A dalej ci ste niekomu zachranili alebo asistovali ste pri zachrane ludskeho zivota
Za vase prispevky som vam vdacny
hehe by ma nasralo, no ja som raz volal ked som sa zlamal na snb a potom aj ked horelo ale to som bol vtedy velmo maly:D a ci som asistoval:D no hej asistoval pri zachrane svojho zivota ked som spolupracoval so zachranarom PISOM!!! dik brachoDigital napísal:Volal som na 158 , ked ma nahanal starec so starym nemeckym koltom
hehe, myslim, ze by sme ta mali premenovat na anjela starzneho, alebo patrona opitych...eritrocit napísal:Tak ja som na tieto císla volal mnohokrát.
Ale také co stojí za spomenutie.
Šiel som domov trolejbusom a pani, ktorá stála vedla mna náhle odpadla. Tak som ju zdvihol, zavolal som na šoféra, nech hned ako môže zastaví.
S jedným chlapcom sme ju položili na dvojsedadlo, zistil som ci dýcha a aký má tep. Dýchala, tep bol, tak som sa ju snažil prebrat volaním. Jediné co z nej vyšlo, bolo zachrcanie "dajte cukrík".
Ciže co iné to mohlo byt ako diabetická hypoglykémia.
Znížila sa jej hladina cukru, tak odpadla.
Tak som zavolal na všetkých v trolejbuse ci niekto nemá cukor/cukrík.
Jedna pani nám dala cukríky, tak sme jej dali cukrík, medzitým som chlapcovi nakázal nech volá 155ku, nech vysvetlí co sa stalo a kde sme.
No ako on volal, pani sa po cukríku prebrala a sanitku odmietla.
To už na mna šofér volal, co má robit, ci má íst, ci cakat na sanitku.
Tak nakoniec sme šli dalej, záchranárom sme vysvetlili situáciu, s tým, že nech cakajú, že im ešte môžme zavolat.
Tú pani som nakoniec odprevadil domov, doma bol jej syn, ktorý mi podakoval a šiel som si po svojom.
Šiel som odprevadit priatelku na bus stanicu. Pred stanicnou budovou som si všimol cloveka, ktorý ležal nehybne na zemi. Tak som zavolal na RZP, sanitka prišla, ja som šiel po svojom. A ako som sa vracal, všimol som si, že ten clovek, mal hlavu roztrieskanú ako rešeto a pod ním bola kaluž krvi. Vonku bolo asi -20. Nebyt sanitky, neprežije.
Dalšie bolo ked som šiel domov, v bus stanici som našiel chlapca, ktorý tam nehybne ležal. Pomohol som mu na lavicku a zavolal som sanitku.
Bol opitý, zima, asi -15, do rána by umrzol. Síce ráno urcite pindal že má platit pokutu za záchytku a pod., no tú noc prežil.
Mnoho krát som volal hasicov k požiaru lesa, suseda sa vymkla, vnútri sa jej varil obed, ciže znova hasici.
Raz som asistoval pri jednej nehode, no naštastie to nebolo nic vážne.
Pri druhej to bolo na sanitku, rozbitá hlava, no všetko dopadlo Ok.
Min. 50 krát som volal policajtov k ožratým dilinkom ktorí ležali pod lavickami v krutých mrazoch.
Hold, ja na tieto situejšn mám štastie
mobily uz boli ale ja som nemal ani oco, da sa povedat ze cez nas "presiel" kamionjojcek napísal:kokso nechcel by som, a ak smiem vediet do coho ste naburali do stlpu ci ste mali smyk ... to sa nikto v okolii nenasiel kto mal mobil ? alebo v blizkosti neaka dedina alebo mestka cast ?? kde by zavolali sanitku ??
a v 1994 sa mi zda ze uz boli mobilne telefony aj ked v mensom mnozstve ja pouzivam mobil od 1996