Škodlivosť vodných fajok

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Škodlivosť vodných fajok

Príspevok od používateľa Frikso »

Téme o vodných fajkách tu už síce je, ale ja sa v tejto chcem venovať výlučne škodlivosti vodných fajok na organizmus.
-Na jednej strane sa hovorí, že šiše su nenávykové a lepšie ako cigarety, na druhej počujem, že su nebezpečnejšie.
-Ak budete mať nejaký dobrý článok o tom po ruke, kludne sem hodte link, inak chcem počuť hlavne Vaše názory, postoje či už celkovo alebo v porovnaní s inými tabakovými výrobkami.

-pre INFO ja som nefajčiar s výnimkou príležitostného bafkania si vodnej fajky s priateľmi. Pre takéto príležitosti som si aj zaobstaral jednú vodnú fajku :D
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

lol zalezi co si do tej fajky nalozis.. od hasisu cez grass po tabak ? samozrejme ze ked budes hulit neaku paprad tak si tak nezaseres organizmus ako pri tabaku..
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Bavíme sa tu o tabakoch určených na fajčenie vodnej fajky predpokladám :roll:

jeden veľmi zaujímavý článok nájdeme tu :arrow: http://www.vodnidymky.cz/index.php?page=vyhody
Z osobnej skúsennosti fajčenia vodnej fajky každodenne po dobu jedného roka konštatujem psychickú závislosť, no fyzickú zatiaľ nie. Zväčšila sa mi kapacita pľúc, lae iné zmeny, či už negatívne alebo pozitívne nebadám. Inak aby som pridal aj vlastnú výstrahu: Alobal je strašné svinstvo! Od chlapíka, čo fajčí VF už 6 rokov som sa dozvedel, že pokiaľ urobíš na alobale dierky, tak z ich okrajov sa ti pôsobením tepla uvoľňuje veľké množstvo ťažkých kovov. A tu vzniká problém, koľko z nich voda prefiltruje. Preto som radšej prešiel na klasický spôsob - uhlík priamo na tabak. Ide síce viac vzduchu ergo redší dym, ale mám z toho lepší pocit. Ale to iba doma. V podniku stále fajčím "alobalové"...
V porovnaní s inými tabakovými výrobkami je VF "najslabšia. Inak ešte občasne fajčím cigary a cigarety už vôbec.
"Toľko odomňa :) Obrázok
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

jin napísal:Bavíme sa tu o tabakoch určených na fajčenie vodnej fajky predpokladám :roll:

jeden veľmi zaujímavý článok nájdeme tu :arrow: http://www.vodnidymky.cz/index.php?page=vyhody
Z osobnej skúsennosti fajčenia vodnej fajky každodenne po dobu jedného roka konštatujem psychickú závislosť, no fyzickú zatiaľ nie. Zväčšila sa mi kapacita pľúc, lae iné zmeny, či už negatívne alebo pozitívne nebadám. Inak aby som pridal aj vlastnú výstrahu: Alobal je strašné svinstvo! Od chlapíka, čo fajčí VF už 6 rokov som sa dozvedel, že pokiaľ urobíš na alobale dierky, tak z ich okrajov sa ti pôsobením tepla uvoľňuje veľké množstvo ťažkých kovov. A tu vzniká problém, koľko z nich voda prefiltruje. Preto som radšej prešiel na klasický spôsob - uhlík priamo na tabak. Ide síce viac vzduchu ergo redší dym, ale mám z toho lepší pocit. Ale to iba doma. V podniku stále fajčím "alobalové"...
V porovnaní s inými tabakovými výrobkami je VF "najslabšia. Inak ešte občasne fajčím cigary a cigarety už vôbec.
"Toľko odomňa :) Obrázok
a nedalo by sa pouzzit nieco ine ako alobal vies co mylsim nie ?nejake alternativne riesenie
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

gáza by asi prehorela ze? :)
VF som neskusal .. btw dava sa do pluc alebo nie?:lol:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dawo napísal:gáza by asi prehorela ze? :)
VF som neskusal .. btw dava sa do pluc alebo nie?:lol:
dava dava, je to fajne, najme ked je dobre rozpalena a dym sa ti vala v ustach. najlepsie je ze je to chutne a vobec potom nesmrdis ako pri cigach alebo cigarach.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

rixo napísal:a nedalo by sa pouzzit nieco ine ako alobal vies co mylsim nie ?nejake alternativne riesenie
Hmmmm, premyslam nad nejakym sitkom, alebo nad niecim v tom style :coffee:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

k6 napísal:Hmmmm, premyslam nad nejakym sitkom, alebo nad niecim v tom style :coffee:
heh azbestovu mriezku :-D :-D ... mozno by sa dala miesto alobalu pouzit nejaka platna z chirurgickej ocele, ale upozornujem ze to by bolo veeeeelmi mastne riesenie .. alebo taky pochromovany, alebo nerezovy rostik, z toho by nemal ist ziadny bordel, lebo potom by z toho neboli grilovacie mriezky :-P ...
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

nordkapp_pb napísal:heh azbestovu mriezku :-D :-D ... mozno by sa dala miesto alobalu pouzit nejaka platna z chirurgickej ocele, ale upozornujem ze to by bolo veeeeelmi mastne riesenie .. alebo taky pochromovany, alebo nerezovy rostik, z toho by nemal ist ziadny bordel, lebo potom by z toho neboli grilovacie mriezky :-P ...
alebo z dratov nejaku siet spravit s otvormi 0.5cm x0.5cm nie?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

no, na skodlivost vodnych fajek nebol co ja viem zatial ziaden vedecky vyskum ktory by priniesol vedecky podlozene fakty, takze cele je to len na dohadoch, rozpravani dlhorocnych fajciarov a priemernej dlzky zivota arabov :D
tato diskusia sa podla mna nebude uberat smerom jej nazvu, pretoze na to ma kazdy individualny pohlad... podobne ako spominal jin si nemyslim ze je moralne sa tu rozpravat ako do toho niekto naklada travicku a ine vecicky,... predsa len vodna fajka je symbolom relaxu, teda minimalne v krajinach jej povodu a preto si to trosku vazme a nezneuctievajme ju ilegalnymi vecami,...

a ktomu ze bez alobalu,.. no, ano, dokonca dostat kupit taku mriezku, sa polozi na korunku, su v nej dierky,.. ale je to hrozne o nicom, vobec to nedrzi teplo, tabak sa zle spaluje, uhlik prepadava do tabaku, a fajci sa este vacsie svinstvo ako s alobalom,.. osobne som o zlych ucinkoch alobalu nepocul, ale rozhodne ich nevylucujem,... ale tak povedzme si, je to potravinarsky alobal, v ktorom sa celosvetovo pripravuju jedla tiez pri dost vysokych teplotach, tak o nejakych tazkych kovoch tu hovorit,... tod moj subjektivny nazor na skodlivost,.. mozno by bodol pohlad nejakeho chemika ktory by sa k teme alobalu a vysokym teplotam vedel vyjadrit,...
Frikso
Darca
Darca

Traktorista: Aj ja som myslel klasicke ovocne/bylinkove tabaky do vodnych fajok.
-Môžem prihodiť nejaký článok, kde sa hovorí už o vedeckých výskumoch.
http://www.novinky.cz/zena/zdrav/vodni- ... 89pkn.html
-alebo tu merali škodliviny nejakým filtrom a vývevou.. :roll:
http://hookah.ic.cz/tabaky.html
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:heh azbestovu mriezku :-D :-D ... mozno by sa dala miesto alobalu pouzit nejaka platna z chirurgickej ocele, ale upozornujem ze to by bolo veeeeelmi mastne riesenie .. alebo taky pochromovany, alebo nerezovy rostik, z toho by nemal ist ziadny bordel, lebo potom by z toho neboli grilovacie mriezky :-P ...
nordkapp_pb napísal:heh azbestovu mriezku
Azbest?? Vieš ty chlape čo je azbest za svinstvo?? Na príklad v budove STV pred siedmimi rokmi menili obloženie stien administratívnej časti budovy, nakoľko bolo z azbestu, ktorý je pri dlhodobej inhalácii silno karcinogénny. Čiže nechcem vedieť, čo by sa stalo pôsobením tepla...Azbest= :smt037
Chróm? Tiež nevyhovuje. Nerez a oceľ sú prípustné. Ale tiež nevyhovujú, nakoľko sa pomaly zahrievajú a prepúšťajú priveľa tepla. Skúšal osm jednu z chir. oceli, ale nevyhovovala mi :?
Inak čo sa tu uvádzajú všetky tie články :arrow: Ktovie na akých tabakoch to testovali. V jednom sa uvádza, že sa do VF používa silný tabak. To je už vec výrobcu, koľko tabakových listov tam dá a aké pomery melasy, medu a ovocnej drte zvolí. :idea:
Škodlivosť VF záleží samozrejme aj od toho, ako sa s ňou narába. Pokiaľ ju niekto pravidelne nečistí a v slauchu si pestuje biokultúry je jasné, že je to svinstvo na n-tu. To isté čo sa týka vymienania vody. Najlepšie vymeniť po každom uhlíku :wink: + 2-3 kvapky citrónu.
Frikso
Darca
Darca

Dokonca som sa v jednom z tých článkov dočítal, že kachimba (Esp. VF) produkuje niekolkonasobne viac nikotinu ako cigarety, ale nie je návyková. Takže spolahlivý zdroj to asi nebude.
-Na druhej strane mi kamarát vravel, že z konzervačných látok, čo sa používajú v tabakoch sa uvolnujú škodliviny.. :?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

jin napísal:Azbest?? Vieš ty chlape čo je azbest za svinstvo??
Podla mna to myslel zo zartu, dokazuju to aj smajliky :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:Dokonca som sa v jednom z tých článkov dočítal, že kachimba (Esp. VF) produkuje niekolkonasobne viac nikotinu ako cigarety, ale nie je návyková. Takže spolahlivý zdroj to asi nebude.
-Na druhej strane mi kamarát vravel, že z konzervačných látok, čo sa používajú v tabakoch sa uvolnujú škodliviny.. :?
No tak to teda dôveryhodné moc nebude. A s tým nikotínom je to hlupost :)
Ale na tých konzervačných látkach može byť niečo pravdy. Inak zaujímala by ma tvranlivosť tabakov. Samozrejme sa predlžuje, ak ich držíme v chlade. Preto domáca výroba tabaku rulez :) Tam si namiešam iba to, čo vidím a to, čím som si istý, že je to kvalita :wink:
Frikso
Darca
Darca

jin:Ako si vyrabaš vlastny tabak?? Dávaš tam čerstve tabakove listy, či nejake polotovary na to kupuješ?? Ja by som si tiež rad zaexperimentoval. A spoň videl, že ake svinstva tam davam...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:jin:Ako si vyrabaš vlastny tabak?? Dávaš tam čerstve tabakove listy, či nejake polotovary na to kupuješ?? Ja by som si tiež rad zaexperimentoval. A spoň videl, že ake svinstva tam davam...
Med - Najlepšie včelý z trhu, no ten pridávať až na koniec.
Melasa - Buď z lekárne, alebo z pivovaru, alebo z netu, no zatiaľ osm používal pivovarnícku.
Ovo. drť - Podľa príchute, dôležité je ho správne nadrobiť, zatiaľ som skúšal iba nasušené ovocie, no môžeš skúsiť aj ovocné, v tom prípade nedávať šupu.
Tabak - Zatiaľ iba tabaky do klasických fajok. Zatiaľ som sa nedostal ku zdroju čerstvých listov a kvalitné cigary sa mi na to kupovať nechce. Pomery ti nepoviem, lebo ich sám neviem. Skús si kúpiť napríklad klasický tabak v trafike, doma ho rozbaliť a potom namiešať niečo podobné. Základ je neprehnať to s melasou a medom. Dobré je ho aj nechať "odstáť", nech ovocie prenikne melasou :wink:
Čiže môžme začať experimentovať :)
Frikso
Darca
Darca

Dik, idem teda experimentovať :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jin ... ty vole to si nemohol myslet vazne, ze si si meslel, ze som to myslel vazne ? :-) .. proste som to napisal z prdele .. uplne ze neveim ze Azbest je skodlivy ... kokos sak ja som mal uz v 7. na zakladke strach z toho ked na takej azbestovej mriezke ucitelka predvadzala akysi pokus s horenim :-P ...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:jin ... ty vole to si nemohol myslet vazne, ze si si meslel, ze som to myslel vazne ? :-)
Super veta :D
No na začiatku som myslel, že si to myslel vážne :oops: Potom mi to až docvaklo, že to asi tak nebolo. Každopádne už ako som videl slovo azbest som prestal vnímať smajlíky...stane sa...
Napísať odpoveď