Ako sa stat zaciatocnicky dj .
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
-
dudinko
Light Professional
13-15 rokov a uz takto? No ok..
Najprv sa hlavne treba naucit mixovat, a to nemyslim tak ze do pesnicky das 10 efektov, to nieje mixovanie.
Na zmaknutie techniky by si sa mal najprv naucit na pc. DJ-i sa najcastejsie ucia na Traktore, odporucam verziu 2.xx a hovori sa ze kto zacne na traktore, tak ten konci na cd playeroch.
Potom zalezi aj od toho aky styl chces mixovat, ak je to Techno, DnB, Trance, House etc. tak musis mat perfektne prechody bez buchania.
A zapametaj si, prechody sa robia len cez EQ.
Vela stastia!
//Edit
Tak ma napadlo, ak nejdes robit actions (diskoteky, party) ale moderovat internetove radio, tak nieje to trochu zbytocne? Ako kazdemu podla vkusu, ale za prve je dost zbytocne si kupovat mixak na par mixov popr. setov. A po druhe moderovanie radia ta omrzi po cca 2-3 tyzdnoch a investicia min. 18 papierov za najlacnejsi mixak na stranke 55.sk je podla mna fakt trosku e. A ak chces robit teda dja na neakych akciach (co pochybujem,sry) tak podme ratat /ceny budu uvadzane zo stranky 55.sk a budem vyberat to najlacnesie/
Mixak - PIONEER DJM 400 - 18 400,- SKK
CD Players /2/ - PIONEER CDJ-100S - 13 900,- SKK
2x200W DAP SM-10, 2x300W, BASS DAP SM-15B, zosilňovač P1200 - 51 900,- SKK
Club Barrel /min.4/ - 6 400,- SKK
500W Superstrobelight - 1 780,- SKK
Dokopy to dela 129600 .- SKK
Je v tom komplet vybava pre disko, aj ked asi najshitnejsia...
Najprv sa hlavne treba naucit mixovat, a to nemyslim tak ze do pesnicky das 10 efektov, to nieje mixovanie.
Na zmaknutie techniky by si sa mal najprv naucit na pc. DJ-i sa najcastejsie ucia na Traktore, odporucam verziu 2.xx a hovori sa ze kto zacne na traktore, tak ten konci na cd playeroch.
Potom zalezi aj od toho aky styl chces mixovat, ak je to Techno, DnB, Trance, House etc. tak musis mat perfektne prechody bez buchania.
A zapametaj si, prechody sa robia len cez EQ.
Vela stastia!
//Edit
Tak ma napadlo, ak nejdes robit actions (diskoteky, party) ale moderovat internetove radio, tak nieje to trochu zbytocne? Ako kazdemu podla vkusu, ale za prve je dost zbytocne si kupovat mixak na par mixov popr. setov. A po druhe moderovanie radia ta omrzi po cca 2-3 tyzdnoch a investicia min. 18 papierov za najlacnejsi mixak na stranke 55.sk je podla mna fakt trosku e. A ak chces robit teda dja na neakych akciach (co pochybujem,sry) tak podme ratat /ceny budu uvadzane zo stranky 55.sk a budem vyberat to najlacnesie/
Mixak - PIONEER DJM 400 - 18 400,- SKK
CD Players /2/ - PIONEER CDJ-100S - 13 900,- SKK
2x200W DAP SM-10, 2x300W, BASS DAP SM-15B, zosilňovač P1200 - 51 900,- SKK
Club Barrel /min.4/ - 6 400,- SKK
500W Superstrobelight - 1 780,- SKK
Dokopy to dela 129600 .- SKK
Je v tom komplet vybava pre disko, aj ked asi najshitnejsia...
ja by som chcel tento mixak http://www.artattack.sk/shop/index.php? ... ail&id=687 je dobry ??
edit: mixoval ale nasiel som cd kde to mam napalene lenze je tak zaprasene ze uz nejde ani citat z neho.pohladam v pc ale budem rad ked najdem lebo by som si to chcel vypocut a vam uploadnut
edit: mixoval ale nasiel som cd kde to mam napalene lenze je tak zaprasene ze uz nejde ani citat z neho.pohladam v pc ale budem rad ked najdem lebo by som si to chcel vypocut a vam uploadnut
-
dudinko
Light Professional
Da sa, aj ked tu znacku moc nepoznam. Aj ked nechapem naco ti bude 4 kanalovy, ale ok. A prehravace mas, lebo to bude po reprakoch asi najdrachsia investicia, alebo planujes si to napojit na pc? Ale teraz vazne, odporucam ti, nekupuje to, najprv sem hod par setov a zhodnotime... Nemusi tam byt 15 songov staci cez 5 len aby sme vedeli ako na tom si.IMI napísal:ja by som chcel tento mixak http://www.artattack.sk/shop/index.php? ... ail&id=687 je dobry ??
-
krupica_dnb
Medium Professional
No akože kúp si kľudne niečo typu Behringer alebo Omnitrokic a oľutuješ.... Proste nekvalita nehorázna, fakt je lepšie najprv len trénovať ucho aspoň cez traktor aby si vedel zarovnať a zatiaľ šetriť na Technicsy.... Viem, je to drahé ale daký už DJing je..... A zvlášť pri Hip hope- mixák by som kupoval Ecler (cca 12 itrov za slušný mix). keď už nič iní tak napr. Stanton SA-3, aje keď ten mi tu slúži už len ako ťažítko 
mno... prilejem trosku skusenosti zo svojej skromnej klubovej drahy...
4 kanalovy mix je na hip-hop zbytocnost... to sa hodi skor na elektronicke zanre... osobne hravam (alebo skor hraval som...) deephouse, tech-house a podobne... Pioneer DJM-400 a som maximalne spokojny... i ked je pravda ze cenovo je to niekde inde... Ak ti mozem poradit, kasli na omnitronic, fakt su to sunky. Seriozne mixy pre zacinajucich djs najdes napriklad v nizsich radach NUMARKov. Sice to nieje nic profi (dost casto na tom odchadzaju "supatka"), ale urcite lepsia kvalita za rovnake prachy. Gramce mam Technics SL-1200Mk2 (vysnivana klasika kazdeho dj snad) a som samozrejme nadmieru spokojny... ale zase, neboli prave lacne. Z lacnejsich su napriklad neni zle VESTAXy... Dokonca mam kamosa, ktory SL-1200MK2 predal, a kupil si VESTAX... na technicsy si proste nezvykol
Niekto nadomnou pisal, aby si robil prechody len cez EQ. Podla mna totalna blbost. Zalezi to od stylu aky hras, ja si davam prechody tak ako mam prave chut a ako sa mi to do setu hodi. Ani zdaleka neplati, ze sety cez cross a EQ su naj.
Tolko odomna zatial.
4 kanalovy mix je na hip-hop zbytocnost... to sa hodi skor na elektronicke zanre... osobne hravam (alebo skor hraval som...) deephouse, tech-house a podobne... Pioneer DJM-400 a som maximalne spokojny... i ked je pravda ze cenovo je to niekde inde... Ak ti mozem poradit, kasli na omnitronic, fakt su to sunky. Seriozne mixy pre zacinajucich djs najdes napriklad v nizsich radach NUMARKov. Sice to nieje nic profi (dost casto na tom odchadzaju "supatka"), ale urcite lepsia kvalita za rovnake prachy. Gramce mam Technics SL-1200Mk2 (vysnivana klasika kazdeho dj snad) a som samozrejme nadmieru spokojny... ale zase, neboli prave lacne. Z lacnejsich su napriklad neni zle VESTAXy... Dokonca mam kamosa, ktory SL-1200MK2 predal, a kupil si VESTAX... na technicsy si proste nezvykol
Niekto nadomnou pisal, aby si robil prechody len cez EQ. Podla mna totalna blbost. Zalezi to od stylu aky hras, ja si davam prechody tak ako mam prave chut a ako sa mi to do setu hodi. Ani zdaleka neplati, ze sety cez cross a EQ su naj.
Tolko odomna zatial.
Za unosne prachy pre zaciatocnika mozem doporucit toto:
Kód: Vybrať všetko
http://www.raverecords.cz/?page=technika_preview&type=2&id=143