Problém nastane pri 0^0, ale pravdepodobne pri niektorých výpočtoch je výhodné keď je 0^0 rovné jednej (a pri takých výpočtoch sa to tak používa). Samozrejme logicky to nie je správne.
PS: V kombinatorike je zase výhodné keď existuje aj 0! (a je rovný 1) (a tiež je to nezmysel)
// chrono: Je zaujímavé ako veľa reakcií je v podobných témach
Ale pomocou 0*0 vypočítaš koľko je 0^2 (a nie koľko je 0^0). 0^2 je naozaj 0. 0^0 je nezmysel, ale niekde dáva zmysel keď je to 1 (žiaľ, príklad vhodného použitia ti neviem dať).
Problém nastane pri 0^0, ale pravdepodobne pri niektorých výpočtoch je výhodné keď je 0^0 rovné jednej (a pri takých výpočtoch sa to tak používa). Samozrejme logicky to nie je správne.
no tie vzorce si perfektne vysvetlil.....konence chapem preco hocico (okrem 0 ) jee 1 ...som vedle ze to tak je ale ne preco
ty asi nekvitnes matikou... v matike pojem NIC oznacuje prazdna mnozina (pisem to druhykrat... :D:D) a 0 je cislo ktore nieje nic... jasne, ked mas 0 jablcok tak mas nic...ale ked zoberes, ze rovnica je platna ak koren rovnice je mnozina kde patri 0 tak ta 0 urcite neznamena ze to je nic...treba sa viac ucit
PS: V kombinatorike je zase výhodné keď existuje aj 0! (a je rovný 1) (a tiež je to nezmysel)
// chrono: Je zaujímavé ako veľa reakcií je v podobných témach
jasne ze nemoze existovat sak by bola 0 v menovateli
hmm ... no ked nad tym tak rozmyslam tak aby sme sa vedeli lepsie vjadrit tak by bolo potrebne zistit to ako sme dosli k tomu ze hocijake cislo na nultu je 1, nejaky dokaz by trebalo alebo tak ... ja som take nieco nenasievňl v knihach ktore doma mam asi to budu shity este skusim vyhrabat nejake starsie veci ak nieco najdem tak to sem napisem, ale ak by ste nasli vy tak please pridajte to sem
miki690 napísal:hmm ... no ked nad tym tak rozmyslam tak aby sme sa vedeli lepsie vjadrit tak by bolo potrebne zistit to ako sme dosli k tomu ze hocijake cislo na nultu je 1, nejaky dokaz by trebalo alebo tak ... ja som take nieco nenasievňl v knihach ktore doma mam asi to budu shity este skusim vyhrabat nejake starsie veci ak nieco najdem tak to sem napisem, ale ak by ste nasli vy tak please pridajte to sem
Aha nevsimol som si to takze pri tom tvojom dokaze keby sme si dosadili 0 za x tak dostaneme zlomok 0/0 a delenie nulou nieje definovane, cize v podstate toto pravidlo nemozme v totmto pripade uplatnit. Cize podla toho sa nula na nultu nikdy nemoze rovnat 1 a uz ostava len otazka ci je to 0 alebo to nieje definovane ...
miki690 napísal:takze pri tom tvojom dokaze keby sme si dosadili 0 za x tak dostaneme zlomok 0/0 a delenie nulou nieje definovane, cize v podstate toto pravidlo nemozme v totmto pripade uplatnit. Cize podla toho sa nula na nultu nikdy nemoze rovnat 1 a uz ostava len otazka ci je to 0 alebo to nieje definovane ...
Delenie nulou (teda x/0) je nezmysel, ale niekedy je vhodné, keď je to rovné nekonečnu. 0/0 je vážnejší problém
boze newim co tu stale riesite......sak ako napisal chrono tie vztahy tak z toho vyplyva ze by muselo existovat aj 0/0 a kedze 0/0 nema riesenie tak ja 0 na nultu je nezmysel.........jasne pokial 0/0 naozaj neexistuje