Sebapoškodzovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
majaa
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sebapoškodzovanie

Príspevok od používateľa majaa »

Čo vravíte na tento psychický problém? Poznáte niekoho kto ma túto poruchu? Ako s tým bojuje, alebo ako sa správa? Skrýva svoje rany alebo ich ukazuje na obdiv? Podľa mňa je to problém, ktorý je dosť rozšírený len sa o ňom nehovorí. Ja zo svojho okolia nikoho takého nepoznám, ale dosť som o tejto problematike našla na zahranicných stránkach a dosť ma to zaujíma. Tak chcem vedeť či s tým má nieko skúsenosť, alebo niekoho takého pozná.

(keby niekto nevedel, tak sebapoškodzovanie alebo automutilácia znamená, keď si človek zámerne spôsobuje zranenia s cieľom vyplaviť vnutornú psychickú bolesť na povrch a volá týmto spôsobom na pomoc. Pre tých ľudí je ťažké s tým prestať aj ked oni sami si uvedomujú, že konajú zle ale keď nastane pre nich ťažká chvíla tak si jednoducho musia ublížiť lebo ich to upokojuje aj keď potom majú výčitky svedomia. Je nutná pomoc psychiatra) :?
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Hej poznam takych,a viac :wink:
Drviva vacsina,aspon co ja poznam su zeny,tym na nic nenarazam je to len spekulacia
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

pocujem o tom prvy krat, ale je to chore. Musia mat dobre chabu volu ked s tym nedokazu prestat :roll:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

emo ^^ :twisted:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

nj emo :D rezu si zily :D potom sa cuduju ze nemozu prstami hybat ket si slachy prefiknu :D vypaluju srdiecka zapalkami...
majaa
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

pishta napísal:Hej poznam takych,a viac :wink:
Drviva vacsina,aspon co ja poznam su zeny,tym na nic nenarazam je to len spekulacia
Ano mas pravdu, su to vacsinou zeny. A myslim ze preto lebo zeny viacej upadaju do depresii a tak ..
Frco napísal:pocujem o tom prvy krat, ale je to chore. Musia mat dobre chabu volu ked s tym nedokazu prestat :roll:
Je to chore pretoze je to choroba. Tam nejde ani tak o tu volu ale o to, ze pre nich je to akoby unik z reality, prinasa im to uspokojenie, ulavu .. Ich to neboli fyzick, pre nich je to jednoducho ulava..Ale po tomto zazitku nastavaju vycitky, este viac sa znenavidia a je to zacarovany kruh. A treba to liecit, tak ako alkoholik nevie prestat pit, fajciar fajcit, narkoman drogovat tak ani oni sa nevedia prestat rezat..

//audiotrack: upravuj si príspevky aby si ich nemala viac za sebou
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

No tak z tych prispevkov co som si tu precital by som asi povedal ze nekto si zas chcel pripisat do zbierky dalsi prispevok(skenner)
Toto vobec nie je o nejakom EMO....Je to problem ale zas na druhej strane sposob akym vyplavit vnutornu bolest a nema to nic spolocne s emom...to je len analogia...

No poznam takeho cloveka a ono to je aj dost o povahe cloveka...mozno to je aj tym ze malo rozprava o problemoch respektive sa ich snazi zakryt a potom maybe sa tu v nom kumuluje a nevie ako to dat zo sebe...ale viem ze nielen fyzicke ubizovanie si sposobuje ale mozu si ublizovat aj psychicky...
naschval akoby robit veci proti pozitivam...pravdepodobne to moze byt spojene aj s alkoholom ale nie je to pravidlom no ale tito ludia su asi nachylnejsi k alkoholu(nehovorim ze su alkoholici ale predsa len alkohol nakratko riesi problemy)

pokracujeme?

edit: majaa ale to nieje len o rezani... :wink:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Hmmm cim modernejsie spolocnost, tym nechutnejsie zvyky - pedofilia, zoofila, rezanie sa....zachvilku si budu ludia honit na verejnosti a budu tvrdit ze ich to zbavuje problemov a ze maju depku z toho ale nemozu to zastavit chudacikovia :roll: :roll: :roll:
Skorocel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Skorocel »

Frco napísal:Hmmm cim modernejsie spolocnost, tym nechutnejsie zvyky - pedofilia, zoofila, rezanie sa....zachvilku si budu ludia honit na verejnosti a budu tvrdit ze ich to zbavuje problemov a ze maju depku z toho ale nemozu to zastavit chudacikovia :roll: :roll: :roll:
to tu vzdy bolo a vzdy aj bude, len sa o tom tolko nehovorilo: iny rezim, iny pristup k informaciam...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Frco napísal:Hmmm cim modernejsie spolocnost, tym nechutnejsie zvyky - pedofilia, zoofila, rezanie sa....zachvilku si budu ludia honit na verejnosti a budu tvrdit ze ich to zbavuje problemov a ze maju depku z toho ale nemozu to zastavit chudacikovia :roll: :roll: :roll:
Meni sa doba, menia sa zvyky, menia sa choroby...menia sa ludia.
Ak by sa nic nemenilo tak by si v tejto chvili nekukal na monitor ale na mamuta.
majaa
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:No tak z tych prispevkov co som si tu precital by som asi povedal ze nekto si zas chcel pripisat do zbierky dalsi prispevok(skenner)
Toto vobec nie je o nejakom EMO....Je to problem ale zas na druhej strane sposob akym vyplavit vnutornu bolest a nema to nic spolocne s emom...to je len analogia...

No poznam takeho cloveka a ono to je aj dost o povahe cloveka...mozno to je aj tym ze malo rozprava o problemoch respektive sa ich snazi zakryt a potom maybe sa tu v nom kumuluje a nevie ako to dat zo sebe...ale viem ze nielen fyzicke ubizovanie si sposobuje ale mozu si ublizovat aj psychicky...
naschval akoby robit veci proti pozitivam...pravdepodobne to moze byt spojene aj s alkoholom ale nie je to pravidlom no ale tito ludia su asi nachylnejsi k alkoholu(nehovorim ze su alkoholici ale predsa len alkohol nakratko riesi problemy)

pokracujeme?

edit: majaa ale to nieje len o rezani... :wink:
Ano nie je to len o rezani, ale hlavne sa to praktikuje takto..Ja som nenarazala na psychicke ublizovanie ale skor na to fyzicke. A sposobov okrem rezania sa je vela, napr. palenie, skriabanie, vytrhavanie si vlasov, horsie pripady-zlomeniny a najhorsi - amputacia. Nie nevymyslam si, citala som o tom ..A nie vzdy je to spojene s alkoholom. A ano su to vacsinou introveti a takto chcu na seba upozornit, volaju o pomoc tymto niekori...Proste chcu navonok ukazat ako psychicky trpia..Neviem ci som to zrozumitelne napisala...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale hej pochopil som to celkom dobre.Ako si napisala su to najma introverti a mozno chcu na seba takto poukazat ale musim povedat ze nie je to tak celkom pravidlo, pretoze nie vsetci to chcu ukazat pred inymi.Niektori to skryvaju a navonok nedavaju nic najavo.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ja len tak mozno trosku OT ale ma tak napadlo ze to nemusi byt psychycka porucha staci ked su v nejakej ortodoxnej sekte kde je sebaposkodzovanie na dennom poriadku..popripade by som sa chcel spytat ci to je castejsie u veriacich ako u neveriacich alebo u zlocincov ... :?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nemyslim ze to je zalezitost viery ci podobnych veci...to je scasti geneticky--->predispozicia na na spravanie...resp povahove crty.
a potom aj miesto kde vyrasta a podobne....
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

poznam tiez par ludi co toto praktizuju a ich odovodnenim je ze si aspon prenesu psychicku bolest na telo a tym padom sa dusevne netrapia... mne sa vsak taketo riesenie problemov tiez nezda celkom v poriadku ale napriek tomu ma to v podstate netrapi kym neublizuju nikomu inemu... a musim podotknut ze casto su to normalni inteligentni ludia nie ziadni EMO :!:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Geneticky vrodena predispozicia/nemusi byt => nespravna vychova => trauma z detstva => (vstup do nespravnej partie/sekty) => nasledne sebaposkodzovanie ...napisal som tu postupnost spravne ? :)
robbu
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa robbu »

Poznam, spoluziacka zo strednej, kruzidlo v ruke, ziletkou jazvy po tele :?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

toto su nejaky chory naruseny ludia...
treba sa z toho vyliecit.. inak to nevidim
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:toto su nejaky chory naruseny ludia...
treba sa z toho vyliecit.. inak to nevidim
Podla mna im to vsak z casti pomaha uvolnit vnutornu bolest takze pochybujem ze sa vacsina z nich prihlasi na nejake liecenie.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

:arrow: http://reflex.cz/Clanek26364.html

je mi z toho akurat tak smutno... poznam dve take dievcata (17 a 18r) aj osobne (uz sa moc nevidavame), tie na tom nie su az tak zle ale aj tak je to chore podla mna - neodsudzujem tych ludi, ale podla mna nie su "v pohode", aj ked samozrejme nemozem skatulkovat... ja pocuvam metal, chodim v ciernom a tiez mam z casu na cas depku, ale to je len zriedkava nalada a nie zivotny styl...
Napísať odpoveď