Skola nas obmedzuje! Porusovanie ludskych prav?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Skola nas obmedzuje! Porusovanie ludskych prav?

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Chodim do skoly v malom meste. Gymnazium. Bilingvalne. Cirkevne. Ale v poslednom case zacinam lutovat, ze som sem isiel. :!: Zakazali nam chodit do podnikov, ktore nevyhovuju skole - t.j. krcmy. Dokonca aj ked mame viac ako 18 rokov, cize sme dospeli, nemozme tam chodit! Nie je to porusovanie nasich prav? Ved sme dospeli ludia, ktori sa mozu slobodne rozhodnut ci chcu chodit do krcmy alebo nie. :smt018

Ja do krcmiem nechodievam, takze ma to az tak neobmedzuje, no ale co maju povedat ti, ktorych to obmedzuje? Nie je to proti zakonom demokratickeho statu? :?:

//Co myslite, co mame robit? :smt042 :twisted:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

mozu vas akurat tak fajcit. Nic vam nemozu a ked budu mat s tym problemy tak si dvakrat rozmyslia ci vam nieco povedia, lebo v konecnom dosledku by bola vina na ich strane - proste na to nemaju pravo :)
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Mimo skoly nemaju co zakazovat, ani fajcit ani nic ine, kedze je to tvoja slobodna vola.
V skole to uz je ina vec
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

co si sa uz zmagoril, ved a co cakas ze ti povedia, nechapem preco sem xy ludi taha take kravske kraviny
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

peterkozel napísal:co si sa uz zmagoril, ved a co cakas ze ti povedia, nechapem preco sem xy ludi taha take kravske kraviny
Tebe by si pacilo, keby ti skola take nieco zakazala?? Ono, to tak v skutocnost funguje!! Kludne mozes dostat znizenu znamku zo spravania, v horsom pripade aj financnu pokutu od policajtov!!
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

JaJeNiektoIny napísal:Tebe by si pacilo, keby ti skola take nieco zakazala?? Ono, to tak v skutocnost funguje!! Kludne mozes dostat znizenu znamku zo spravania, v horsom pripade aj financnu pokutu od policajtov!!
finančnú pokutu od policajtov? a za čo??? veď si písal, že máš viac ako 18...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

bax napísal:finančnú pokutu od policajtov? a za čo??? veď si písal, že máš viac ako 18...
Ano, aj ti co maju 18 mozu dostat financnu pokutu, no len v tych horsich pripadoch - ked kricia na ulici, hrabu sa v smetnych kupach, alebo spia na lavicke.. To sa nestava, ale je to mozne, preto som povedal, ze v tych horsich pripadoch
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

riesis tu uplnu magorinu, ved to je normalne ze ti to v skolach tlacia do hlavy a co cakas ze ti budu hovorit ze mas sa chodit ozierat a zvlast su prisnejsie cirkevne skoly, co sa cudujes, ved to celkom spravne, ved ich nemusis brat doslovne, inak poviem ti nic nie je kktskejsie ako ked vidis ozrateho 14.rocneho pubertaka s nejakou sliepkou
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

JaJeNiektoIny napísal:Ano, aj ti co maju 18 mozu dostat financnu pokutu, no len v tych horsich pripadoch - ked kricia na ulici, hrabu sa v smetnych kupach, alebo spia na lavicke.. To sa nestava, ale je to mozne, preto som povedal, ze v tych horsich pripadoch
kričanie na ulici by sa dalo špecifikovať ako rušenie nočného kľudu... alebo prípadne na to sedí, že výtržníctvo... takže toto zas tak nedemokratické a neuveriteľné nie je... ale za to, že si v podniku kľudne aj v nálade a máš 18+ ťa pokutovať nemôžu...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

bax napísal:ale za to, že si v podniku kľudne aj v nálade a máš 18+ ťa pokutovať nemôžu...
Ale u nas nas moze pokutovat nasa skola - da nam zle znamky zo spravania, ucitelia si na nas sadnu atd atd...
Mixalesko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mixalesko »

Ano, je pravda, ze skola nema co prikazovat dospelym ludom kde maju a kde nemaju chodit. Toto je podla mna obmedzovanie slobody. Ak pridem do skoly opity a daju mi fukat tak nech sa paci. No ak chcem ist po obede na pivo a potom uz nic preco mi to zakazuju?! Mam 18 tak co koho do toho co robim mimo skoly po skonceni vyucovania. Je pravda, ze ak vidia niekoho z nasej skoly ako sedi v krcme pomyslia si ze takto vyzera cela nasa skola. Riaditelke sa to prieci s presvedcenim skoly. No ten co ma videl mi moze byt ukradnuty aj to co si mysli o nasej skole. Podla zakona som dospely tak mi nic nemozu, ja som skoncil svoj cas v skole s poslednym zvonenim a potom mam svoj volny cas a je na mne ako s nim nalozim. :twisted:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

JaJeNiektoIny napísal:Ale u nas nas moze pokutovat nasa skola - da nam zle znamky zo spravania, ucitelia si na nas sadnu atd atd...
uvidis ze je hlupost sa pozastavovat sa nad takymi malickostami, ved nejde o nic
Mixalesko
Amateur
Amateur

ide o vela

peterkozel napísal:uvidis ze je hlupost sa pozastavovat sa nad takymi malickostami, ved nejde o nic
Ákoze o nic nejde. Chcem ta vidiet ak si na teba sadne riaditel v maturitnom rocniku ako budes vyskakovat!!!! :x
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Re: ide o vela

Mixalesko napísal:Ákoze o nic nejde. Chcem ta vidiet ak si na teba sadne riaditel v maturitnom rocniku ako budes vyskakovat!!!! :x
kravina, ved ja som tiez chodil do skoly preboze, kaslem nato idem off a ty sa ides uplne zbytocne posrat s malickosti ako nejaky vlezdoprdelky, zdravim
Mixalesko
Amateur
Amateur

Re: ide o vela

peterkozel napísal:kravina, ved ja som tiez chodil do skoly preboze, kaslem nato idem off a ty sa ides uplne zbytocne posrat s malickosti ako nejaky vlezdoprdelky, zdravim
Nejdem sa posrat, len mi nieje jedno ako sa budu ku mne ucitelky spravat! mna je to vlastne jedno, krcmy az tak nenavstevujem ale ide o princip :cry:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Skola nas obmedzuje! Porusovanie ludskych prav?

Príspevok od používateľa zelovoc »

JaJeNiektoIny napísal:Chodim do skoly v malom meste. Gymnazium. Bilingvalne. Cirkevne. Ale v poslednom case zacinam lutovat, ze som sem isiel. :!: Zakazali nam chodit do podnikov, ktore nevyhovuju skole - t.j. krcmy. Dokonca aj ked mame viac ako 18 rokov, cize sme dospeli, nemozme tam chodit! Nie je to porusovanie nasich prav? Ved sme dospeli ludia, ktori sa mozu slobodne rozhodnut ci chcu chodit do krcmy alebo nie. :smt018

Ja do krcmiem nechodievam, takze ma to az tak neobmedzuje, no ale co maju povedat ti, ktorych to obmedzuje? Nie je to proti zakonom demokratickeho statu? :?:

//Co myslite, co mame robit? :smt042 :twisted:
ked mas 18 mozu ti tak velky...(aj vtedy ked nemas) chacha akoze ked som bol na strednej a nahodou som pocul ze sa snazia o nieco take tak som to totalne odignoroval a ani sa nad tym nepozastavoval. skola ti nemoze dat financnu pokutu, v skolskom poriadku by malo byt napisane za co mozu znizit znamku zo spravania, ak si myslis ze to odporuje tvojim pravam, kludne napis na ministerstvo a sa informuj a kludne to povedz aj v skole. za to ze im normalne a civilizovane povies ze vase prikazy nebudem posluchat si na teba nezasadnu, zase si nemysli ze vsetci ucitelia nemaju co ine na robote nez len buzerovat ludi.aj oni su len ludia. kludne sa im na to vykasli a hotovo. a prinajhorsom sa spojte vsetci studenti a strajkujte a tu zmenu uvidite hned, ale musite byt jednotni.

ja na tvojom mieste by som sa im vysmial do oci.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

A čoho sa bojíte?
Že vás nechajú prepadnúť?? Ak máš 5-tky a neučíš sa tak prepadneš, ak sa učíš tak nemajú šancu nechať ta opakovať ročník. Najlepšia zbraň proti takýmto učiteľom je učenie a byť pre okolie nenápadný.
Že budeš mať zníženú známku zo správania?? Ak sa v škole správaš tak ako máš nemáš sa čoho báť, ak spravíš mimo školy nejakú "hovadinu" tak to rieši polícia ale nie riaditeľka školy.

Pamätaj že školský poriadok platí len v areáli školy počas dňa kedy máš vyučovanie, po vyučovaní si za seba a za svoje skutky zodpovední sám (18+ rokov) a všetky "vyhrážky" môžeš ,s čistým svedomím že ti nič nemôžu, ignorovať
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

aj keby ste nemali 18, tak mimo arealu skoly (pokial nejde o skolsku akciu) mozte robit co len chcete, to je na vasu zodpovednost (zodpovednost vasich rodicov ak ste neplnoleti) a nemaju ziadne pravo vas kontrolovat a na zaklade toho nejak obmedzovat...
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

mam jednu otazku, ked fajcim mimo skoly, ani nie v okoli skoly a uvidi ma ucka a nasledne to so mnou chce riesit v skole? to davam len ako priklad, ma na to pravo? nie je moja vec co robim mimo skoly?
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

ide o klasicky brainwashing ked sa cirkevne institucie snazi vsugerovat do kotrb somariny , hahaahaha chcem vidiet toho kaplana,ktory by mi zakazal v mojich 19 ist do baru len tak si sadnut resp na pifco ,,,mozes dlabat ,,, mozu ti zakazat fajcit a pit v areali skoly ale inak nic ,,,,, ajked neviem ake su dohovory medzi ziakmi a tzv "vedenim skoly " mozno ste museli podpisat nejaky papier kde ste sa zaviazali nechodit do takychto zabavnych podnikov,,,,imho je to blbost cele to gymko.....
Napísať odpoveď