ako zapojit 2xram

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ako zapojit 2xram

Príspevok od používateľa Cenayus »

skusal som rozne zapojenia 256tka v dimm 1 a 512-tka v dimm 2 (to su farebne sloty) ked som startoval windows tak normalne ukazzalo vsetko ze detekovalo ale hned po tom mi vipisalo nieco ze nenaslo windows/config...
nieco take. a pod tym napisana ze mam stalici "r" pre restartovanie a napravu aby som mohol vlozit cd-win a opravit to ...stalicm r restartovalo pc nechal som to bezat(nemal som cd win v cdromke) a uz to nevipisalo(nic som nerobil) a po nacitani uvodnej obrazovky sa zjavil kurzor mysi a vyhodilo hned modru obrazovku a (nieco na nej bolo ale nestihol som si vsimnut co..neviem angl.) a hned asi po 3sekundach sa restartoval pc..
.tak som zapojil 512-tku do dimm 1 a 256-tku do dimm 2...nacitalo windows vsetko islo ..ale po 5min. vyskocila modra obrazovka(zda sa mi ze ta ista) a restartovalo pc.....tak som to dal do dimm 1 256-tku a do dimm 3 512-tku...to uz ide normalne....ale v manualy pisu ze mam ich mat vo farebnych slotov....kde moze byt problem??..chcem aby to slapalo co najlepsie...
je potrebne reinstalovat win.?
Prílohy
popis maticnej dosky
popis maticnej dosky
Maticna doska.JPG (41.07 KiB) 358 zobrazení
popis ram
popis ram
Ramky.JPG (97.68 KiB) 371 zobrazení
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem preco nedalo aj ten manual ako prilohu tak tu je
Prílohy
Manual RAM.JPG
Manual RAM.JPG (75.51 KiB) 341 zobrazení
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

zapojil si to podla manualo do 3 a 1 pozicie ???ak ano moze to byt nekompatibilitou medzi ramkami abo MB a ram skus este reinst win..
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ezechiel88 napísal:zapojil si to podla manualo do 2 atretej pozicie ???ak ano moze to byt nekompatibilitou medzi ramkami abo MB a ram skus este reinst win..
tam som to neskusal zapojit lebo v manualy pii ze to je pre rovnaku velkosta daco take(anglicky osm sa nikdy neucil, ale snad trosku viem z filmov hier a tak) tak somt omu pochopil
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

hmmm mas asi nForce 2 sak ?? tak te co su pri sebe sluzia na dual chanell co ty s 256 a 512 MB ramkami nespravis tak daj do tej pozicie co je osamote a druhu do jednej z tych co su na DcH a uvidis malo by to ist...
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ezechiel88 napísal:hmmm mas asi nForce 2 sak ?? tak te co su pri sebe sluzia na dual chanell co ty s 256 a 512 MB ramkami nespravis tak daj do tej pozicie co je osamote a druhu do jednej z tych co su na DcH a uvidis malo by to ist...
sak somt o mal tak ale ukazalo proiblemy kt. som popisoval nie...jedine to mi ide teraz tak ze jedna je v dimm 1 a druha je v dimm 3 to znamena ze jedna je vo farebnom to je bank 0 ako v manuali pisu..a druha je v dimm 3......to je nefarebny a bank 1

edit:
bol tu kamos spravili sme to nejak dalis me to do dimm 2 a dimm 3...tak uvidima ko to pojde...zatial vyrieseny problem..
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JohnyB »

skus ich osadit do dimm2 a dimm3 pretoze mas ich zapojene v duali. aj sam everest ti to pise....a do dualu nemozes osadit 2 rozdielne ram. zapoj ich do single channel. cize 2 a 3
Napísať odpoveď