Cirkev si to podla mna prekrutila tak aby jej to vyhovovalo ale tým nechcem nič zazlievať jednoducho myslím že človek v tej dobe by medzi mimozemštanmi a Bohom nevidel prakticky žiadny rozdiel .a v ich technologiach by videl "boží zázrak " ...jin napísal:P3Bo: Jedna z nich je napríklad jasný opis UFO v niektorých proroctvách. Napríklad Ezechiel.
Zoberte si to takto: Všade, kde sa človek údajne stretol s bohom, bol kopec, hora etc obklopený ohňom/búrkou a mohli naňho vstúpiťiba vyvolené osoby. V tom proroctve je to krásne vykreslené.
Otázka: Ako b ycirkev tieto zmienky vysvetlila??
Vznik života
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
Andi_Cibula
Addict
Hlasoval som za možnosť č.2
Z mojej strany jediné:
Existuje NIEČO. Pre niektorých je toto NIEČO Boh, pre niekoho zázrak, JA tomu hovorím NÁHODA.
Tým chcem povedať, že život, podla môjho skromného názoru vznikol čisto náhodne, rovnako ako aj ľudia.
A ešte jeden dotaz:
Vážení kresťania, mohli by ste mi prosím mne ako pohanovi vysvetliť, či je od Výs žiadúce zastávať názor o vzniku života z Božej vôle? Ďakujem, lebo akosi sa v tom nevznám.
Z mojej strany jediné:
Existuje NIEČO. Pre niektorých je toto NIEČO Boh, pre niekoho zázrak, JA tomu hovorím NÁHODA.
Tým chcem povedať, že život, podla môjho skromného názoru vznikol čisto náhodne, rovnako ako aj ľudia.
A ešte jeden dotaz:
Vážení kresťania, mohli by ste mi prosím mne ako pohanovi vysvetliť, či je od Výs žiadúce zastávať názor o vzniku života z Božej vôle? Ďakujem, lebo akosi sa v tom nevznám.
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Ja by som odpovedal tak, ze Boh stvoril svet a zaroven to dokazuje aj moderna veda 
Odporucam vsetkym ktori sa zaujimaju o tuto temu precitat si knihu Kauza Stvoritel. Veda ukazuje na to, ze vesmir ma zaciatok - to je podla mna najväcsi dokaz existencie Boha (resp. nejakej inteligencie, ktora vytvorila vesmir) Takze tak

Odporucam vsetkym ktori sa zaujimaju o tuto temu precitat si knihu Kauza Stvoritel. Veda ukazuje na to, ze vesmir ma zaciatok - to je podla mna najväcsi dokaz existencie Boha (resp. nejakej inteligencie, ktora vytvorila vesmir) Takze tak
-
Explo!D
Darca
V takychto pripadoch je dobre mat na ICQ boha, hm, no vazne neviem,
Pekna kravina, ze boh nas stvoril za 7 dni
sorry ale k tomuto sa mozem vyjadrit jedine: loool. Davnejsie som zalozil topic o Darvinovej teorii, a teraz vidim ze sa v nej znova rozprudila diskusia. Cize sa priklanam k tejto teorii tohto nemenovaneho cloveka.
Pekna kravina, ze boh nas stvoril za 7 dni
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Biblia sa nemoze brat uplne doslovne. Niektori vedci dokonca tvrdia, ze v Biblii je vsetko popisane uplne presne... (Skuste si niekto precitat knihu Kauza Stvoritel a potom mozme zalozit novu temu o tejto knihe...)Explo!D napísal:Pekna kravina, ze boh nas stvoril za 7 dnisorry ale k tomuto sa mozem vyjadrit jedine: loool.
To jin: Vsetky velke veci sa rodia v tichosti (skrytosti).
To Explo!D
v tomto pripade sa jeden den neberie ako 24 hodin ale ako utcite casove obdobie.
Podla mna zivot na zemi stvoril Boh.
Ked Boh stvoril cloveka urcite nebol na takej inteligencnej urovni ako je dnes a ucite nebol rovnako stavany (fyzicky) ale urcite sme sa nevivinuli z opice alebo z nejakej bakterie.
Edit: JaJeNiektoIny mas pravdu vsetko to je otazkou viery. A ja verim v to co som napisal.
Explo!D akosi som nepochopil tvoj prispevok. Mozes ho objasnit? Mam namysli "tak toto zase ne ".
To Explo!D
Podla mna zivot na zemi stvoril Boh.
Ked Boh stvoril cloveka urcite nebol na takej inteligencnej urovni ako je dnes a ucite nebol rovnako stavany (fyzicky) ale urcite sme sa nevivinuli z opice alebo z nejakej bakterie.
Edit: JaJeNiektoIny mas pravdu vsetko to je otazkou viery. A ja verim v to co som napisal.
Explo!D akosi som nepochopil tvoj prispevok. Mozes ho objasnit? Mam namysli "tak toto zase ne ".
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Hm, neviem, a podla teba, kto dal ludom moznost milovat niekoho? Je podla teba laska nieco viac? http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=69262poharvody napísal:nic proti ale nemyslim ze boh tu nieco vytvara![]()
-
uplink
VIP
dalsi clovek co mozno zastava teisticku evoluciu, len tak dalej, je to imho najrozumnejsi pohlad, lebo je vedecky podlozeny a nevysvetlitelne veci prilozi Bohu [rozumne]. Imo tak nejak to ma byt, ked sa clovek dostane na hranicu svojho rozumu, je na rade skok viery...JaJeNiektoIny napísal:Ja verim v Boha, ale "urcite" je podla mna prisilne slovo. Stale je tu aj taka moznost, ze sme sa vyvynuli z opice (mozno s Bozou pomocou, mozno nie... To uz je len otazka viery)
-
P3Bo
Guru wannabe
Pravdepodobnosť že vznikne náhodne vo vesmíre život sa rovná takej pravdepodobnosti ako keby po smetisku kovošrotu prešlo tornádo a z odpadkov postavilo Boeing 747 (vedecky podložené )Racius napísal:Hlasoval som za možnosť č.2
Z mojej strany jediné:
Uplink:nemyslis ze prave tam robime chybu. Ze ked si uz nevieme veci vysvetlit (nehovorim ze to plati vo vsetkych pripadoch )tak si povieme ach to je bozi zazrak ? Si teraz zober ze by si sa vratil v case a ukazal ludom v stredoveku auto ? Myslis ze by povedali : "to budeme aj mi vediet v buducnosti spravit " alebo "to je bozi zazrak ! " ??
Mno podla mna ta zivotom stoji nazvime to "inteligentny tvorca" mozno boh (podla mna ano
) mozno niekto iny .. neverim tomu co prezentuje veda ze z nicoho vzniklo vsetko (big bang ci jak
) ... a mimozemstania .. nemyslim mam ktomuto nazoru akusi averziu
ale sak ked niekto budete umierat zoberte si mobil a brnknite ako to vlastne je/bolo 
-
uplink
VIP
vies co sposobuje depresie a ostatne civilizacne choroby? Odpovede na otazky, ktore nemali byt riesene [napr. upravovanie genov atd. atd. atd.] Ono ked to zoberies opacne, cize ked sa clovek odraza z viery a potom sa sprta v medicine uz pod vedenim Boha, to je podla mna tak ako to bolo mienene, ale ked clovek najskor sprta do stvorenstva, tak robi strasne sprostosti a mimo produkty su virusy, zmutovane bakterie, katastrofy sposobene neviem akym odpadom, hladomor, spinave ovzdusie a podobne veci. Takze tak nejak, ak som sa zle vyjadril ospravedlnujem sa. Osobne zastavam nazor veda po viere v plnej sile, teda veda s vierou. Tzn. ze ked mi moralny zakon vo mne hovori nemodifikuj DNA, tak ho nebudem modifikovat. Neviem, rovnicu vynalez = katastrofa = vacsia katastrofa = nejaky minimalny uzitok, ktory zamaskuje katastrofy a potom spokojnost cloveka asi nemusim davat do popredia. Imo veda a technika, filozofia, psychologia v sulade s prirodou [teda aj Bohom] su spravne, ked sa clovek zacne hrat na Boha, vtedy nase badanie nabera destruktivny charakter, alebo sa mylim?P3Bo napísal:Pravdepodobnosť že vznikne náhodne vo vesmíre život sa rovná takej pravdepodobnosti ako keby po smetisku kovošrotu prešlo tornádo a z odpadkov postavilo Boeing 747 (vedecky podložené )
Uplink:nemyslis ze prave tam robime chybu. Ze ked si uz nevieme veci vysvetlit (nehovorim ze to plati vo vsetkych pripadoch )tak si povieme ach to je bozi zazrak ? Si teraz zober ze by si sa vratil v case a ukazal ludom v stredoveku auto ? Myslis ze by povedali : "to budeme aj mi vediet v buducnosti spravit " alebo "to je bozi zazrak ! " ??
-
pinacolada
Guru wannabe
nemylis sa ani nahodou.zdielam tvoj nazoruplink napísal:vies co sposobuje depresie a ostatne civilizacne choroby? Odpovede na otazky, ktore nemali byt riesene [napr. upravovanie genov atd. atd. atd.] Ono ked to zoberies opacne, cize ked sa clovek odraza z viery a potom sa sprta v medicine uz pod vedenim Boha, to je podla mna tak ako to bolo mienene, ale ked clovek najskor sprta do stvorenstva, tak robi strasne sprostosti a mimo produkty su virusy, zmutovane bakterie, katastrofy sposobene neviem akym odpadom, hladomor, spinave ovzdusie a podobne veci. Takze tak nejak, ak som sa zle vyjadril ospravedlnujem sa. Osobne zastavam nazor veda po viere v plnej sile, teda veda s vierou. Tzn. ze ked mi moralny zakon vo mne hovori nemodifikuj DNA, tak ho nebudem modifikovat. Neviem, rovnicu vynalez = katastrofa = vacsia katastrofa = nejaky minimalny uzitok, ktory zamaskuje katastrofy a potom spokojnost cloveka asi nemusim davat do popredia. Imo veda a technika, filozofia, psychologia v sulade s prirodou [teda aj Bohom] su spravne, ked sa clovek zacne hrat na Boha, vtedy nase badanie nabera destruktivny charakter, alebo sa mylim?
-
To[m]aS
Light Star
Zaujimava tema, to su otazky na ktore nikdy neprideme... by ma zaujimalo este kedze podla mna nie je vesmir nekonecny, co mi logicky nejde do hlavy, vsetko musi predsat mat svoj zaciatok a koniec, tak by ma zaujimalo ze co je na tom konci..
a uz ked sme pri bohovi, pre vas veriacich, aj boh musel vzniknut nejak, nie nahodou? alebo sa len tak vyskytol??
-
pinacolada
Guru wannabe
to je zakladna otazka neveraich.To[m]aS napísal:Zaujimava tema, to su otazky na ktore nikdy neprideme... by ma zaujimalo este kedze podla mna nie je vesmir nekonecny, co mi logicky nejde do hlavy, vsetko musi predsat mat svoj zaciatok a koniec, tak by ma zaujimalo ze co je na tom konci..a uz ked sme pri bohovi, pre vas veriacich, aj boh musel vzniknut nejak, nie nahodou? alebo sa len tak vyskytol??
"ako vznikol boh?"
neste schopny pripustit ze nieco moze byt vecne.ze to tu bolo vzdy a stale.
-
uplink
VIP
nevies si predstavit kde zacina ani kde konci vesmir, vies to vyjadrit len v rovnici, ktorej nerozumie ani jej vlastny autor, ktory ju napisal a vymyslel, nevieme ako je to mozne, ze je nasa planeta v tak idealnom rozpolozeni s ostatnymi planetami a este stale nevieme my muzi pochopit zeny a chces pochopit nestvorenost, nekonecnost a vecnost Boha? Vies ake ma vyuzitie skok viery? Dava rovnaku nadej a sancu kazdemu cloveku, v kazdom obdobi, v kazom kute sveta a v kazdej situacii. Ak clovek poprie vieru v transcendentno, tak poprie rovnovahu, ak poprie rovnovahu, preco este stale existujeme? Existencia bez viacerych moznosti jej zakoncenia, alebo pripadneho pokracovania nema zmysel, uz len to je jeden z dovodov existencie Boha, ale to je asi na dlhsie a inu temu?To[m]aS napísal:Zaujimava tema, to su otazky na ktore nikdy neprideme... by ma zaujimalo este kedze podla mna nie je vesmir nekonecny, co mi logicky nejde do hlavy, vsetko musi predsat mat svoj zaciatok a koniec, tak by ma zaujimalo ze co je na tom konci..a uz ked sme pri bohovi, pre vas veriacich, aj boh musel vzniknut nejak, nie nahodou? alebo sa len tak vyskytol??