Otazka k OS winXP64 a visty

Informácie o software, ankety...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Otazka k OS winXP64 a visty

Príspevok od používateľa k6 »

Par otazok, predpokladam ze mi tu odpoviete rychlejsie, ako to ja najdem niekde na forach...

1, XP64 - pouziva to niekto? Ak ano, viem ze tam treba vylucne 64b drivre. To by som aj volako zohnal. Ako je to ale s aplikaciami? Bezia tam aj 32bit, ale bezia vsetky? Ake mate skusenosti?

2, Vista - ktore z verzii su 64bit? Dalej tusim udajne na vistu mozes pouzit aj 32bit ovladace na 64bit verziu OS...? A zase... otazka kompatibility... chodi vam tam vsetko, co slapalo pod winXP povedzme?

Dakujem za kazdu rozumnu odpoved
igynko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igynko »

1. Mal som nejaky cas doma 64bit XP a frcia tam spolahlivo aj 32bitove aplikacie. Aspon som nenasiel taku, ktora by sa odmietla spustit. Xp 64bit som pouzival cca 3 mesiace dost dokladne.

2. Vsetky verzie okrem verzie Starter (robi sa len 32bitova) sa robia 32 aj 64bitove. 32bitove ovladace pre 64bitovy OS nie je mozne pouzit. Ani pri XP, ani pri Vista. Ak ide o kompatibilitu, tak je to rovnako ako pri XP tesne po vydani... Chvilku to trva, ale da sa povedat, ze dost toho ide, okrem par specialitiek (firewally, rozne zlozite uzko specializovane nastroje a pod.)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

64bitov ma dost nevyhod, hlavne taku, ze naraz bezi 64bit jadro a interface pre 32bit programy - vacsia zataz.
pokial ale vies 64bit vyuzit - bezi ti apache server, caste kodovanie videa, ine narocne aplikacie ktore su uz nativne 64bit - chod do toho.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Praveze by som to zrejme vyuzil... casto kodujem videa, robim distribuovane vypocty, programujem (kompilacia by sa zrejme podstatne zrychlila..)... hlavne ale musim najprv poriesit ovladace, pretoze by som nerad nariekal nad preinstalovanym systemom, ze mi napriklad nejde meracia karta v PCI atd :wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

aha, to ano, specializovany hardver moze byt problem - u mna som si robil zoznam a zatial nemam drivere na IMON(displej plus dialkove) a creative tiez este nie je(vista driv) uplne odladene.
Napísať odpoveď