rusnovodicom vobec nezavidim, ako si pisal o tom, co rozsmelcoval 11 ludi, sa divim ze sa dostal az na take cislo, musel byt psychicky dost silny.
je to svata pravda, ze aj ked by ako chcel, nema sancu ubrzdit na tak kratkom useku, ani samotnu lokomotivu, nieto este nalozeny vlak. a si zoberte, ze ten rusnovodic je zodpovedny za pasazierov a daky magor mu vbehne s liazkou polnou zelezneho srotu (vaha tak okolo 20t) na priecestie a on ho trafi. kludne sa moze niekto v tom vlaku dolamat a rusnovodic nema sancu tomu zabranit, ma len jednu dost hlasnu trubu, ktora mu vacsinou ani nepomoze.
mne takto vlak nabral kamarata, minuly rok dakedy v juli tusim. bolo to dost medializovane, vtedy sa spustila aj diskusia o priecestiach. zavinil si to sam, zazrak je ze vobec prezil, lebo to "ojo" na cele lokomotivy ho trafilo priamo na sedacku sofera. prvotna diagnoza bola taka, ci to vobec prezije, ale chalan je silny, vylizal sa z toho, uz chodi, sice s umelym klbom, ale zije. najstrasnejsie bolo, ze ako ho nabrala ta lokomotiva, jeho priatelka sedela v aute za nim a vsetko videla. vlak ho tlacil asi 50 metrov, potom sa auto zachytilo o patnik a jeho vyhodilo z auta, co mu vraj zachranilo zivot. mal obrovske stastie, co sa tykalo suhry nahod, lebo sedel v starsom vite, to nemalo stredovy tunel, fofrpaku mal na palubovke a nebol priputany. cize naraz ho hodil na spolujazdca a potom ten patnik ako zlomilo onho auto ho vymrstilo von. ostal pri vedomi, ty kokso on prosil o zivot o zachranu som to videl. fuu, nic prijemne, z auta ostal banan. a ako ho nalozili do sanitky, frajerka s kamaratom isli za sanitkou a drbli sa s taxikom pri nemocnici. nic prijemne cislo 2
ja mam voci priecestiam velky respekt, viem co dokaze taka masa zeleza voci autu, asi ako ked stupite na zapalkovu krabicku. pri byvalej robote (tam ho vlastne aj ten vlak trafil, cely den si tam cistili a lestili auta a ja som tam bol s nimi skoro pol dna a vecer...) sme mavali dost casto pokazenu signalizaciu a poviem pravdu, obcas mi lepilo tadial prejst, lebo buracky tam boli na dennom poriadku... a nemam v plane sa stat statistikou niekde v ciernej kronike noveho casu
kinjeril napísal:No k teme len jedna pripomienka (nazor). Tym, ktori riskuju na rampach a nevyjde im to, tym by som po vylieceni a zotaveni dal zaplatit skodu na vlaku + straty sposobene prestojom.
ak to preziju

vacsinou su na vlaku minimalne skody (ovsem zalezi od toho, s cim sa zrazi) a najvacsie skody su straty sposobene meskanim vlakov