LCD do 18 tisic (max 20 tisic)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

LCD do 18 tisic (max 20 tisic)

Príspevok od používateľa heker »

Poradi niekto dobre LCD do 18, max. 20 tisic s DPH. Uhlopriecka aspon 19 palcov, ale aj vacsie by potesilo. Dristy, ze ja mam XXX a je super si nechajte. Chcem to LCD aj na hranie, takze by malo mat mensiu odozvu. Skor sa priklanam k normalnemu rozmeru ako wide, pretoze mozno je wide dobry na normalnu pracu, pri hrach je s tym problem a vela hier (NHL, FIFA, CoD2, BF2, NFS, C&C a podobne) nema zrejme podporu pre wide a tak su hry strasne natiahnute.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

Kód: Vybrať všetko

http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10008649
nahry vyborne lcd..ma aj 1.3mpx kameru.....
alebo neco luxusnejsie

Kód: Vybrať všetko

http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10011292
S.p.i.r.i.T ®
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa S.p.i.r.i.T ® »

No ked uz mas taky rozpocet tak by som bral 1600X1200 predsa len sa na takom rozlisku da cosi pohrat :D http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10010932
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Presne tak, s týmto rozpočtom jednoznačne EIZO.. súhlasím s masterdeadovým výberom.. :)
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

S.p.i.r.i.T ® napísal:No ked uz mas taky rozpocet tak by som bral 1600X1200 predsa len sa na takom rozlisku da cosi pohrat :D http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10010932
snad nemyslis vazne s rozpoctom 18tisic kupit philips to by som musel byt na drogach 8)
S.p.i.r.i.T ®
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa S.p.i.r.i.T ® »

skura3 napísal:snad nemyslis vazne s rozpoctom 18tisic kupit philips to by som musel byt na drogach 8)
co mas proti Philipsom ??? nehovorim ze je to nejaky majster sveta, ale .... aj ked pred EIZOM sa moze schovat...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

S.p.i.r.i.T ® napísal:co mas proti Philipsom ??? nehovorim ze je to nejaky majster sveta, ale .... aj ked pred EIZOM sa moze schovat...
philips sa moze schovat pred väcsinou znaciek...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

skura3 napísal:philips sa moze schovat pred väcsinou znaciek...
No zas tak zle to nebude, nie? Nevidel som moc znaciek co davaju 3roky zaruku na vadne (sub)pixely. Myslim si, ze urcite patria k tym lepsim znackam.
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:No zas tak zle to nebude, nie? Nevidel som moc znaciek co davaju 3roky zaruku na vadne (sub)pixely. Myslim si, ze urcite patria k tym lepsim znackam.
philips a hry mi nejako nejde do kopy
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

cokolvek co splna parametralne Tvoje poziadavky od Eizo, iiYama, NEC. Za tu cenu brat nieco ine s uhloprieckou 19" je sialenstvo :)...NEC dostanes dokonca 20"-21" za tu cenu, maju nejaku sialenu technologiu na ciernu farbu, ale vzdy je najlepsie ist do predajne [napr sofos] a nechat si to tam predviest na filme, hre, cad aplikacii, pohrat sa s tym a povedat chcem, nechcem. Prvy dojem pri tychto veciach je 95% celkoveho dojmu, ktory budes mat pocas pouzivania Tvojho panelu. Napr. ja mam M1900 so starou Super - TN technologiou, ale ma take podsvietenie a celkove spravanie ze mi nevadi ani ten mensi pozorovaci uhol, ani nic podobne. Proste chod do shopu, daj si predviest [aj maloobchod] a potom kup z velkoskladu [bgslevi, agem, tntrade, alza, czechcomputer...] a mas vyriesene.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nevidim tu nikde spominany napr Samsung :) ktory dodava panel napr aj pre eizo.

V tej cene chod do co najvyssieho dostupneho modelu samsung/nec. Eizo je sice vyborny co sa spracovania farieb tyka, avsak na hry - predpokladam ze nie vsetko si budes moct dovolit hrat na plnom rozliseni a eiza nevynikaju schopnostou interpolacie. Navyse ked uz sa tolko bojis WIDE formatu z dovodu nekompatibility rozlisenia v niektorych hrach - pozeraj sa po modeloch ktore umoznuju prepnut sa do rezimu 4:3, pripadne podporuju zobrazenie 1:1. V ovladacoch od nvidie je dokonca moznost zapnut si mierku obrazovky, takze by nemal byt problem aj na WIDE hrat 4:3 pripadne v zobrazeni 1:1. Ale kedze mne samotnemu toto na G80 nefunguje, tak poslednu moznost spominam len okrajovo.

Keby sa rozhodujem na tvojom mieste, pozeram skorej po znackach Samsung a NEC, co mi konkurencne prijdu najblizsie. V tejto cenovej kategorii zozenies napr 21" Samsung 215TW s S-PVA panelom, schopnou interpolaciou, rozlisenim 1680x1050, s podporou rezimu 4:3. Ze ma 8ms odozvu - nie je az tak dolezite. Aj tak sa tieto odozvy udavaju v najoptimalnejsich podmienkach, celkova odozva sa pohybuje podstatne vyssie (cca 20-26ms, resp 16-18ms u monitorov s lacnejsim TN panelom a udavanymi 2ms GtG)

No a este k WIDE - drviva vacsina ludi ktori sli do sirokouhleho - uz si nevedia predstavit presedlat na 4:3 - nie je treba sa tohto formatu bat, je to prirodzenejsie pre oci pozerat sa na 16:10 nez na 4:3.

Skus sa porozhliadnut po recenziach napr na pctuning.cz alebo svethardware.cz, a skus sa do problematiky LCD dostat viacej ;)

A co uplink spomina ciernu farbu u NEC - ano NEC pouziva panel S-IPS, ale ten je ozaj urceny skorej pre pracu s farbami pre grafikov, kedze panely S-IPS maju vyborne podanie farieb (najma uz spominanej ciernej), ale maju celkovu odozvu este o cosi vyssiu ako je tomu napr u podobne kvalitnych S-PVA panelov ;)
Napísať odpoveď