Nízko latentná inhibícia
Nízko latentná inhibícia
Už mi možno šibe z Prison Breaku ale aj tka táto choroba naozaj existuje.Čo si o tom myslíte?Pre nevediacich ... Latentná inhibícia je vlastne schopnosť filtrácie nepotrebných údajov pre náš mozog.Nízko latentná inhibícia je vlastne nízka schopnosť filtrovať nepotrebné údaje a tak človek vníma pri pohľade na objekt aj veci nepotrebné pre jeho mozog.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
len to co bolo povedane v PB, kludne to moze byt kktinakinjeril napísal:...vnima veci nepotrebne pre jeho mozog? Co? Mozes mi prosim ta vysvetlit, co je vec potrebna a nepotrebna pre ludsky mozog?
DOst tazke na predstavenie pre nas "normalnych"
Kukiak : Tymto sa vazne zaoberaju doktori existuej to.
P3BO : nieje to len o nejakej sprostej lampe.Ale proste na hocijaku vec co sa pozrie nevidi len ako funkcny celok ale ako samostne celky ktore spolupracuju alebo tak.Len mi to stazujete vysvetlovanie ...
Kinjeril : Trebárs z hladiska používania vypínača svetla ktorý slúži na vypnutie a zapnutie svetla ti je naprd vnímať to že vnúti toho vypínača sú nejaké skrutky a nejaké káble a podobne.Proste mozgu stačí že to je vypínač
P3BO : nieje to len o nejakej sprostej lampe.Ale proste na hocijaku vec co sa pozrie nevidi len ako funkcny celok ale ako samostne celky ktore spolupracuju alebo tak.Len mi to stazujete vysvetlovanie ...
Kinjeril : Trebárs z hladiska používania vypínača svetla ktorý slúži na vypnutie a zapnutie svetla ti je naprd vnímať to že vnúti toho vypínača sú nejaké skrutky a nejaké káble a podobne.Proste mozgu stačí že to je vypínač
-
Cenayus
Medium Professional
neviem ci to je spravny nazov..ale nam to vysvetloval ucitel nabozenstva(zazrak sveta-ludsky mozog) mozog ma taku schopnost filtrovat veci kt niesu potrebne...to ma za nasledok to ze sa dokazeme sustredit v praci na nasu cinnost a pritom nevnimat ze dychame tlcie nam srdce ze okolo nas precadzaju ludia popripade vonku stebocu vtaky jazdia auta a ludia sa rozpravaju....atd
keby sme tuto schopnost nemaly...respkt. mali tu choprobu nedokazem e sa sustredit a vnimali by sm eprilis vela vnemov.. pozeras tv a pritom este beries to ze niekto je za pc a sledujes co robit...ze v odraze svetla pada prach ze mama vari...otec cita...a s filmu nemas nic...........
tak nejak sa mi zda.ale zas pozor nieje to to iste ako porucha pozorenosti(co sa deti v skole mrvia, hraju s perom okusuju ho vzdy...poroste nieco musia robit)
keby sme tuto schopnost nemaly...respkt. mali tu choprobu nedokazem e sa sustredit a vnimali by sm eprilis vela vnemov.. pozeras tv a pritom este beries to ze niekto je za pc a sledujes co robit...ze v odraze svetla pada prach ze mama vari...otec cita...a s filmu nemas nic...........
tak nejak sa mi zda.ale zas pozor nieje to to iste ako porucha pozorenosti(co sa deti v skole mrvia, hraju s perom okusuju ho vzdy...poroste nieco musia robit)
-
peterkozel
Medium Professional
-
Cenayus
Medium Professional
ale ved si precitajte co som napisal....
Dieg0 dal len priklad z PB, kt. je zly na tuto chorobu (ktovie ci sa nezmylil on alebo oni v serialy alebo to co som spominal ja nieje ta Nízko latentná inhibícia)
ale ja som to pochopil tak ze sa pri pohlade na nieco sustredi aj na ine veci...tym padom ze vnima aj okolie...to co som pisal (to co vysvetloval ucitel)
edit:
aha!!
uz som si isty ze je to to co hovoril ucitel
je to presne to co povedal nas ucitel a co som vam tu napisal...
Dieg0 dal len priklad z PB, kt. je zly na tuto chorobu (ktovie ci sa nezmylil on alebo oni v serialy alebo to co som spominal ja nieje ta Nízko latentná inhibícia)
ale ja som to pochopil tak ze sa pri pohlade na nieco sustredi aj na ine veci...tym padom ze vnima aj okolie...to co som pisal (to co vysvetloval ucitel)
edit:
aha!!
uz som si isty ze je to to co hovoril ucitel
to druhe tucnym pismom vas zmylilo....a ten priklad na tuto chorobu bol uplne zly! respkt. to co uviedol kukiakLatentná inhibícia je vlastne schopnosť filtrácie nepotrebných údajovpre náš mozog. Nízko latentná inhibícia je vlastne nízka schopnosť filtrovať nepotrebné údaje a tak človek vníma pri pohľade na objekt aj veci nepotrebné pre jeho mozog.
tak toto vas urcite zmylilo..ze ked sa niekdo s touto poruchou pozrie na lampu, nepredstavi si len lampu ako ju vidime my. Predstavi si jej kryt, ziarovku, kabel,
je to presne to co povedal nas ucitel a co som vam tu napisal...
-
Traktorista
Guru
Cenayus : trochu som to doje*** pravda
.Ale chapeme sa no nie?
Podla tohto odborneho textu som to nedojebal ... http://prison-break.serialy.info/site/priloha/veda/
Podla tohto odborneho textu som to nedojebal ... http://prison-break.serialy.info/site/priloha/veda/
-
Cenayus
Medium Professional
jasne chapeme sa len kukiak trosku tymto zaviedol..ale snad to je uz na psravnej miere diskusia..Dieg0 napísal:Cenayus : trochu som to doje*** pravda.Ale chapeme sa no nie?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
No, tak pre oborníka vo svojom odbore nie je také ťažké si pre mňa predstaviť, čo sa asi v takom zariadení nachádza.P3Bo napísal:Podla tejto teorie by bol kazdy elektrikar genius(joke)
A keďže Michael je stavbár, tak mu nerobí problém si predstaviť, čo všetko môže sa v danom objekte nachádzať - predpokladám, že s danným objektom strávil jemu primeraný čas, aby si ho primerane preskúmal.
Inak je hlúpsť vedieť, čo daný predmet obsahuje, keď ho človek vidí prvý raz a aj to zdiaľky.
Podľa mňa jeho silnou stránkou je schopnosť kombinovať; a že pozná veci okolo seba dôkladne - to mu rozširuje paletu jednotlivých použiteľných prvkov, ktoré môže nespočetnými kombináciami pospájať do zmyselného celku.
Áno, máš mániu z PB