No tak tu sa vadte po
1.ci cloveka stvoril Boh , mimozemstatnia , alebo sa len tak vyvinul z bakterie
2.popripade ako vznikol podla vas zivot na tejto planete
Osobne zastavam nazor ze na tuto planetu nieco spadlo a vytvoril sa zivot ci to poslali mimozemstania alebo dakto iny to neviem ale neverim ze sa na kuse sutru z inych kuskov sutrov dokaze vyvinut zivot ...toť môj názor
P3Bo napísal:No tak tu sa vadte po
1.ci cloveka stvoril Boh , mimozemstatnia , alebo sa len tak vyvinul z bakterie
2.popripade ako vznikol podla vas zivot na tejto planete
Osobne zastavam nazor ze na tuto planetu nieco spadlo a vytvoril sa zivot ci to poslali mimozemstania alebo dakto iny to neviem ale neverim ze sa na kuse sutru z inych kuskov sutrov dokaze vyvinut zivot ...toť môj názor
ak to tu bolo zmazte
a ako vznikol zivot mimo zeme?ta teoria je slucka.proste zivot raz niekde musel zacat.mozno zacal prave na nasej planete.nobody knows
tato otazka ma trapi uz dlhsie a tak ked sme mali preberat vznik zivota na zemi bol som cely nedockavy.lenze moje predstavy o tom ze najdem odpoved sa nenaplnili.akurat nam povedala ze zivot vznikol kedysi davno v kambriu a ked som sa spytal ako...nevedela odpovedat.myslim ze na tuto otazku nenajdeme odpoved ale who knows.mozno raz ja alebo ty ano
inaac.musim sa vyjadrit k tomu co si ty opisal ako "ze sa na kuse sutru z inych kuskov sutrov nedokaze vyvinut zivot".cital som ze na sa asteroidoch v extremnych podmienkach transformuju (neviem ako to nazvat) aminokyseliny do istej podoby ktora sa da nazvat zivotom.mozno to je odpoved....
//btw ja som zastanca evolucneho kreativizmu.boh stvoril evoluciu ale nezasahuje do nej (surovo povedane)
//smejo:evolucia a nabozenstvo sa nemusi vylucovat.ja som prikaldom cloveka ktory je veriaci ale akceptuje aj evoluciu
o com tu debatujete? mimozemstania, nekompromisne
ale nie, chodim sice na nabozenstvo a pod (nie z vlastnej vole), ale aj napriek tomu zastavat teoriu evolucie, t.j. postupneho vyvinu z najprimitivnejsich organizmov...
Pinacolada : toto je debata na dlhe zimne vecery ( kedze zima neprisla tak nic z toho ) ale pytal som sa prave na to ako vznikol zivot na nasej planete...ale pokojne mozeme debatovat aj v ovela vacsich meradlach...ako je napr. vesmir. lenze tam zase som zastancom vyzsej "energie" (Boha)ktora nieco take sposobila lebo koniec koncov sa ten zacarovany kruh ani nijako inac neda vysvetlit. Na nasej zemi to vsak podla mna neplati pretoze osobne pozriem navokol a vidim take zaujimave ukazy uz len fakticky ludske telo je velmi zaujimavy vynalez...zober si kapacitu naseho mozgu a percento ake z toho vyuzivame ...(neviem presne cisla preto som nechcel tresnut ) ..pokial viem tak v prirode sa nic nevyvinie len tak ...ako mi teda vysvetlis ze mame len tak pre srandu mozog ovela vacsi nez fakticky potrebujeme ?
Ale noo maki neber mi to potesenie ohladom mimozemstanov a toho ze daco spadlo na nasu modru planetu
P3Bo napísal:le pokojne mozeme debatovat aj v ovela vacsich meradlach...ako je napr. vesmir. lenze tam zase som zastancom vyzsej "energie" (Boha)ktora nieco take sposobila lebo koniec koncov sa ten zacarovany kruh ani nijako inac neda vysvetlit.
presne takto vznikali aj nabozenstva v praveku
inak tema vzniku vesmiru je tiez celkom zaujimava a rozsiahla, no len ked uz o tom zacnem dlho premyslat, tak sa po case sam zamotam ... dvoma slovami: zacarovany kruh
//az teraz som postrehol, ze ten kruh uz spomenul P3Bo
som asi zastancom toho co pina... nemusel to byt prave boh, ale nieco sa muselo udiat co dalo do pohybu cely mozny dalsi vyvin a vyvoj az do podoby ako pozname zivot dnes... pochybujem,ze sa to vyvinulo len tak z nicoho a pochybujem ze boh stvoril adama a evu a boli hned homo sapiens sapiens kedze sa nasli kostry ich predchodcov... proste toto je zahada a este dlho sa bude prichadzat na to ako zivot vznikol vlastne.. ale jedneho dna sa to urco dozvieme... len sem pls netahajte mimikov.. som sice scifi fan ale zostanme v realistickej rovine kedze ziadne padne dokazy o mimozemstanoch sa neobjavili..
P3Bo napísal:Pinacolada : toto je debata na dlhe zimne vecery ( kedze zima neprisla tak nic z toho ) ale pytal som sa prave na to ako vznikol zivot na nasej planete...ale pokojne mozeme debatovat aj v ovela vacsich meradlach...ako je napr. vesmir. lenze tam zase som zastancom vyzsej "energie" (Boha)ktora nieco take sposobila lebo koniec koncov sa ten zacarovany kruh ani nijako inac neda vysvetlit. Na nasej zemi to vsak podla mna neplati pretoze osobne pozriem navokol a vidim take zaujimave ukazy uz len fakticky ludske telo je velmi zaujimavy vynalez...zober si kapacitu naseho mozgu a percento ake z toho vyuzivame ...(neviem presne cisla preto som nechcel tresnut ) ..pokial viem tak v prirode sa nic nevyvinie len tak ...ako mi teda vysvetlis ze mame len tak pre srandu mozog ovela vacsi nez fakticky potrebujeme ?
OT ja rad s tebou podebatujem.myslim ze by bolo aj o com
k teme:mozno ten mozog je rezerva pre dalsi evolucny stupen.mozno sa nam doteraz vyvijala kapacita a od teraz sa bude vyvijat jeho vyuzitie...a mozno az prilis pozeram heroes
ale kazdopadne si polozil zaujmavu otazku s tym mozgom a odpoved by mohla byt este zaujmavejsia.alebo existuju iba otakzy,ziadne odpovede.ako mohinder povedal :D:D
Knight napísal:Tak ja si myslim ze zivot vznikol but Evoluciou , alebo nejaky Ufoni dotrepali sem nieco .. a postupne sa to vivijalo ... Nabozenstvo + boh urcite nie
jj...náboženstvom resp. bohom nevznikol život...v tom bude nejaká chémia
2 Maki : ako mi vysvetlis postavenie pyramid ?(ludia by to s vtedajsou technikou nikdy nedokazali )Neexistuje zatial ziadne rozumne vysvetlenie ..to co tvrdi veda ma vazne trhliny...napriklad: vtedy este neboli lana na tahanie kamennych kvadrov, drevo ktorym by mohli presuvat kamenne sutre nebolo dost pevne pretoze v blizkosti niesu ziadne cedre (a doviest by ich stalo viac nez vystavba pyramid!) ale iba figovniky ktore by pod takou vahou kamena praskali ako zapalky, po vode ich prevazat nemohli pretoze lode by ich po prve neuniesli po druhe pri kazdom vylodeni kamenneho nakladu by sa lod potopila pretoze by ju zataz na jednu stranu priliz vychylila , nie je mozne postavit terasu po ktorej by sa prenasali kvadre az na vrchol pretoze by sa zosypala pod vlastnou vahou a rychlo by na slnku vysychala(na vokol je iba piesok takze by bola velmi krehka) takze by ju trebalo ustavicne zavlazovat... mas argumenty ?
pinacolada : musim asi zacat pozerat to co ty lebo velmi neviem o com si tam rozpraval ale pointu som pochopil dobre dam ti dalsi priklad na ktory by som ta chcel upozornit a to ohladom samotneho vnimania bohov....vysvetlim .... v tibete je chram ktory zobrazuje vyjavy z "nebeskych" bitiek dobra a zla ...pricom su tam zobrazene ich nebeske ohne (zbrane ) aby ich prilakali naspat . Vyzera to ako banda paranoikov ale je tu jeden zaujimavy jav s ktorym sa to da porovnat : ked belosi zacali osidlovat nepoznane plane amazonskych pralesov a afriky domorodci ich poznali iba z lietadiel , a vedeli ze im v pripade potreby donesu jedlo a suroviny... medzi casom ked belosi odleteli naspat nastali v dzungli problemy a domorodci chceli aby im prisli "moderni ludia " na pomoc. A teraz neuveris co postavili ?! Vernu kopiu lietadla z dreva a slamy a pristavaciu drahu lebo vedeli ze len tak ich prilakaju spat a spravia vhodne podmienky aby prisli ...myslim ze ked sa to tak vezme tak by sa tieto dve ukazy dali porovnat . Co myslis ? Ja osobne ze nieco k nam prislo a ludia si to zle vysvetlili jednoducho boli na vyzsej urovni a uctievali ich ako bohov pricom oni sami usmernovali ludsky vyvoj .
P3Bo napísal:2 Maki : ako mi vysvetlis postavenie pytamid ?(ludia by to s vtedajsou technikou nikdy nedokazali )Neexistuje zatial ziadne rozumne vysvetlenie ..to co tvrdi veda ma vazne trhliny...napriklad: vtedy este neboli lana na tahanie kamennych kvadrov, drevo ktorym by mohli presuvat kamenne sutre nebolo dost pevne pretoze v blizkosti niesu ziadne cedre (a doviest by ich stalo viac nez vystavba pyramid!) ale iba figovniky ktore by pod takou vahou kamena praskali ako zapalky, po vode ich prevazat nemohli pretoze lode by ich po prve neuniesli po druhe pri kazdom vylodeni kamenneho nakladu by sa lod potopila pretoze by ju zataz na jednu stranu priliz vychylila , nie je mozne postavit terasu po ktorej by sa prenasali kvadre az na vrchol pretoze by sa zosypala pod vlastnou vahou a rychlo by na slnku vysychala(na vokol je iba piesok takze by bola velmi krehka) takze by ju trebalo ustavicne zavlazovat... mas argumenty ?
tymto si dufam nechcel povedat, ze pyramidy postavili bohovia, nebodaj UFO ... tak teda ako by si fyzikalne vysvetlil, ze ich postavili bohovia (nieco, co samo o sebe nie je hmotne, ale len vyplod ludskej fantazie, sila ludskych myslienok)? a nebodaj UFO? ked popieras fakt, ze by ich postavili ludia, tak potom je uz logicky vylucene, ze by to bolo UFO (ktoreho existencia ani nie je dokazana, ale pod tymto pojmom si predstavujeme nejaku civilizaciu/zivot na inej planete/galaxii => ciste teoreticky by to mali potom este dalej pri prenose materialov ... alebo to doniesli na vesmirnych lodiach? pred 4500 rokmi? pochybujem, ze by niekde prebehla taka evolucia dodnes, nieto vtedy ) ... to je moj nazor - cize ja by som vylucil faktory bohov a UFO pri pyramidach
2 smejo : a co ich potom podla teba postavilo ? Ked si mi uz vyvratil vsetky teorie ? No a potom sa ta teda spytam na otazku teraz si predstav zeby prezident USA vyhlasil ze videl UFO . Co by sa stalo ? Bol by mediami vytlaceny do uzadia ako blazon . Myslim ze mi uz aj keby sme to UFO videli tak v to neuverime pretoze by to bol prilis velky sok pre nas maly obmedzeny svet .