LCD do 18 tisic (max 20 tisic)
LCD do 18 tisic (max 20 tisic)
Poradi niekto dobre LCD do 18, max. 20 tisic s DPH. Uhlopriecka aspon 19 palcov, ale aj vacsie by potesilo. Dristy, ze ja mam XXX a je super si nechajte. Chcem to LCD aj na hranie, takze by malo mat mensiu odozvu. Skor sa priklanam k normalnemu rozmeru ako wide, pretoze mozno je wide dobry na normalnu pracu, pri hrach je s tym problem a vela hier (NHL, FIFA, CoD2, BF2, NFS, C&C a podobne) nema zrejme podporu pre wide a tak su hry strasne natiahnute.
Kód: Vybrať všetko
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10008649alebo neco luxusnejsie
Kód: Vybrať všetko
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10011292-
S.p.i.r.i.T ®
Medium Expert
No ked uz mas taky rozpocet tak by som bral 1600X1200 predsa len sa na takom rozlisku da cosi pohrat
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10010932
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
ja by som skor odporucal eizo
http://www.alza.sk/lcd-monitor-eizo-s19 ... d67094.htm
http://www.alza.sk/lcd-monitor-eizo-s19 ... d67094.htm
snad nemyslis vazne s rozpoctom 18tisic kupit philips to by som musel byt na drogachS.p.i.r.i.T ® napísal:No ked uz mas taky rozpocet tak by som bral 1600X1200 predsa len sa na takom rozlisku da cosi pohrathttp://www.karman.sk/product.jsp?artno=10010932
-
S.p.i.r.i.T ®
Medium Expert
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
cokolvek co splna parametralne Tvoje poziadavky od Eizo, iiYama, NEC. Za tu cenu brat nieco ine s uhloprieckou 19" je sialenstvo
...NEC dostanes dokonca 20"-21" za tu cenu, maju nejaku sialenu technologiu na ciernu farbu, ale vzdy je najlepsie ist do predajne [napr sofos] a nechat si to tam predviest na filme, hre, cad aplikacii, pohrat sa s tym a povedat chcem, nechcem. Prvy dojem pri tychto veciach je 95% celkoveho dojmu, ktory budes mat pocas pouzivania Tvojho panelu. Napr. ja mam M1900 so starou Super - TN technologiou, ale ma take podsvietenie a celkove spravanie ze mi nevadi ani ten mensi pozorovaci uhol, ani nic podobne. Proste chod do shopu, daj si predviest [aj maloobchod] a potom kup z velkoskladu [bgslevi, agem, tntrade, alza, czechcomputer...] a mas vyriesene.
Nevidim tu nikde spominany napr Samsung
ktory dodava panel napr aj pre eizo.
V tej cene chod do co najvyssieho dostupneho modelu samsung/nec. Eizo je sice vyborny co sa spracovania farieb tyka, avsak na hry - predpokladam ze nie vsetko si budes moct dovolit hrat na plnom rozliseni a eiza nevynikaju schopnostou interpolacie. Navyse ked uz sa tolko bojis WIDE formatu z dovodu nekompatibility rozlisenia v niektorych hrach - pozeraj sa po modeloch ktore umoznuju prepnut sa do rezimu 4:3, pripadne podporuju zobrazenie 1:1. V ovladacoch od nvidie je dokonca moznost zapnut si mierku obrazovky, takze by nemal byt problem aj na WIDE hrat 4:3 pripadne v zobrazeni 1:1. Ale kedze mne samotnemu toto na G80 nefunguje, tak poslednu moznost spominam len okrajovo.
Keby sa rozhodujem na tvojom mieste, pozeram skorej po znackach Samsung a NEC, co mi konkurencne prijdu najblizsie. V tejto cenovej kategorii zozenies napr 21" Samsung 215TW s S-PVA panelom, schopnou interpolaciou, rozlisenim 1680x1050, s podporou rezimu 4:3. Ze ma 8ms odozvu - nie je az tak dolezite. Aj tak sa tieto odozvy udavaju v najoptimalnejsich podmienkach, celkova odozva sa pohybuje podstatne vyssie (cca 20-26ms, resp 16-18ms u monitorov s lacnejsim TN panelom a udavanymi 2ms GtG)
No a este k WIDE - drviva vacsina ludi ktori sli do sirokouhleho - uz si nevedia predstavit presedlat na 4:3 - nie je treba sa tohto formatu bat, je to prirodzenejsie pre oci pozerat sa na 16:10 nez na 4:3.
Skus sa porozhliadnut po recenziach napr na pctuning.cz alebo svethardware.cz, a skus sa do problematiky LCD dostat viacej
A co uplink spomina ciernu farbu u NEC - ano NEC pouziva panel S-IPS, ale ten je ozaj urceny skorej pre pracu s farbami pre grafikov, kedze panely S-IPS maju vyborne podanie farieb (najma uz spominanej ciernej), ale maju celkovu odozvu este o cosi vyssiu ako je tomu napr u podobne kvalitnych S-PVA panelov
V tej cene chod do co najvyssieho dostupneho modelu samsung/nec. Eizo je sice vyborny co sa spracovania farieb tyka, avsak na hry - predpokladam ze nie vsetko si budes moct dovolit hrat na plnom rozliseni a eiza nevynikaju schopnostou interpolacie. Navyse ked uz sa tolko bojis WIDE formatu z dovodu nekompatibility rozlisenia v niektorych hrach - pozeraj sa po modeloch ktore umoznuju prepnut sa do rezimu 4:3, pripadne podporuju zobrazenie 1:1. V ovladacoch od nvidie je dokonca moznost zapnut si mierku obrazovky, takze by nemal byt problem aj na WIDE hrat 4:3 pripadne v zobrazeni 1:1. Ale kedze mne samotnemu toto na G80 nefunguje, tak poslednu moznost spominam len okrajovo.
Keby sa rozhodujem na tvojom mieste, pozeram skorej po znackach Samsung a NEC, co mi konkurencne prijdu najblizsie. V tejto cenovej kategorii zozenies napr 21" Samsung 215TW s S-PVA panelom, schopnou interpolaciou, rozlisenim 1680x1050, s podporou rezimu 4:3. Ze ma 8ms odozvu - nie je az tak dolezite. Aj tak sa tieto odozvy udavaju v najoptimalnejsich podmienkach, celkova odozva sa pohybuje podstatne vyssie (cca 20-26ms, resp 16-18ms u monitorov s lacnejsim TN panelom a udavanymi 2ms GtG)
No a este k WIDE - drviva vacsina ludi ktori sli do sirokouhleho - uz si nevedia predstavit presedlat na 4:3 - nie je treba sa tohto formatu bat, je to prirodzenejsie pre oci pozerat sa na 16:10 nez na 4:3.
Skus sa porozhliadnut po recenziach napr na pctuning.cz alebo svethardware.cz, a skus sa do problematiky LCD dostat viacej
A co uplink spomina ciernu farbu u NEC - ano NEC pouziva panel S-IPS, ale ten je ozaj urceny skorej pre pracu s farbami pre grafikov, kedze panely S-IPS maju vyborne podanie farieb (najma uz spominanej ciernej), ale maju celkovu odozvu este o cosi vyssiu ako je tomu napr u podobne kvalitnych S-PVA panelov