.. Čas ?jamess napísal:(staci vyuzit 4 priestorovu dimenziu)
//uz som mimo
temporalna dimenzia je casova dimenzia. Tj strvta dimenzia je cas, ale tato dimenzia je temporalna. V m-teorii je toto jedina temporalna dimenzia, ale existuje aj f-teoria kde isty clovek Andrei Sakharov ponukol teoriu druhej temporalnej dmienzie.P3Bo napísal:Prepac ze tak neskoro ale mi to nedalo...aky je rozdiel medzi temporalnou a priestorovou dimenziou ?
Ale veď vesmír je obrovský, tak prečo by s takouto malou pravdepodobnosťou nemohol vzniknúť ? Ak je vesmír nekonečný, tak to by vlastne mohol na iných miestách vzniknúť nekonečne veľa krát.P3Bo napísal:Pravdepodobnosť že vznikne náhodne vo vesmíre život sa rovná takej pravdepodobnosti ako keby po smetisku kovošrotu prešlo tornádo a z odpadkov postavilo Boeing 747 (vedecky podložené )
Áno, s tým sa dokážem stotožniť. Iba by ma zaujímalo, čo bolo pred...pred tým, ako vznikol časopriestor, nakoľko aj vákuum je jeho súčasťou. Ak existovalo iba "Nič", ako sa z toho mohlo stať "Niečo"...? A ak už to niečo existovalo, čo to bolo..pinacolada napísal:skor nejaku moc ktora vytvorila hmotu a cas a vsetko ostatne...
na to sa neda odpovedatjin napísal:Áno, s tým sa dokážem stotožniť. Iba by ma zaujímalo, čo bolo pred...pred tým, ako vznikol časopriestor, nakoľko aj vákuum je jeho súčasťou. Ak existovalo iba "Nič", ako sa z toho mohlo stať "Niečo"...? A ak už to niečo existovalo, čo to bolo..
...si mi to zobral z ust .) stale tam JE ta sanca na nahodny vznik zivotaRacius napísal:Ale veď vesmír je obrovský, tak prečo by s takouto malou pravdepodobnosťou nemohol vzniknúť ? Ak je vesmír nekonečný, tak to by vlastne mohol na iných miestách vzniknúť nekonečne veľa krát.