112

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Volal som na SOS ( 150,158.155.112)

ano
8
17%
nie
23
50%
nie ale bojim sa toho ze to raz pride
15
33%

Celkom hlasov: 46

jojcek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

112

Príspevok od používateľa jojcek »

V tejto teme piste o tom kedy ste volali na cislo 112,150.158.155 a preco ?
A dalej ci ste niekomu zachranili alebo asistovali ste pri zachrane ludskeho zivota
Za vase prispevky som vam vdacny :aasmile3:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Volal som na 158 , ked ma nahanal starec so starym nemeckym koltom :)
NEMESIS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NEMESIS »

Digital napísal:Volal som na 158 , ked ma nahanal starec so starym nemeckym koltom :)
hehe by ma nasralo, no ja som raz volal ked som sa zlamal na snb a potom aj ked horelo ale to som bol vtedy velmo maly:D a ci som asistoval:D no hej asistoval pri zachrane svojho zivota ked som spolupracoval so zachranarom PISOM!!! dik bracho
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

volal polisov, ked mi vykradli auto, ked zhasli na sidlisku lampy tak som to nahlasil (lebo tri vedla seba len tak nezhasnu :wink: a bolo tam bez nich vidiet velke nic) a raz som volal ked susedovi vykradli auto a bolo to uz nahlasene (teraz mozem niekomu pripadat ako agent a bonzak, ale u nas je to bezny jav co som popisal) a raz ci dvakrat dopravakov k naburanemu autu...
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

My sme raz s kamaratmi nasli takeho roma co lezal na zemi a vyzeral ako mrtvy, tak sme zavolali sanitku... Prisla asi o 5 minut, ale ten cigan bol len strasne opity... nastastie...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

vdaka bohu sme moje okolie ani ja nikdy sluzby tychto liniek nepotrebovali.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

som volal 112 ked dedo dostal cukrovkovy zachvat mu na toprisli nieco dat... :?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak ja som na tieto císla volal mnohokrát.
Ale také co stojí za spomenutie.

Šiel som domov trolejbusom a pani, ktorá stála vedla mna náhle odpadla. Tak som ju zdvihol, zavolal som na šoféra, nech hned ako môže zastaví.
S jedným chlapcom sme ju položili na dvojsedadlo, zistil som ci dýcha a aký má tep. Dýchala, tep bol, tak som sa ju snažil prebrat volaním. Jediné co z nej vyšlo, bolo zachrcanie "dajte cukrík".
Ciže co iné to mohlo byt ako diabetická hypoglykémia.
Znížila sa jej hladina cukru, tak odpadla.
Tak som zavolal na všetkých v trolejbuse ci niekto nemá cukor/cukrík.
Jedna pani nám dala cukríky, tak sme jej dali cukrík, medzitým som chlapcovi nakázal nech volá 155ku, nech vysvetlí co sa stalo a kde sme.
No ako on volal, pani sa po cukríku prebrala a sanitku odmietla.
To už na mna šofér volal, co má robit, ci má íst, ci cakat na sanitku.
Tak nakoniec sme šli dalej, záchranárom sme vysvetlili situáciu, s tým, že nech cakajú, že im ešte môžme zavolat.
Tú pani som nakoniec odprevadil domov, doma bol jej syn, ktorý mi podakoval a šiel som si po svojom.

Šiel som odprevadit priatelku na bus stanicu. Pred stanicnou budovou som si všimol cloveka, ktorý ležal nehybne na zemi. Tak som zavolal na RZP, sanitka prišla, ja som šiel po svojom. A ako som sa vracal, všimol som si, že ten clovek, mal hlavu roztrieskanú ako rešeto a pod ním bola kaluž krvi. Vonku bolo asi -20. Nebyt sanitky, neprežije.

Dalšie bolo ked som šiel domov, v bus stanici som našiel chlapca, ktorý tam nehybne ležal. Pomohol som mu na lavicku a zavolal som sanitku.
Bol opitý, zima, asi -15, do rána by umrzol. Síce ráno urcite pindal že má platit pokutu za záchytku a pod., no tú noc prežil.

Mnoho krát som volal hasicov k požiaru lesa, suseda sa vymkla, vnútri sa jej varil obed, ciže znova hasici.

Raz som asistoval pri jednej nehode, no naštastie to nebolo nic vážne.
Pri druhej to bolo na sanitku, rozbitá hlava, no všetko dopadlo Ok.

Min. 50 krát som volal policajtov k ožratým dilinkom ktorí ležali pod lavickami v krutých mrazoch.

Hold, ja na tieto situejšn mám štastie :)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

no to fakt, neviem cim to je ale kazdy den som v meste a nastastie sa v mojom okoli nic take nestalo:)
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

eritrocit napísal:Tak ja som na tieto císla volal mnohokrát.
Ale také co stojí za spomenutie.

Šiel som domov trolejbusom a pani, ktorá stála vedla mna náhle odpadla. Tak som ju zdvihol, zavolal som na šoféra, nech hned ako môže zastaví.
S jedným chlapcom sme ju položili na dvojsedadlo, zistil som ci dýcha a aký má tep. Dýchala, tep bol, tak som sa ju snažil prebrat volaním. Jediné co z nej vyšlo, bolo zachrcanie "dajte cukrík".
Ciže co iné to mohlo byt ako diabetická hypoglykémia.
Znížila sa jej hladina cukru, tak odpadla.
Tak som zavolal na všetkých v trolejbuse ci niekto nemá cukor/cukrík.
Jedna pani nám dala cukríky, tak sme jej dali cukrík, medzitým som chlapcovi nakázal nech volá 155ku, nech vysvetlí co sa stalo a kde sme.
No ako on volal, pani sa po cukríku prebrala a sanitku odmietla.
To už na mna šofér volal, co má robit, ci má íst, ci cakat na sanitku.
Tak nakoniec sme šli dalej, záchranárom sme vysvetlili situáciu, s tým, že nech cakajú, že im ešte môžme zavolat.
Tú pani som nakoniec odprevadil domov, doma bol jej syn, ktorý mi podakoval a šiel som si po svojom.

Šiel som odprevadit priatelku na bus stanicu. Pred stanicnou budovou som si všimol cloveka, ktorý ležal nehybne na zemi. Tak som zavolal na RZP, sanitka prišla, ja som šiel po svojom. A ako som sa vracal, všimol som si, že ten clovek, mal hlavu roztrieskanú ako rešeto a pod ním bola kaluž krvi. Vonku bolo asi -20. Nebyt sanitky, neprežije.

Dalšie bolo ked som šiel domov, v bus stanici som našiel chlapca, ktorý tam nehybne ležal. Pomohol som mu na lavicku a zavolal som sanitku.
Bol opitý, zima, asi -15, do rána by umrzol. Síce ráno urcite pindal že má platit pokutu za záchytku a pod., no tú noc prežil.

Mnoho krát som volal hasicov k požiaru lesa, suseda sa vymkla, vnútri sa jej varil obed, ciže znova hasici.

Raz som asistoval pri jednej nehode, no naštastie to nebolo nic vážne.
Pri druhej to bolo na sanitku, rozbitá hlava, no všetko dopadlo Ok.

Min. 50 krát som volal policajtov k ožratým dilinkom ktorí ležali pod lavickami v krutých mrazoch.

Hold, ja na tieto situejšn mám štastie :)
hehe, myslim, ze by sme ta mali premenovat na anjela starzneho, alebo patrona opitych... :D

ja som asistovala pri zachrane jednej pani (mala epilepticky zachvat) uprostred nakupneho centra.... par dni na to som citala v novinach ze pani simulovala zachvat na viacerych miestach, aby nemusela platit za nakup :aasmile27:
dalej som niekolkokrat volala zvieraciu zachranku (holandsko, nemam sajn, ci to existuje aj na slovensku) pre zrazeneho psa, pre kaciatka bez mamy a pre vtaka co mu trcal drot z krku.
to j asi vsetko z mojich zachrannych akcii...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja som nevolal ale bol som pri tom(dopravne nehody, opilci, imobilny invalid spadol z vozika a nevedel sa postavit)

- avsak ked ja som s fotrom havaroval tak nikto nam nezavolal santiku, sme isli pesi do nemocnie rozbiti... :wink: bolo to v roku 1994 takze este vtedy sme nemali mobil
jojcek
Medium Star
Medium Star

- avsak ked ja som s fotrom havaroval tak nikto nam nezavolal santiku, sme isli pesi do nemocnie rozbiti... :wink: bolo to v roku 1994 takze este vtedy sme nemali mobil[/quote]

:shock: kokso nechcel by som, a ak smiem vediet do coho ste naburali do stlpu ci ste mali smyk ... to sa nikto v okolii nenasiel kto mal mobil ? alebo v blizkosti neaka dedina alebo mestka cast ?? kde by zavolali sanitku ??
a v 1994 sa mi zda ze uz boli mobilne telefony aj ked v mensom mnozstve ja pouzivam mobil od 1996
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ja som zatial nemusel volat 112...nastastie
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ako som písal, mnoho krát som telefonoval na tieto čísla.
Ale z vlastnej skúsenosti Vám chcem dať jedno odporúčanie.
NIKDY NEVOLAJTE NA Č.112 :!: Keď píšem NIKDY, myslím to tak, že NIKDY.
Dôvod? Predstavte si, že vašej mame prišlo zle. Zavoláte na 112. Vysvetlíte dôvod, dispečer vám dá kopu otázok, vy strácate čas, nakoniec vás prepojí na záchrannú službu, kde sa kolotoč otázok opakuje.
Vždy využívajte č. 155 pre záchrannú službu, tel.č.150 pre hasičov a 158 pre policajtov. VŽDY.
Píšem to z vlastnej skúsenosti.

A prípad za všetky.

Raz som šiel za priateľkou. Bol večer, vyšiel som z brány a pod bránou som našiel človeka ležiaceho na zemi, nehýbal sa. Inak, dosť som sa zľakol, toto človek proste nečaká. Tak som zistil či vôbec žije, s tým, že som už mal mobil a č.112 na uchu. Dispečerovi som vysvetľoval, že nereaguje na nič, na bolesť, síce má pulz a dýcha, no alkohol z neho necítim.
Ten mi za*ebal, že tam pošle policajnú hliadku. Hovorím mu, je tu človek, nehýbe sa, štípem ho do ruky a do ucha, no absolútne nereaguje, tu je potrebná záchranka, nie policajti! On, nie nie, to pošle hliadku na preverenie. Tak som mu povedal svoje a utekal som po mamu domov.
Je anesteziologička. Tak ho prezrela, pýtala sa ma že čo, a ja že už som volal sanitku, no dispečer sem posiela policajtov.
Policajti prišli o 25 :!: minút, pretože oba hliadky boli niekde na zásahu.
Tí zhodnotili, že je potrebná sanitka, takže sanitka došla asi o 50 :!: minút od môjho prvého telefonátu.

Čo to znamená? Vždy keď som volal 155ku, sanitka bola bez hlúpich rečí do 10-15 minút na mieste. Cez 112tku, to trvá nenormálne dlho. A ak ide o vášho blízkeho, aj minúta trvá ako hodina.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

jojcek napísal: :shock: kokso nechcel by som, a ak smiem vediet do coho ste naburali do stlpu ci ste mali smyk ... to sa nikto v okolii nenasiel kto mal mobil ? alebo v blizkosti neaka dedina alebo mestka cast ?? kde by zavolali sanitku ??
a v 1994 sa mi zda ze uz boli mobilne telefony aj ked v mensom mnozstve ja pouzivam mobil od 1996
mobily uz boli ale ja som nemal ani oco, da sa povedat ze cez nas "presiel" kamion :D oco bol dolamany ja som mal male zranenia :wink:

a na mieste nehody sme boli este pol hodiny, nikto tam neprisiel iba kadejaky okoloiduci sa pozerali to je vsetko, nastastie to nebolo daleko od nemocnice ale tam sme tiez cakali dost dlho no to uz je ina kapitola...
*Barborka*
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *Barborka* »

Nj ja som volala ZATIAL len raz a to asi pred 2 tyzdnami ... U nas v skole som bola na WCku a jedna zenska tam odpadla ... rychlo po ucitelku som bezala ale tak bola viac v strese ako ja ... ta baba v bezvedomi a ona zacne do nej davat ze Kristina zobudte sa! a furt ... no potom som volala 112tku a je pravda ze radsej nabuduce budem 155 bo kym sa dovolate a kym vas prepnu no hroza ... ale tak nakoniec dosli ... zistili ze ta baba bola vycerpana bo skoro 2dni nic nejedla! takze tak :)
jojcek
Medium Star
Medium Star

ja som konkretne nikdy nevolal sanitku, no bol som ucastnikom nehody ale ja som s jednym tipkom poskytoval opitej zene pomoc , lebo ako sla tak akosi jej prislo zle tak spadla a rozbila si o beton hlavu, potom tipek zavolal snitku prisla nalozila a siel som ... neradim volat mesku policiu ( co sa tyka mojho mesta DK) proste jedna prisera jeden tipek chodil z domu do domu a zavital aj ku mne a som ho poslal prec, no o 15 min opat tak som volal 159 a povedali mi ze pridu prisli asi po 15-20 min ja som tipka drzal pred dverami a neotvaral som mu , lebo stale len klopal a nechcel som aby odisiel aby zas policia mestska nevravela ze som si to vymslel prisli a ten chlapik sa akurat zberal prec tak ho chytili rovno na zahrade a len sa spytali co robi pofevdali mu ze je to sukromny podzemok on im tam zacal nadavat kricat poslali ho prec a ani do autoa nenalizili ani nic nespisali a ten tipek uz neprisiel ku mne ale zas siel po domoch ... cize radsej 158 su rychlejsi a myslim ze aj tvrdsie a jasnejsie vyriesia vec ...
Napísať odpoveď