SRDCE vs ROZUM - koho počúvnuť?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: all

Príspevok od používateľa triple »

midnight_man napísal:Prehovoril zamilovany clovek
jo ja viem ... a na druhej strane to nechápem... prvý krát mam tieto pocity.. niekedy si hvorím (no hovorí mi to staré je - hnusný sráč a kurevník) bože za hlúposti ty hovoríš keby si takto počul hovoriť niekoho pred rokom tak nakopeš do zadku nech sa radšej ide zhúliť hhh :lol: ale ked už raz pocítiš tú radosť ale neskutočnú tak to človeka strašne zmení... no samozrejme a kusisko bolesti a trepezlivosti a obety
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

triple nechcem byt zly ani Ti brzdit tvoj optimizmus, mozno by sa Ti to hodilo. Nezabudaj aj na moznost, ze na konci tych mesiacov, rokov cakania to stastie byt nemusi. Len tolko som chcel, zelam Ti aby Ti to vyslo, no nezabudaj aj na zadne dvierka. Nechadzte mi sem potom reci, o tom ako zamilovany clovek a pod. Poznam to, viem ze je to tazke ani nevravim, ze sa ma k tomu hned stavat stylom, ze to nemoze vyjst. Nie, nech chalan veri, no nie uplne a nech si tym nie je uplne isty. Lebo ako vravi kamaratka, na svete nie je nic iste, iba smrt.
midnight_man
Guru
Guru

Re: all

Príspevok od používateľa midnight_man »

triple napísal: a na druhej strane to nechápem...
Lásku ešte nikdo nikdy nepochopil...niesi jediný neboj sa ;)
triple napísal: no samozrejme a kusisko bolesti a trepezlivosti a obety
Vies ako sa hovori nic nieje zadarmo :wink:
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

nooo neviem ako ludia tu vecsinou hovoria ze riadit sa rozumom netreba no ale potom na co je ? rozum brani tomu /aspon by mal/ aby sme v buducnosti trpeli nespravnym rozhodnutim,,teraz si zamilovanty no ci to bude tak aj za nejaky cas? potom vytriezves mozno a budes mozno lutovat ze si sa nepozeral na svet okolo seba ,mozno ak teraz trpis s inou by to bolo ine,nechcem hovorit aby si sa teraz rozchadzal s nou,ale trosku pouvazuj,ak ti to tak ako si hovoril nieje uplne cudzie
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:triple nechcem byt zly ani Ti brzdit tvoj optimizmus, mozno by sa Ti to hodilo. Nezabudaj aj na moznost, ze na konci tych mesiacov, rokov cakania to stastie byt nemusi. Len tolko som chcel, zelam Ti aby Ti to vyslo, no nezabudaj aj na zadne dvierka. Nechadzte mi sem potom reci, o tom ako zamilovany clovek a pod. Poznam to, viem ze je to tazke ani nevravim, ze sa ma k tomu hned stavat stylom, ze to nemoze vyjst. Nie, nech chalan veri, no nie uplne a nech si tym nie je uplne isty. Lebo ako vravi kamaratka, na svete nie je nic iste, iba smrt.
ja si vôbec niesom istý to som ani nepovedal.... dobre viem že to má dve strany mince....a preto som vlastne zakladal túto tému...srdci mi káže čakať že to bude vohode ale rozum mi vraví radšej to neber tak vážne lebo to bude sakra bolieť...
neboj ja dobre viem cítim ale dobre viem čo sa môže stať a vpodstae som na to všetko pripravený.... len vkútiku duše dúfam v tú prvú možnosť chápeš
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chapem, ver ci nie, ja som tiez momentalne v situacii, ze cakam a je mozne, ze budem cakat este dost dlho. A tiez dufam v tu dobru moznost riesnia, no som pripraveny aj na inu. Cize hej, neboj, chapem ta lepsie nez by si bol povedal :) .
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Lolofon pff ja to už mám premakané z každej strany..nad všetkými možnými možnosťami som už rozmýšlal a rozhodol som že dám tomu čas.... chápeš ni?[/b]
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:Chapem, ver ci nie, ja som tiez momentalne v situacii, ze cakam a je mozne, ze budem cakat este dost dlho. A tiez dufam v tu dobru moznost riesnia, no som pripraveny aj na inu. Cize hej, neboj, chapem ta lepsie nez by si bol povedal :) .
dík a thx
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

triple napísal: Lolofon pff ja to už mám premakané z každej strany..nad všetkými možnými možnosťami som už rozmýšlal a rozhodol som že dám tomu čas.... chápeš ni?[/b]
jasne, mozno by som povedal "zlata stredna cesta" medzi rozhodnutiami ,vela stastia :wink:

a len tak OT, nepis2 prispevky za sebou ale upravuj ich,nejako mam pocit ze sa to nebars paci moderatorom :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:Chapem, ver ci nie, ja som tiez momentalne v situacii, ze cakam a je mozne, ze budem cakat este dost dlho. A tiez dufam v tu dobru moznost riesnia, no som pripraveny aj na inu. Cize hej, neboj, chapem ta lepsie nez by si bol povedal :) .
ty vlastne na čo čakáš?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Na tu pre mna najuzasnejsiu holku, ktora je momentalne moja kamaratka. No sme nieco viac. Ale obaja citime, ze sa nemame kam ponahlat, niektore veci, ktore by nam tearz aj tak prekazali preckavame. A da sa to v pohode vydrzat :) .
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:Na tu pre mna najuzasnejsiu holku, ktora je momentalne moja kamaratka. No sme nieco viac. Ale obaja citime, ze sa nemame kam ponahlat, niektore veci, ktore by nam tearz aj tak prekazali preckavame. A da sa to v pohode vydrzat :) .
jo máš pravdu .. prajem nech to vijde
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

triple napísal:viete ... celé je to o tom že ja som sa strašne zamyloval (môžem povedať že prvý krát v živte - lebo toto som v tých početných vzťahoch ešte necítil) a teraz som ja ten kto ľúbi viacej.... dokonca mi aj povedala že nevie či ma lúbi proste si nieje istá....
tak vtedy mi rozum povedal nemá to zmysel predsa nie? načo mi je taký vzťah? tak som sa rozhodou že sa s priateľkou rozídem - no nedokázal som to a tak som toho raz troška viacej vypil a povedal som jej všetko čo som mal na srdy od začiatku ako sme boli spolu .. dobre som sa vyreval a môžem povedať že mi bolo lepšie... ale ja proste neviem bez nej byť mylujem ju a tak vpodstate stále sme spolu len stále je v hlave tá myšlienka že ona ma neľúbi....
a povedal som si "ber pohár skôr poloplný ako poloprázdy" a teším sa z každej chvilky strávenej snou a preste tešiť sa z toho čo mám
Tak to je celý môj problém - láska - viete aké to je ked sa zobudíte a prvé čo vidíte ked otvoríte oči je ona a celý den je tam pred očami a potom aj ked zaspvate a potom na druhý den zas a zas ........ jo ono by to bolo super keby som mal tu istotu že aj ona je na to tom tak ..... ale nieje a to ma strašne bolí :(
Tvoj prípad, ako aj tvoja otázka sa mi zdá byť dosť rozšírená, no posnažím sa odpovedať stručne.
Či to má ešte zmysel? Je možné, že sa u vás dostavilo tzv. "chladnutie vzťahu", tentoraz jednostranné. To, že si jej povedal, čo ťa trápi je iba dobre a určite si tým v jej očiach stúpol.
Pokiaľ by ťa neľúbila, čo i len trocha, tak by sa s tebou rovno rozišla a nehovorila by ti, že si nieje istá. To, že ju ľúbiš viacej nieje nič nezvyčajné, ale na toto existuje metóda cukor a bič. Je síce dosť riskantná v tvojom prípade. Tú by som už použil iba v prípade, že by sa ti to fakt rozpadalo pod rukami. Ide o to, že babu necháš niekoľko dní v neistote, nebudeš jej volať, úplne prerušíš kontakt a potom ju niekam náhle pozveš a ospravedlníš sa jej a udobríte sa. Vždy je lepšia simulovaná kríza, ako reálna. A pokiaľ tej babe ne tebe ešte záleží, tak to vzťah utuží. Nechám túto taktiku na tebe a ešte raz ťa varujem, vzťah to môže aj úplne zničiť.
A tvoja otázka?
Tu sa dostávame opäť ku problému pragmatizmus vs. city. Ale vo vzťahoch sa riaď VŽDY srdcom ergo citmi. RiaĎ sa podľa toho ako ti hovorí hlas srdca, lebo rozum by ti mohol poradiť niečo, čo by si si potom mohol vyčítať.
Pýtal si sa, načo ti je taký vzťah. Ten vzťah mal aj svetlé obdobia a ty sa ho logicky /paradox/ snažíš zachrániť pre ďalšie takéto časy. Prechádzate krízou a nepoznám vzťah, ktorý by ňou neprešiel.
Zatiaľ to robíš dobre, že sa s ňou snažíš byť čo najviac a vychutnať si s ňou každú chvíľku, no daj jej čas na premýšľanie, skús minimálnou mierou obmedziť stretávanie sa s ňou a radšej sa sústreď na romantické večery a chvíľky. Ty sám najlepšie vieš, čo má rada a čo nie, preto ju zober na jej obľúbené miesto a presvedč ju o tom, že to má s tebou význam a že ju naozaj ľúbiš. Citom! Nie len slovami. Presvedč ju o tom, že ju môžeš vyniesť ku hviezdam ak bude chcieť a že vzťah s tebou má pre ňu ešte zmysel.
Dobré by bolo aj zistiť, čo spôsobilo, že jej city ochladli a pokiaľ bola chyba v tebe, tak ju urýchlene odstrániť!!!
Len to preboha nevzdávaj!!!!

//Edit: A to som si myslel, že budem stručný :P
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jin
Chyba je v tom že sa strašne pred tým sklamala.. a my sme sa dali dokopy v podstate krátky čas po tom.....
a tvoja finta? som ju už aj vyskúšal - proste som sa neozval aj ked som pri tom mal hocijaké hlúposti v hlave a vkuse som držal v ruke telefon že zavolám ale vydrzal som to .... ked chce nech sa ozve ona....... a akurát včera ani to netrvalo dlho asi tak 1,5 dňa čo som sa neozval mi napísala smsku a a konci bolo .. "iba aby si vedel že som na teba nezabudla a myslím často na teba.. mama ťa strašne rada.
Tak to ma tak trošku potešilo
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

To, že ti odpísala, je dobré znamenie. Znamenie presne toho, čo ti napísala :wink:
To, že ste sa dali do kopy hneď po rozpade nejakého jej vzťahu, nemuselo byť práve najšťastnejšie rozhodnutie, nakoľko v to v nej bolo celé rozbúrené a pri začiatku vzťahu zrejme neuvažovala iba racionálne - ale srdcu neporučíš :oops: Myslím, že obdobie "prípravy na vzťah" je presne to, kde by mal rozum prevažovať.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jo to je pravda.. hlavne vtedy by mal prevažovať rozum zvážiť si všetky pre a proti a potom pustiť city nech to dokončia.... len pred tým som nebol tak celkom informovaný o všetkom vieš .. keby som vedel že je po takých depkách tak radšej by som jej dal ešte čas...
Mr.Jack
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mr.Jack »

triple napísal:viete ... celé je to o tom že ja som sa strašne zamyloval (môžem povedať že prvý krát v živte - lebo toto som v tých početných vzťahoch ešte necítil) a teraz som ja ten kto ľúbi viacej.... dokonca mi aj povedala že nevie či ma lúbi proste si nieje istá....
tak vtedy mi rozum povedal nemá to zmysel predsa nie? načo mi je taký vzťah? tak som sa rozhodou že sa s priateľkou rozídem - no nedokázal som to a tak som toho raz troška viacej vypil a povedal som jej všetko čo som mal na srdy od začiatku ako sme boli spolu .. dobre som sa vyreval a môžem povedať že mi bolo lepšie... ale ja proste neviem bez nej byť mylujem ju a tak vpodstate stále sme spolu len stále je v hlave tá myšlienka že ona ma neľúbi....
a povedal som si "ber pohár skôr poloplný ako poloprázdy" a teším sa z každej chvilky strávenej snou a preste tešiť sa z toho čo mám
Tak to je celý môj problém - láska - viete aké to je ked sa zobudíte a prvé čo vidíte ked otvoríte oči je ona a celý den je tam pred očami a potom aj ked zaspvate a potom na druhý den zas a zas ........ jo ono by to bolo super keby som mal tu istotu že aj ona je na to tom tak ..... ale nieje a to ma strašne bolí :(
tak toto poznám... práve niečo presne také isté som prežíval aj ja. Rozum vravel ukonči to kým nieje neskoro, ale srdce chcelo upne niečo iné....
.... ukonči to kým nieje neskoro... ... nestojí to zato keď nieje láska opätovaná, ja som sa snou nakoniec rozišiel (14 dní dozadu), i ked ju aj teraz velmi lubim a myslím nanu celý den, prestal som sa snou upne stretávať, neprezvánam a ani nevolám (pre moje dobro)... síce to moc nepomáha a aj občas si poplačem, ale je to tak lepšie..... :cry:
Mr.Jack
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mr.Jack »

triple napísal:jin
Chyba je v tom že sa strašne pred tým sklamala.. a my sme sa dali dokopy v podstate krátky čas po tom.....
a tvoja finta? som ju už aj vyskúšal - proste som sa neozval aj ked som pri tom mal hocijaké hlúposti v hlave a vkuse som držal v ruke telefon že zavolám ale vydrzal som to .... ked chce nech sa ozve ona....... a akurát včera ani to netrvalo dlho asi tak 1,5 dňa čo som sa neozval mi napísala smsku a a konci bolo .. "iba aby si vedel že som na teba nezabudla a myslím často na teba.. mama ťa strašne rada.
Tak to ma tak trošku potešilo
nechcem ťa sklamať, ale možno je s tebou len preto že chce zabudnúť.... a potrebuje niekoho kto jej sním pomôže (vlastná skúsenosť)... ...proste ma ťa rada, ale NELUBI ŤA... viem že je to kruté, ale ja som to prežil tak viem o čom hovorím, dúfam ,že sa mýlim... a že to aspoň tebe výnde....
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mr.Jack
však viem viem.. a rozohodol som sa trošku počkať že ako sa to vyvinie a ak sa to nezmení nemá to význam... (aj ked viac ako 50 % si myslím že sa to nezmení)
Baxxter99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baxxter99 »

Mr.Jack napísal:nechcem ťa sklamať, ale možno je s tebou len preto že chce zabudnúť.... a potrebuje niekoho kto jej sním pomôže (vlastná skúsenosť)... ...proste ma ťa rada, ale NELUBI ŤA... viem že je to kruté, ale ja som to prežil tak viem o čom hovorím, dúfam ,že sa mýlim... a že to aspoň tebe výnde....
Presne aj ja :cry: zrovna teraz to prežívam,psychicky som totál....na dne..pýtam sa jej,či ma ešte ľúbi..ona povedala,že ľúbiť sa dá hocijako,aj keď mi nedávno dávala najavo,že ma ľúbi...proste..ako vzťah..zrazu sa zmenilo..povedala,že máme nechať tomu voľný priebeh,že sme ešte mladí,že máme kopu času... :cry: aké depky som ja mal,v pondelok ma skoro vystrelo..a ja ju fakt nechce stratiť..a..a ešte väčšia "haluz" je,že bývame od seba 120km..v nedeľu sme boli spolu,proste som cestoval pol dňa za ňou a spolu sme boli len 90.min..ale...a práve to bolo príčinou...že..nie je tomu koniec,ale...ale ani ozajstný vzťah...už mi ani pekne nepovie no nič :cry: a ja ju stratiť nechcem ani za nič,..a ešte aj žiarlim,no koniec so mnou....počkám dva týždne, ..a pôjdem za ňou a preberieme to osobne...ak to nepomôže..tak..tak ...už nikdy sa potom nezaľúbim :cry: a ešte sa chce trepať aj jej bývalý,..potom to je totálne viete kde...ale ma štve,že mi nepovie "ĺúbim ťa" aj keď mi to ešte nedávno povedala...ale povie,že "mám ťa stále rada" ...tak keď teda nie je rozdiel,prečo mi nepovie to druhé? :cry:
Zamknuté