Nízko latentná inhibícia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Nízko latentná inhibícia

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Už mi možno šibe z Prison Breaku ale aj tka táto choroba naozaj existuje.Čo si o tom myslíte?Pre nevediacich ... Latentná inhibícia je vlastne schopnosť filtrácie nepotrebných údajov pre náš mozog.Nízko latentná inhibícia je vlastne nízka schopnosť filtrovať nepotrebné údaje a tak človek vníma pri pohľade na objekt aj veci nepotrebné pre jeho mozog.
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kinjeril »

...vnima veci nepotrebne pre jeho mozog? Co? Mozes mi prosim ta vysvetlit, co je vec potrebna a nepotrebna pre ludsky mozog?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

no ako tak v poslednom case pozeram tu po fore, siri sa tu nejaka porucha tejto schopnosti u urcitych ludi tu na fore lebo zakladaju tak huste nepotrebne temy ze to az boli :lol:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

kinjeril napísal:...vnima veci nepotrebne pre jeho mozog? Co? Mozes mi prosim ta vysvetlit, co je vec potrebna a nepotrebna pre ludsky mozog?
len to co bolo povedane v PB, kludne to moze byt kktina :)...ze ked sa niekdo s touto poruchou pozrie na lampu, nepredstavi si len lampu ako ju vidime my. Predstavi si jej kryt, ziarovku, kabel, na com je polozena proste kazdy detail..
DOst tazke na predstavenie pre nas "normalnych" :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Podla tejto teorie by bol kazdy elektrikar genius :lol: (joke)
ja viem ako si to myslel ale mi to nedalo to sem nenapisať :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Kukiak : Tymto sa vazne zaoberaju doktori existuej to.
P3BO : nieje to len o nejakej sprostej lampe.Ale proste na hocijaku vec co sa pozrie nevidi len ako funkcny celok ale ako samostne celky ktore spolupracuju alebo tak.Len mi to stazujete vysvetlovanie ...
Kinjeril : Trebárs z hladiska používania vypínača svetla ktorý slúži na vypnutie a zapnutie svetla ti je naprd vnímať to že vnúti toho vypínača sú nejaké skrutky a nejaké káble a podobne.Proste mozgu stačí že to je vypínač
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

neviem ci to je spravny nazov..ale nam to vysvetloval ucitel nabozenstva(zazrak sveta-ludsky mozog) mozog ma taku schopnost filtrovat veci kt niesu potrebne...to ma za nasledok to ze sa dokazeme sustredit v praci na nasu cinnost a pritom nevnimat ze dychame tlcie nam srdce ze okolo nas precadzaju ludia popripade vonku stebocu vtaky jazdia auta a ludia sa rozpravaju....atd
keby sme tuto schopnost nemaly...respkt. mali tu choprobu nedokazem e sa sustredit a vnimali by sm eprilis vela vnemov.. pozeras tv a pritom este beries to ze niekto je za pc a sledujes co robit...ze v odraze svetla pada prach ze mama vari...otec cita...a s filmu nemas nic...........
tak nejak sa mi zda.ale zas pozor nieje to to iste ako porucha pozorenosti(co sa deti v skole mrvia, hraju s perom okusuju ho vzdy...poroste nieco musia robit)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Aspon niekto ma tu chape.Dikes.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

mozno?nie clovece s tym sibanim to bude tutufka
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Keby tomu danemu cloveku ukazem pozitronovy mikroskop, co si predstavi, ked ho v zivote nemohol vidiet rozobrany? Nemyslis, ze to "vnimanie" cloveka zavisi od stupna jeho poznania? Ludske poznanie a vnimanie zavisi od jeho vzdelanosti, nie?
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ale ved si precitajte co som napisal....
Dieg0 dal len priklad z PB, kt. je zly na tuto chorobu (ktovie ci sa nezmylil on alebo oni v serialy alebo to co som spominal ja nieje ta Nízko latentná inhibícia)
ale ja som to pochopil tak ze sa pri pohlade na nieco sustredi aj na ine veci...tym padom ze vnima aj okolie...to co som pisal (to co vysvetloval ucitel)
edit:
aha!!
uz som si isty ze je to to co hovoril ucitel
Latentná inhibícia je vlastne schopnosť filtrácie nepotrebných údajovpre náš mozog. Nízko latentná inhibícia je vlastne nízka schopnosť filtrovať nepotrebné údaje a tak človek vníma pri pohľade na objekt aj veci nepotrebné pre jeho mozog.
to druhe tucnym pismom vas zmylilo....a ten priklad na tuto chorobu bol uplne zly! respkt. to co uviedol kukiak
ze ked sa niekdo s touto poruchou pozrie na lampu, nepredstavi si len lampu ako ju vidime my. Predstavi si jej kryt, ziarovku, kabel,
tak toto vas urcite zmylilo..
je to presne to co povedal nas ucitel a co som vam tu napisal...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

kinjeril napísal:Keby tomu danemu cloveku ukazem pozitronovy mikroskop, co si predstavi, ked ho v zivote nemohol vidiet rozobrany?
HAHAHA, jaky odje* :D
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Cenayus : trochu som to doje*** pravda :-).Ale chapeme sa no nie?

Podla tohto odborneho textu som to nedojebal ... http://prison-break.serialy.info/site/priloha/veda/
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Cenayus : trochu som to doje*** pravda :-).Ale chapeme sa no nie?
Podla tohto odborneho textu som to nedojebal ... http://prison-break.serialy.info/site/priloha/veda/
jasne chapeme sa len kukiak trosku tymto zaviedol..ale snad to je uz na psravnej miere diskusia..
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

P3Bo napísal:Podla tejto teorie by bol kazdy elektrikar genius :lol: (joke)
No, tak pre oborníka vo svojom odbore nie je také ťažké si pre mňa predstaviť, čo sa asi v takom zariadení nachádza.

A keďže Michael je stavbár, tak mu nerobí problém si predstaviť, čo všetko môže sa v danom objekte nachádzať - predpokladám, že s danným objektom strávil jemu primeraný čas, aby si ho primerane preskúmal.

Inak je hlúpsť vedieť, čo daný predmet obsahuje, keď ho človek vidí prvý raz a aj to zdiaľky.

Podľa mňa jeho silnou stránkou je schopnosť kombinovať; a že pozná veci okolo seba dôkladne - to mu rozširuje paletu jednotlivých použiteľných prvkov, ktoré môže nespočetnými kombináciami pospájať do zmyselného celku.

Áno, máš mániu z PB :) .
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ano sry za zavadzanie, ale tak to bolo v PB, ved som to napisal ze to ludne moze byt kktina...
Nuz a tak poviem, som rad, ze vnimam len to co potrebujem :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Fikus - niesi sam ktosi mysli ze som maniak :D.Uz nech sa dokonci druha seria aby som aspon cez prazdniny bol normalny :)
Napísať odpoveď