su to take dlhe filmy
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

Vydel som od neho Clockwork orange aj keď tam mohol dať aj koniec z knihy, lebo takto film stráca dejovú líniu o dospievaní
Videl som vlaste dosť jeho filmov aj Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, Full metal jacket, Spartakusa a Eyes Wide Shut...všetko úplne super filmy

Podla tých , ktorí veria že amíci nikdy neboli na mesiaci práve Kubrick režíroval poskakovanie astronautov po mesiaci...
Diego_Cortez
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Diego_Cortez »

No pre mna je Kubrick jednou z najvecich reziserskych hviezd. Vo svojom smere je neprekonatelny. Vo svojich filmoch sa neopakuje, vzdy sa ocitame inde, ci uz v inej dobe alebo nahodil inu temu. Myslim, ze Milos Forman sa nechal inspirovat prave nim, pretoze mnoho znakov maju spolocnych (napr. ze v tom najlepsom filme oboch reziserov - Kubrickovo OSVIETENIE a Formanov PRELET NAD KUKUCIM HNIEZDOM - zaziaril Jack Nicholson).

LOLITA - tento film bol fakt nadherny. Vznikol podla najkontroverznejsieho romanu svojej doby. Dokonca kvoli hroziacej cenzure musel upravit par detailov - napr. v knihe mala hlavna akterka 12 rokov, v scenari musela mat 14 a hrala ju 16 rocna. Je to velmi dojimavy pribeh a nejedneho divaka chyti za srdce radost aj zial.

Dr. DIVNOLASKA ALEBO AKO SOM SA NAUCIL NEROBIT SI STAROSTI A MAT RAD BOMBU - opet putavy pribeh, hoci sa tam nic akcneho nedeje a je to cele viac menej na dialogoch, no velmi putavy film! No zaver nemal chybu. To som fakt necakal! Peter Sellers tu ukazal svoj talent, dokonca sa mi zdalo ze lespi vykon ako v Ruzovom panterovi. Velmi ma zaujala postava Dr. Divnolasku. Bola taka... divna :)

2001: VESMIRNA ODYSEA - doslova kultovy film, hoci tento pojem sa uz pouziva skoro na kazdy druhy film :( Ja som mu akosi nevedel prist na chut - bol velmi roztahany. Ohromujuci na svoju dobu, no dnes prilis pomaly. TO bola asi taka jedina chyba. Inac bol super. Aj by som si ho niekedy znovu pozrel ale odradza ma ta dlzka filmu.

MECHANICKÝ POMARANČ - asi jeho najlepsi film Podarilo sa mu vytvorit akusi predstavu buducnosti plnu farieb, sexu, nasilia a zvlstnych veci. Kvoli svojej idey je tento film akousi filmovou hymnou PUNKovej filozofie. Osobne mam tento film rad asi zo vsetkych najviac.

BARRY LYNDON - z filmov, ktore som od Kubricka videl, sa mi tento pacil asi najmenej. Ide o akysi zivotopis Barryho Lyndona. NEvedel som mu vsak prist na chut. Neviem ci to bolo tym casovym obdobim, v ktorom sa to odohravalo. Tento film sa mi asociuje s dvoma Formanovymi filmami: AMADEUS (rovnake obdobia, oblecenia...) a MUZ NA MESIACI (oba filmy netredicnym sposobom opisuju zivot hlavnej postavy od urciteho okamihu)

OLOVENA VESTA - opet film, ktory vas prinuti divat sa. JE tazke sa odtrhnut od tohto filmu. Svojou poctatou je inovacny - ide o jeden pribeh, ale v polovici je akysi zlom, ktory deli film akokeby na dve casti - prva na cvicisku, druha vo Vietname. Tento film sa naozaj oplati vidiet!

Zatial som nemal tu cest vidiet OSVICENI ale dufam ze sa coskoro podari

Asi tolko k filmom Majstra Kubricka
jimmySK
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jimmySK »

zelovoc napísal:skoda len ze su to take dlhe filmy
The Shining ma 2.5h, ale ja som zhltol ako 1 diel Simpsonovcov. Tento film radim do 5ky mojich naj - Stanley Kubrick, Stephen King, Jack Nicholson, Bela Bartok + Ligety a perfektne prostredie filmu.. no co lepsie si fanda psychothrillerov moze priat?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No videl som 2001, The Shining, Clockwork Orange, Lolita a Full Metal Jacket. Jeho filmy sa mi celkom pacia, je zaujimave, ako sa dokaze vysporiadat s najvacsimi problemami spolocnosti vdaka kvalitnym scenarom. Clocwork Orange je uz v kniznej predlohe zaujimave dielo, z tych, co som videl mi asi najviac sedel Full Metal Jacket, krasny film, najmenej asi Lolita a na konci retaze je The Shining - nevedel som mu akosi prist na chut...2001ka je klasika medzi sci-fi, hoci si myslim, ze kniha je predsa len lepsia...Ale Kubrick je jeden z naj, to sa neda zapriet - takto si predstavujem psycho/filozoficke filmy, nie Lynchove halusky, ktore, ako aj on sam povedal, nevie niekedy ani on sam vysvetlit (Teda okrem Duny, ten film je u mna este vyssie ako vsetky Kubrickove filmy dokopy)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

Clockwork orange jednoznacne vedie.nadcasove dielo.aj ked suhlasim s pinacoladom v tom ze miestami je vazne nudny aj ked nemyslim ze by to bolo na skodu.tie nudne casti sa zaujimavo striedaju s tymi zasadnymi
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Re: filmy Stanleyho Kubrika

Príspevok od používateľa twardykamen »

Z jeho filmov u mna vedie Full metal jacket..
Ostatne no neviem asi to nie je az tak moj zaner..Este tak clockwork orange...ale inak som nechapal ako mohol napr. shining byt tak skvelo hodnoteny..
Osobne povazujem M.Formana za lepsieho rezisera
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

U mňa vedie Full Metal Jacket, nasledované Clockwork Orange. Ale knihu som čítal prv, takže preto ma film zo sedačky nedvíhal (myslím pomaranč). Eyes Wide Shut podľa mňa veľmi zlý film.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Eyes Wide Shut som najprv cital ..aj ta asi 50 stranova kniha je nic moc..a nasledne som zistil ze to je aj film..No nechapem preco si bral namet na film prave z tejto knizocky..
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

vesmirna odysea je pre mna naopak nudny film, vizualne krasny ale nudny.

no aj tak patri medzi mojich fav reziserov, vedel natocit skvelu komediu/satiru (dr. strangelove), vojnovy film (full metal jacket, paths of glory) ci mysteriozny film (shining). a vsetko skvele filmy kralujuce svojmu zanru aj po x rokoch.
Napísať odpoveď