Nehody na železnici a iné

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nehody na železnici a iné

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Pozrite si toto video naozaj to stojí za to.
Potom odporúčam prečítať tento článok plus vzhliadnuť fotografie. Inak stalo sa to dnes. http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp? ... 1674&hit=0
Čo si myslíte o nerešpektovaní výstražných svetiel na železničných priecestiach? Stali ste sa svedkom alebo účastníkom podobnej nehody?
Aké tresty by ste navrhli vodičovi ktorý s automobilom vojde na priecestie aj napriek tomu, že svietia dve výstražné svetlá?
Píšte píšte, zaujíma ma váš názor :)
Samozrejme môžte napísať aj váš názor na samovraždy na železnici.
Môj názor a napísal som to aj na vlaky.net, nikdy nesúťaž s vlakom, kto bude na priecestí skôr. Pri remíze prehraješ !
Kde si som to čítal a naozaj to je veľká pravda.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Prepac eritrocit ak je to OT tak mi to zmaz ale mi to nedalo nenapisat. Tento pribeh mam od svojej tety:

Raz tak sedela na vlakovej stanici moja teta zvecernievalo sa a na to nabehne chlap vodic vlaku (neviem jak sa to presne povie ) so slzami v ociach za kolegami ze zrazil chlapa sa chcel zabit na kolajniciach a on to uz neubrzdil tak ho presiel a nemohol tomu zabranit aj ked vselijak chcel ubrzdit ten vlak no neslo to nebolo to v jeho silach. Co mu na to povedali kolegovia ? "Na to si zvyknes " :lol: :lol:

//aaa on topic : myslim ze ty ludia ktory sa zabiju na kolajniciach nemaju dost sil sa zabit doma tak este svojim poslednym skutkom kazia zivot rusnovodicom. :?

//500 prispevok 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na to si zvykneš !
Kruté, ale bohužiaľ je to tak. Raz sa v Kostoľanoch pri Hornáde/8km severne od KE/ stala nehoda. Na železničnom zhlaví chlapi opravovali výhybku a iné práce, bolo ich tam asi 10. Okolo nich sa obšmietal jeden róm. A ako parťák vyhlásil, všetci pozor ide vlak, podišli bokom, a ako ten cigán zbadal prichádzajúci poobedný rýchlik idúci z Košíc do Prahy, postavil sa pred neho, vlak ho zrazil, ten sa rozletel na okolo. To všetko sa odohralo pred očami tých chlapov. Rýchlik, ktorý šiel okolo 100 a mal 12 osobných vagónov dobrzdil až ďaleko za Kostoľanmi.
Zacúval späť do stanice, po rušňovodiča prišli z Košíc a v ťažkom psychickom rozpoložení ho odviezli k lekárovi.
Bol to jeho 11 :!: samovrah.
Po výmene rušňovodičov, a vyšetrení po dosť dlhom meškaní vlak pokračoval ďalej do Prahy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

njn.. ak by sme boli krutí, tak asi najviac "vrahov" (okrem armády) je medzi rušňovodičmi..

K tomu Passatu.. nuž ak by si teraz vodič pozrel to video z TOP GEAR, tak by musel uznať, že pri ňom stáli všetci svätí aj nesvätí.. že vlak vlastne išiel relatívne pomaly, že nešiel opačným smerom.. atď.

..trest pre vodičov, čo takéto robia? Načo? ..aj tak v podstate dostanú ten najvyšší.. trest smrti! Koľko vodičov prežije podobnú zrážku? ..len smutné je, že tým ublížia nie len sebe. Ale to im už asi v tom momente je úplne jedno..

//slovo "vrah" je v úvodzovkách a je myslené ako na človeka všeobecne, ktorý zabil iného človeka (aj keď nie vlastnou vinou, aj keď sa tomu nevedel vyhnúť, aj keď v podstate sa dá povedať, že zabíjala lokomotíva a nie on), ja ich určite neodsudzujem, skôr obdivujem, ako sa s tým musia vysporiadať..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

brm napísal:njn.. ak by sme boli krutí, tak asi najviac "vrahov" (okrem armády) je medzi rušňovodičmi..
teraz si trepol akoze fakt totalnu ptakovinu, vrah je len ten kto zabije umyselne alebo vlastnou vinou/nedbalostou, no myslim ze rusnovodic ktory sedi vo vlaku a ide asi 120km/h moze akurat tak trubit ak vidi par metrov pred sebou nejakeho cloveka
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

tiez by som daval vyzsie pokuty ako je len 5000sk a odobratie vodicaka ! ( na par mesiacov )
Ja ako cestujuci vlakom sa mi to uz stalo ( zrazili sme jedneho samovraha ) NZ - BA isli sme do skoly cize to malo ako taku vyhodu ( znie to divne ale tiez by ste boli radi ze mozte ist domov lebo vlak tak dlho meskal a vy uz do skoly nestihate ideal vyhovorka ) no ale nahnevat ma dokaze to co sa stalo z BA do NZ ked vlak narazil do auta a all vlaky mali meskanie cca 1 hod a ked vlak zastavil u nas na stanici 1.) bol to rychlik
2. ) bol tak preplneny ze ludia stali aj medzi tymi spojmi co si tam .
3.) domov som dosiel s velkym meskanim ! ( ten den bol piatok ) :?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Sheep napísal:teraz si trepol akoze fakt totalnu ptakovinu, vrah je len ten kto zabije umyselne alebo vlastnou vinou/nedbalostou, no myslim ze rusnovodic ktory sedi vo vlaku a ide asi 120km/h moze akurat tak trubit ak vidi par metrov pred sebou nejakeho cloveka
suhlas, ale uplny.
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Nehody na železnici a iné

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

eritrocit napísal:Pozrite si toto video naozaj to stojí za to.
Potom odporúčam prečítať tento článok plus vzhliadnuť fotografie. Inak stalo sa to dnes. http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp? ... 1674&hit=0
Co k tomu povedat ?! Ti vodici su hovada, ktore si chcu nieco dokazovat a takto to vyzera, ked sa im to nepodari. Neviem, co im to da, ked budu na druhej strane zeleznicneho priecestia o par sekund/minut skor. Podobne je to aj s chodcami, akurat ti maju 100krat vacsiu sancu uniknut.
Uz som sa stretol aj stakymi pripadmi, ze opat nejake hovada si chceli nieco dokazat, ze naskocia na vlak za jazdy - no a tak to aj dopadlo padol pod vlaka to bolo asi posledne v jeho zivote.
A k tym samovrahom... tu neviem, co by som dodal. samovrahovia su ludia, ktorych my len tazko chapeme.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Veľa vodičov je zvyknutých že vlak = rampy. Keď vidé blikajúce svetlá nevníma že ziadne rampy sa nespustia, aj keď je tam značka a potom sa už môžu len čudovať. Také sú nehody. Jeden spraví chybu, doplatí na tom nie len on...
Eritrocit- super nápad na tému, a to video nemalo chybu
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

tak tak ... nejviac zivotov ma na svedomi veta "a pod... stihame.." radsej pockat ako .... vid videjko :(
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nie je správne rušňovodiča označovať za vraha, aj keď dobre viem ako si to myslel. Totižto rušňovodič aj napriek tomu, akú prácu si vybral, nie je povinný pozerať sa na dekapitácie hláv v priamom prenose, lietajúce končatiny a pod. Áno, viem presne o čom hovorím, v mojej dedine zabil vlak bývalého spolužiaka mojej mamy. Nikdy ho nepozbierali celého, pretože ho elektrická jednotka č. 460.xxx zachytila tak nešťastne že ho na koľajniciach jednoducho namlela. Na pohrebe bolo v truhle len igelitové vrecko s tým čo našli. A bolo naozaj malé.
No trošku som odbočil.
Poďme si predstaviť situáciu.
Ste v práci, skončila smena a ponáhľate sa na vlak, ktorý vás odvezie domov.
Sadnete si doň s vedomím, že zajtrajšia ranná vám zbehne rýchlo a potom super voľno. No kdesi medzi stanicami vám idú oči vyletieť z toho ako vlak brzdí rýchlobrzdou za doprovodu ohlušujúceho trúbenia.
Zastavíte a stojíte na mieste s tým, že sprievodca vám povie,tak prešli sme jedného debila, ktorého napr. nechala žena, no nejako to nezvládol. Čakáte tam dva hodiny, pokiaľ policajti zdokumentujú čo sa stalo, a pohrebná služba ako tak pozbiera to čo ostalo a aspoň zbežne utrie čelo rušňa a namleté končatiny z podvozku dá dole. A vám čas beží, viete dobre že zajtrajšia ranná sa blíži, je už jedna ráno a vy stále sedíte vo vlaku a ďalších XYZ ľudí s vami.
Otázka moja. Aj v takýto čas by ste sa nad takýmto človekom zľutovali?
A rušňovodič? Zbadá pred sebou človeka kľačiaceho na trati, trúbi, nechce ho zabiť, no vlak sa za hlasného pískania bŕzd rúti do nešťastia.
Nemôže tomu zabrániť aj keď by strašne chcel a vie, že o pár chvíľ bude mať o celoživotné nočné mory postarané.
Možno vás môj postoj prekvapí, ale voči takýmto nemám zľutovanie.
Je mi viac ľúto rušňovodiča, človeka, ktorý ráno vypravil svoje deti do školy, dal pusu žene s tým, že nech ho o napr. o šiestej večer čaká a spoločne si dajú večernú kávičku navodujúcu čaro ich domova, no ten sa vráti v stave - zrelý na psychiatra.
No čo vy na to ?
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Rušňovodič je taktiež len človek... a určite nezrazí človeka úmyselne... ved len osobný vlak nemá šancu ubrzdiť tolkú záťaž vagónov, a to nehovorím o tých čo stále chodia cez našu železnicu a vozia plné vagóny hnojív , áut, a dreva.... minule som ich narátala 33 plne naložených....trošku som odbočila

Ľutujem takých , ktorým sa stane takéto nešťastie, pretože mohol sa snažiť ako chcel...neubrzdil .. zabil.... :(
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Len tak pre zaujímavosť: Priemerné auto (hmotnosť 1,5t tony) keď potrebuje zabrzdiť z rýchlosti 120km/h, tak brzdy musia premeniť energiu na teplo a odviesť ju vo forme tepla, ktorá sa rovná pádu auta z výšky 60 metrov. Vypočítajte si teda hybnosť (myslím že rýchlosť X hmotnosť) vlaku.... A porovnajte adhézne vlastnosti gumy na asfalte a oceľového kolesa na oceľovej koľajnici....
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

No k teme len jedna pripomienka (nazor). Tym, ktori riskuju na rampach a nevyjde im to, tym by som po vylieceni a zotaveni dal zaplatit skodu na vlaku + straty sposobene prestojom.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

rusnovodicom vobec nezavidim, ako si pisal o tom, co rozsmelcoval 11 ludi, sa divim ze sa dostal az na take cislo, musel byt psychicky dost silny.
je to svata pravda, ze aj ked by ako chcel, nema sancu ubrzdit na tak kratkom useku, ani samotnu lokomotivu, nieto este nalozeny vlak. a si zoberte, ze ten rusnovodic je zodpovedny za pasazierov a daky magor mu vbehne s liazkou polnou zelezneho srotu (vaha tak okolo 20t) na priecestie a on ho trafi. kludne sa moze niekto v tom vlaku dolamat a rusnovodic nema sancu tomu zabranit, ma len jednu dost hlasnu trubu, ktora mu vacsinou ani nepomoze.

mne takto vlak nabral kamarata, minuly rok dakedy v juli tusim. bolo to dost medializovane, vtedy sa spustila aj diskusia o priecestiach. zavinil si to sam, zazrak je ze vobec prezil, lebo to "ojo" na cele lokomotivy ho trafilo priamo na sedacku sofera. prvotna diagnoza bola taka, ci to vobec prezije, ale chalan je silny, vylizal sa z toho, uz chodi, sice s umelym klbom, ale zije. najstrasnejsie bolo, ze ako ho nabrala ta lokomotiva, jeho priatelka sedela v aute za nim a vsetko videla. vlak ho tlacil asi 50 metrov, potom sa auto zachytilo o patnik a jeho vyhodilo z auta, co mu vraj zachranilo zivot. mal obrovske stastie, co sa tykalo suhry nahod, lebo sedel v starsom vite, to nemalo stredovy tunel, fofrpaku mal na palubovke a nebol priputany. cize naraz ho hodil na spolujazdca a potom ten patnik ako zlomilo onho auto ho vymrstilo von. ostal pri vedomi, ty kokso on prosil o zivot o zachranu som to videl. fuu, nic prijemne, z auta ostal banan. a ako ho nalozili do sanitky, frajerka s kamaratom isli za sanitkou a drbli sa s taxikom pri nemocnici. nic prijemne cislo 2

ja mam voci priecestiam velky respekt, viem co dokaze taka masa zeleza voci autu, asi ako ked stupite na zapalkovu krabicku. pri byvalej robote (tam ho vlastne aj ten vlak trafil, cely den si tam cistili a lestili auta a ja som tam bol s nimi skoro pol dna a vecer...) sme mavali dost casto pokazenu signalizaciu a poviem pravdu, obcas mi lepilo tadial prejst, lebo buracky tam boli na dennom poriadku... a nemam v plane sa stat statistikou niekde v ciernej kronike noveho casu :!:
kinjeril napísal:No k teme len jedna pripomienka (nazor). Tym, ktori riskuju na rampach a nevyjde im to, tym by som po vylieceni a zotaveni dal zaplatit skodu na vlaku + straty sposobene prestojom.
ak to preziju :wink: vacsinou su na vlaku minimalne skody (ovsem zalezi od toho, s cim sa zrazi) a najvacsie skody su straty sposobene meskanim vlakov
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Rusnovodic je v dobe ked zbada auto/cloveka na trati (vlak ide povedzme 90km/h) len pasazier, nic viac. Nemoze robit vobec nic. Ma za sebou desiatky ton, neda sa to ubrzdit. To je uplne jasne. Bude tomu rok, co zabil vlak brata mojej priatelky (jedineho surodenca). Bolo to presne na velkonocnu nedelu, este vtedy nemal 18. Okolnosti jeho umrtia dodnes niesu uplne jasne. Policajna sprava znela, ze sa vracal z vedlajsej miestnej stanice popri kolajniciach na inu, pretoze omylom vystupil skor (bolo to v noci). Videl svetla stanice, kde mal povodne vystupit. Tak popri kolaji siel za tymi svetlami... isiel popri kolaji ktora sa roky nepouzivala. Ale v tom case sa blizko stanice prekladali kolaje hlavnej trate, takze vlak bol presmerovany prave cez tuto staru kolaj... zbytok uz nieje tazke si domysliet... Pochovali ho v zacinovanej truhle, kde bolo vrece s jeho pozosivanymi zvyskami.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Tam to vsak treba brat podla mna aj tak ze aj to auto ma urcitu rychlost ked prechadza cez tie kolajnice takze to je hlavne o tom ze rusnovodic sa pozrie v jednom momente pred seba a navokol nevidi nic potom sa pozrie po 3 sekundach a vidi auto 300 m daleko a potom sekunda a bum.... Jednoducho to sa neda tak brat ze to neubrzdil (aj ked je to jeden z hlavnych dvovodov ) . Bol to aj taky jeden pripad ze chlapik prechadzal cez krizovatku a zrazil motorkara. Vo svojej vypovedi uviedol ze ked sa pozrel okolo tak este ziadneho motorkara nevidel. A nemyslim ze si vymyslal ked totiz ide motorka rychlostou 130 km/h tak to fakt si nemoze byt clovek isty ci po mrknuti oka pred nim nebude na skle nacapeny motorkar. :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

na tom je kus pravdy, ja som tak mal buracku. prechadzal som cez elektrickovu trat. pozrel som elekktricky, nikde. pozrel som na cestu a v dialke som videl cierne kombi, myslel som ze octavia. ale dost daleko na to, aby som presiel. a potom som iba pocul piskot gum a uz so vedel ze to nebola octavia, ale volvo a ze ma pekne nabral do boku. policajti dali vinu mne s tym, ze aj ked by on isiel 120, tak ja som mu skrizil cestu, co je pravda. a este mi ten debil na volve povedal, ze zrazu si sa predo mnou zjavil, takze som vedel, ako sledoval cestu debil jeden... asi ako rusnovodic, zrazu sa pred nim nieco zjavi, najhorsie to je v noci, daky napity cyklista...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak v Rakúsku pôjdete do lesa na huby, tak pozor. Okrem hríbov nie je problém nájsť taký krásny zrelý červený Taurus :D Ešteže sa nikomu nič vážne nestalo :)

Kód: Vybrať všetko

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1853
Takto to vyzerá ak vo výhybni vlak prejde za námedzník.
Enjoy :wink:

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=J2jUYNimDnE&mode=related&search=
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

U nas v Malackach sa tiež stalo jedno neštastie na železničnom priecestí, rampy dole vystražne svetla všetko .všetci slušne čakali až vlak prejde okolo... len jeden nedočkavec na babete bol netrpezlivi a v tom momente ako prešielposledny vozen tak vyletel na precestie ... na tom by nič nenormalneho nebolo lenže chalan mal tu smolu že akurat v ten moment ako prešiel jeden vlak tak išiel zaroven aj v opačnom smere nakladny vlak a kedze uz ten prechadzajuci vlak kryl prichod toho druheho vlaku tak ho motorkar nevidel vbehol na precestie kde ho v tom momente ako prešiel na druhe kolaje zotrel ten druhy vlak .... určite to nebol pekny pohlad....
Napísať odpoveď