No tak som to hodil do programu Matlab a povedal mi ze
0^0 = 1
ale tiez mi je to divne,tak som skusil este aj vsemocneho uja googla a ten mi na to tiez odpovedal
0^0 = 1
tak na tom asi nieco bude
pokial viem tak je to matematika strednej skoly(ak nie este zakladnej) kazde cislo na nultu je vzdy jedna, cize aj nula na nultu je jedna, nevidim akykolvek dovod na nejaku polemiku alebo diskusiu...
jin napísal:Čokoľvek na nultú, napr. 1 na nultú sa rovná jednej. Ale nulu nemôžeš umocniť. Aj keby si ju umocňoval kozmickými číslami, nemáš základ
...
Nulu mozes umocnit (0^2=0*0=0) ... nula na hoci jaku bude stale 0 a zase na druhej strane stoji pravidlo ze hocico na nultu je jedna to je v rozpore ...
skura3 napísal:ako mozes umocnit nieco co nieje ?
Nulou nemozes delit, ale nasombi mozes kolko chces a umocnovanie je v principe nasobenie
Fall napísal:pokial viem tak je to matematika strednej skoly(ak nie este zakladnej) kazde cislo na nultu je vzdy jedna, cize aj nula na nultu je jedna, nevidim akykolvek dovod na nejaku polemiku alebo diskusiu...
ako napisal kolega, toto je len jedno z dvoch pravidiel, ktore sa tu prelinaju...hocico na nultu je jedna ale nula na hociaku je nula...spytam sa matikarky, ona mi povie 100% (a bude dalsje ocko)
my sme sa na matematickej analyze ucili o tychto nedefinovanych vyrazoch a ak si prave dobre pamatam, tak nula na nultu sa nedefinuje prave preto, lebo limita z takehoto neurciteho vyrazu moze vyjst cokolvek - zalezi od konkretneho prikladu.
Navrhujem na to zavolať nejakého extrémne chytrého matematika alebo to úplne uzavrieť alebo pre zmenu začať polemizovať nad tým, či bola skôr sliepka alebo vajce....
heh to mi pripomina ako triedna nam pveodla ze sa nuly bali uz v staroveku.bo tazko sa pocita s nou ............tak ja sa jej zajtra spytam......ael myslim ze povie 1.. a nei to tak ze 0 na hoickolku okrem nuly je 0?? newim to si nepamatam.....ael aj tak ako moze z nuly ybt 1 ale tak isto nechapem ako moze byt 100 na nultu 1 mozog nechape
ja som sa este pytal jedneho vysokoskolaka co dost toh owi .......a povedal ze to nie je............ze 0 je cislo medzi + a - a nie je definvoana abo ako som nepcohopil tym pochodom
//edit: No a dnes aj triednej tak povedala ze to neni definovane