Nuž v tvojej situácii ti ťažko niečo radiť. Nakoľko som prežil čosi podobné, tak viem ako sa /približne/ cítiš. Je to večná dilema minulosti a súčasnosti. To, čo sa stalo vs. to, čo ste spolu prežili doteraz. Neviem, ako to berieš ty, no ja osobne by som sa na tvojom mieste už tou babou nezaoberal. Proste ste mali vzťah a priplietol sa do toho niekto iný. Svinstvo, ale to sa v dnešnom svete deje. Kľudne sa s tým chalanom naďalej kamaráť, no pamätaj, čo ti spravil. Tým bude vaše "kamarátstvo" naštrbené, no aspoň s ním zostaneš v kontakte. Ak si naňho naštvaný na plnej čiare /čo možno si, aj ja by som bol a to za akýchkoľvek okolností/, tak s ním sekni. O tej babe musíš už mať vlastný názor a aj myslím, že viem aký je, čiže to tu rozvádzať nebudem. Prečo to urobila? Poznám pár takýchto prípadov zo svojho okolia a môžem povedať, že to nie je nič neobvyklé. Proste sa stane, že si tvoja holka charakterovo "sadne" s niekým lepšie, ako s tebou. Potom záleží už iba na jej morálnej sile, ako sa rozhodne. Buď ti zostane verná a zostane verná aj hodnotám vzťahu, alebo sa rozhodne pre "druhého" a tým poruší hodnoty vzťahu, lojality a ide ľahšou cestou. Nechcem hovoriť, že to tak bolo, ale z vlastnej skúsenosti hovorím, že takto sa vzťahy zvyknú rozpadať po tom, ako jeden z partnerov ide do vzťahu bez výraznejšieho citového kapitálu.
A môj prípad? To bolo menej "brutálne", no bolelo to a veľmi.

Stalo sa to tak, že som veľmi ľúbil jednu holku, no ona moje city neopätovala, no mne to neprekážalo. Šli sme na výmenný pobyt a ona aj môj môj best kamarát /aj ním stále je/ zostali doma. Vrátil som sa a všetko sa zdalo OK. Neskôr sa mi priznal, že spolu boli vonku, čo-to popili a vymenili si zopár bozkov. To som prijal a vážil som si ho za to, že mi to povedal. Zmieril som sa s tým prakticky okamžite. O hodný čas neskôr však na jednej párty sa všetkým mierne rozviazali jazyky a z
cudzích úst som sa dozvedel, že spolu spali.* To som prekúsaval hodnú dobu. Bol som z toho frustrovaný a hlboko sklamaný, no nedával osm to veľmi najavo. Potom prišli depresie. Nakoniec som sa s ním o tom porozprával. Vysvitlo, že toho popili o dosť viac a on si to vôbec nepamätal**, uznal, že to bola chyba a ospravedlnil sa mi. Po čase som sa s tým vyrovnal a sme best friends doteraz. O nej sa rozpisovať nebudem, o nej je na hojku už aj téma a spomínam ju vo veľa príspevkoch. Celkovo som sa s tým zmieril, no kedykoľvek si spomeniem***, ako "cudzie ústa" vyriekli ten fakt stále to bolí, aj keď k nej už necítim ani z ďaleka to, čo pred tým. A s ním? Still best friends
*: Ona to stále popiera, aj keď vtedy s "rozviazanejším jazykom" to priznala, čiže...
**: V tom mu verím

***: Spomienky sú aj iné a boľavejšie. Napríklad v ten večer ako som sa dozvedel "celú" pravdu, sa tá holka vyspala s týpkom, ktorý ma o tom informoval. Ja som sa pritom vyplakával vo vedľajšej izbepo tom, ako na mňa doľahla celá váha toho zistenia.. a všetko som od nich počul

...vážne zlý zážitok...