Zaujimava kombinacia disko, preco nezoberes rovno 4x500? Inak Commando su vyhodene peniaze, ale su tvoje, tak s nimi rob co chcesenter00 napísal:za par dni to musim objednat, teda nejaka skoro finalna zostava...
ASUS Commando
Intel Core 2 Duo E6600
4 x Apacer DDR2 1GB 800MHz
2 x SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2
2 x Western Digital SE 500GB 16MB SATA2
dilemou mi zostava zdroj.
Kúpa nového PC
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
disky - to je este vec, kde rozmyslam. pred chvilou ma potesila sprava - od 22.4 intel procaky lacnejsie, e6600 za 224usd.t0m4s3 napísal:Zaujimava kombinacia disko, preco nezoberes rovno 4x500? Inak Commando su vyhodene peniaze, ale su tvoje, tak s nimi rob co chces
commando - najblizsia podobna - asus je o 600 sk lacnejsia, to nevidim dovod setrit. neviem, kde vy vidite predrazenost(vzhladom na vybavu a napr chladenie).
ad doska gigabyte - nvidia cipset uz nechcem.
este k diskom - rozdiel cca 4 tisic, uvidim, na system mi dokonale staci 320gb v raid stripping, na data 1TB. davat 4 tisic za 180gb na raid poli, kde bude system a install, netreba podla mna.
finalne uvidim ako budem tie komponenty brat, ked ich nebudem platit jasne beriem 4x500:)
ad ram - vista x64 a moj styl pouzivania PC to dokonale vyuziju, mam rovnako aj teraz a nizsie ist nechcem.
grafiku mam, kedze nehravam hry a purevideo je v praxi nanic, nevidim dovod na novu grafiku za 10 tisic.(len by som mal hlucnejsie pc:)
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ked nie je vykon prvorady, naco potom vobec RAID?enter00 napísal:preferujem asus. a aj keby, nebudu za polovicu ceny = naco riesit ine.
ad raptor - vykon pre mna nie je prvorady. nepotrebujem pocuvat stihacku
No a Gigabyte GA-965G-DS3 je takmer za polovicu ceny commanda a velmi pochybujem, ze nema nieco co commando ano. Ale inak sa priklanam k tomu co napisal skura3. Nabuduce zalozit topic: "idem si kupit toto, odkyvajte mi to"
poradili ste mi, ramky som vybral podla vas, zdroj podla vas,
a gigabyte za polovicu? za 3000? ano - rovnako dobra a vybavena ako ta asus? link?
ta, co si napisal nema rovnako dobre chladenie a druhu sietovku, ma integrovanu grafiku - zbytocnost, nema druhy pcix-16slot(mozno do buducna, radsej mat ako nemat), nema 2x firewire(na kameru), nema externy displej...
ad raid - tam vykon ano, lebo takyto vykon neznici ostatne parametre - hlucnost. co by raptor - stihacka znicil.
vas dojem vznikol mozno tym, ze nie som uplny amater a teda nehladam radu uplne od nuly.
a gigabyte za polovicu? za 3000? ano - rovnako dobra a vybavena ako ta asus? link?
ta, co si napisal nema rovnako dobre chladenie a druhu sietovku, ma integrovanu grafiku - zbytocnost, nema druhy pcix-16slot(mozno do buducna, radsej mat ako nemat), nema 2x firewire(na kameru), nema externy displej...
ad raid - tam vykon ano, lebo takyto vykon neznici ostatne parametre - hlucnost. co by raptor - stihacka znicil.
vas dojem vznikol mozno tym, ze nie som uplny amater a teda nehladam radu uplne od nuly.
obidve dosky su zamerane na taktovanie asus je samozrejme luxusnejsia (podla mna zbytocnost) a je neumerne drahsia ...pozri nejake testy napr na pctuningu DS3ku hravo nataktuju tak ako skoro dvakrat drahsiu asus...2*16xPCIe je podla mna somarina co vyuzije male percento uzivatelov...ale ked ju kupis urcite neolutujes...ale tych 3000sk co dam viac za dosku by som dal napr. do luxusnej skrinky a pod.enter00 napísal:poradili ste mi, ramky som vybral podla vas, zdroj podla vas,
skrinku mam viac nez luxusnu:) doska je zaklad pc, preto vzdy kupujem najlepsiu na trhu a potom je moje PC rock-stable.skura3 napísal:..ale tych 3000sk co dam viac za dosku by som dal napr. do luxusnej skrinky a pod.
ad cena procaku - nejakych 6500sk za e6600 bude.
ad 4gb ram - vidis, a ja vyuzitie vidim:) aj preto, ze ju denne vyuzivam.
ludia toto zbytocne riesite
.. som podobny v tom ze vidim ze mam na nieco lepsie, tak si to doprajem uz pre ten pocit... (aj ked osobne uz by som v pripade luxusu siel do Gigabyte N680-DQ6) Podla vsetkeho co som tu od enter00 na forach cital, rad si dopraje luxus, a peniaze u neho nie su az taky problem 
A vyuzitie RAM? U 8GB by som sa aj ja divil ze nac.. ale 4GB sa pomaly ale isto zacina spolu s vistou presadzovat vo sfere HE, tak ako bolo u XP 2GB RAM. Vyuzit sa da napriklad pri vyuzivani RAM ako virtualny HDD.
A nakoniec - z osobnych skusenosti sa mi viac pozdava riesenie RAM kupit radsej viac naraz, nech su z jednakej serie a je tak zaroven aj vyssia pravdepodobnost bezproblemoveho chodu.
a ten zdroj co sa nevies rozhodnut.. Jednoznacne Tagan alebo Seasonic, ak planujes casom pouzivat aj SLI, tak od tychto vyrobcov pozeraj 580W a viac.. na zdroji sa setrit neoplati, zvlast ak sa jedna o drahu zostavu. (mnohi sice preferuju fortron kvoli nizkej cene a dobrej kvalite, ale ked uz je rec o luxuse
)
A vyuzitie RAM? U 8GB by som sa aj ja divil ze nac.. ale 4GB sa pomaly ale isto zacina spolu s vistou presadzovat vo sfere HE, tak ako bolo u XP 2GB RAM. Vyuzit sa da napriklad pri vyuzivani RAM ako virtualny HDD.
A nakoniec - z osobnych skusenosti sa mi viac pozdava riesenie RAM kupit radsej viac naraz, nech su z jednakej serie a je tak zaroven aj vyssia pravdepodobnost bezproblemoveho chodu.
a ten zdroj co sa nevies rozhodnut.. Jednoznacne Tagan alebo Seasonic, ak planujes casom pouzivat aj SLI, tak od tychto vyrobcov pozeraj 580W a viac.. na zdroji sa setrit neoplati, zvlast ak sa jedna o drahu zostavu. (mnohi sice preferuju fortron kvoli nizkej cene a dobrej kvalite, ale ked uz je rec o luxuse
win xp sp2, jeden prepinac a hla, zrazu mam 3,4 gb pamate dostupnej:) limit na aplikaciu sa neda obist, ale to nevadi, 2gb/ap staci. (bezi mi viac aplikacii, nie napr jedna hra). vista x64 to ale konecne bude riesit normalne.t0m4s3 napísal:mozem otazocku? na akom OS vyuzivas tu pamat? A dalsia otazka, ked si nekupim najlepsiu dosku na trhu tak nemozem mat rock stable pc?
ad stabilita - nikto nevravi, ze tebou navrhovany gigabyte je zly, je to isto dobra doska, ale su (vybavou napr) aj lepsie dosky - aj od gigabyte, aj od dalsich vyrobcov.
dakuje, presne taky pohlad mam. na pc mi bezi exchange so sharepointom, kopec aplikacii, vsetko naraz, teda ram je zivotne dolezita. ziadny HDD na svete nie je rychlejsi ako ram.KoCi napísal:...
SLI nebudem mat nikdy, skor chcem stabilitu a nizku hlucnost, teda podla toho budem vyberat zdroj. asi sa ale priklonim k vyssie spomenutemu s odkazom.
si pozri tento test http://www.anandtech.com/storage/showdo ... i=2949&p=1 alebo tuto novinku na dsl.sk http://www.dsl.sk/article.php?article=3642&title= vychadza to v priemere rovnako
edit: a nepisal som ze je vykonnejsi ale +-rovnaky
edit: a nepisal som ze je vykonnejsi ale +-rovnaky
raid este uvidim, ale pravdepodobne ho dam.Harun napísal:inac neviem preco neuvazujes nad HDD T7K1000 mas vykon ako raptor --
my zijeme teraz a PC mam na rok.test napísal:Mozno by si neveril, ale to co dokaze flash pamat strci este dobrych par rokov do buducnosti aj SAS SCSI 15K RPM disky v RAIDe
bitspirit momentalne - 1gb ram vyuzitie. keby som mal tvojich doporucovanych 2gb, vista sa mi pomaly ani nerozbehne:) a to som napisal len jeden proces, napr dalsi nonstop - outlook with CBM - 350 mega.t0m4s3 napísal:Win XP podporuju max 3GB na proces po pouziti PAE prepinacu. Mal som kedysi 3GB v kompe, swap mam vypnuty stale a realnu vyuzitelnost v tom nevidim.
Harun > T7K1000 rychlejsi ako raptor? To snad nemyslis vazne.
ja nevidim zmysel v 10k rpm disku v domacom pc, ty nevidis zmysel v 4gb ram. sme si kvit
btw, ty mas raptor ako modlu?:)