"Darcovstvo krvi"
-
dew6
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: "Darcovstvo krvi"
Nooo...ja sice darovat krv nemozem kvoli vahe a strachu z ihielReli.c napísal:Máte s tým niekto svoje osobné skúsenosti? Boli ste už niekedy darovať krv? Keď áno, koľkokrát? Daj bože, máme tu medzi sebou aj nejakých držiteľov ******** Janského plakety, alebo ste tu všetci odporcovia ihiel ako napr. Ujo Uplink?![]()
Vopred Ďakujem za Vaše ctené odpovede![]()
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Ja chodim pravidelne, aspon sa snažim každe tri mesiace, no a vyhody su:
1. Pomožem a nič ma to nestojí
2. Nemusím ist do roboty a mam to zaplatené
3. Že vraj to ma pozitivne učitnky na plet a cely organizmus
4. Nebyva mi absolutne špatne z toho odberu, takže cely den si možem užit bez problemov
5. Mam 60 sk stravny listok plus zadarmo kafe, rožok, par kružkov salamy a čaj.
6. Raz som stretol aj peknu sestričku, taku aku maju len na kramaroch
Nevyhody:
1. Malo peknych sestričiek
1. Pomožem a nič ma to nestojí
2. Nemusím ist do roboty a mam to zaplatené
3. Že vraj to ma pozitivne učitnky na plet a cely organizmus
4. Nebyva mi absolutne špatne z toho odberu, takže cely den si možem užit bez problemov
5. Mam 60 sk stravny listok plus zadarmo kafe, rožok, par kružkov salamy a čaj.
6. Raz som stretol aj peknu sestričku, taku aku maju len na kramaroch
Nevyhody:
1. Malo peknych sestričiek
to s tym vrazenim do srdca je taka hovadina ze azqwerty-xyz napísal:HEJ a povedz mu ako sa ten adrenalin z tych krabiciek dostava do tela.....aby vedel. Daju adrenalin do striekacky a vrazia ti ihlou rovno do srdca--ty sa v momente preberies. Robi to zachranka ked najdu nejakeho fetaka sfetovaneho.Bolo to aj vo filme PULP FICTION ked dakto z vas videl...ale robi sa to tak aj naozaj..nic prijemneho.
a este by som sa chcel spytat: ako je to s tou vahou? mam totiz 185cm a 90 kg
-
Armageddon
Light Star
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Ja som uz bol a mozno este niekedy pojdem. Som si myslel ze nemozem darovat lebo mam alergiu, hoci je uz pod kontrolov ale predsa nejake civilizacne chorobi sa u mna najdu (ale nic vazne...). To som si aspon myslel ale isiel som darovat. Urobili testy a zistili ze vsetko je ok tak som mohol darovat... Nakoniec som zistil ze som celkom zdravy...

-
krija
VIP
obmedzovat sa nejak extra nemusis. den pred odberom hlavne nejest nic "tlsté", sladké a neprehnat to s alkoholom (sposobuje prudky narast bielkovin a obcas cukru v krvi. v den odberu (ranajky): ak nebudes hladna, tak nic nejedz, ak ano, tak krajec sucheho chleba, rozok s nesladenym or velmi mierne sladkym cajom. ako som pisal skor, cim viac tekutin (caju) pred odberom vypijes, tym krv tecie rychlejsie a ty to budes mat skor za sebou.kafiatko napísal:Kedže idem darovať krv prvý krát....ako je to stou diétou pred oberom...? môže mi niekto poradiť?
dalej je odporucane niekolko hodin pred odberom nefajcit. aj ked moj otec si zapali aj 5 min. pred odberom a este mu na to ani raz neprisli
-
RainbowSix
Light Professional
-
zvonenie33
Light Professional