Zarastanie nechtov na nohách

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Co ja viem ... ne ze by som bol nejaky Supr Bambo z turbo odvahou ale ja som sa na tu operaciu tesil z jedneho dovodu ... 1.x som mal narkozu ... Uplne som sa na to tesil ze do kolko naratam (7) ... jaky to bude pocit atd ... sice po operacii som sa citil ako mys prejdena kamionom ale 3dni som spal po 18h
A to mi stalo za to ... som sa citil ako novo narodeny
potom jedina vec coho som sa bal bolo vytahovanie Stehov ... to aj mierne bolelo
Ale to je uz OT
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Shark NX napísal:Co ja viem ... ne ze by som bol nejaky Supr Bambo z turbo odvahou ale ja som sa na tu operaciu tesil z jedneho dovodu ... 1.x som mal narkozu ... Uplne som sa na to tesil ze do kolko naratam (7) ... jaky to bude pocit atd ... sice po operacii som sa citil ako mys prejdena kamionom ale 3dni som spal po 18h
A to mi stalo za to ... som sa citil ako novo narodeny
potom jedina vec coho som sa bal bolo vytahovanie Stehov ... to aj mierne bolelo
Ale to je uz OT
Do toho by som išiel aj ja. Ibaže mne to robili pod lokálkou. Najprv mi do palcu štyri krát vrazil asi 4cm ihlu na umŕtvenie (bolelo to jak divé) a potom keď som už "nič" necítil, tak začal robiť so skalpelom. Tupá bolesť a hnusný tlak. Následne vystrihal celý postihnutý necht, čiže asi tak 3/4. Potom zobral dáku "škrabku" a oškrabkal mi z kosti zvyšné svinstvo. Tlak a nepríjemný pocit. Potom to obviazal a poslal ma domov. Kým ešte účinkovala lokálka bolo to v pohode, ale už aj tak som cítil tlak krvi a začal presakovať obväz - bodaj by nie, pólku (nepreháňam) palca som mal komplet preč. Keď ustúpilo znecitvlivenie, tak sa bolesť a tlak krvi dostavili naplno.
Toto som podstúpil 5X, tri krát na ľavej dva na pravej. Pravá je OK a ľavá nie.....Neviem, ale po šiesty krát na to odvahu nenazbieram už asi...A kompletnú narkózu si kvôli času nemôžem dovoliť.
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zarastanie nechtov na nohách

Príspevok od používateľa paradajka »

hezo napísal:Možno trošku divnná téma, ale zajtra idem s tým k doktorovi a bojím sa ako malý chlapec, na nete som počítal že sa to robí dvomi spôsobmi:
1. Bud sa strhne celý necht :cry:
2. Po bokoch palca sa vyreze zarasteny necht a plasticky sa upravia kanaliky toho pacla.

Akože som z toho dosť v pixi, fakt sa bojím...
Máte s tým niekto nejakú skúsenosť? Alebo aspoň na čo sa mám pripraviť...
Ja s tym skusenost mam nebudes ten zakrok ani citit len ked ti vrazia prvu ihlu pod nechet tu citit dost ked uz davaju z boku nechta tie uz necitit ale potom po zakroku ti nezavidim :cry:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:...
No mne chirurgicka povedala ze toto nieje riesenie ... to co mne robila tak povedala ze spravila uz asi 15 rovnakych ani jeden sa jej nevratil s5 po operacii ze to hnisa atd ...
a jednoznacne som chcel Celkovu Anesteziu ... lebo spolubyvajuci na izbe mal lokalnu a pi***** jak svina proste hovno platne ... tak ci tak to bolelo atd
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Jin: Práve som tú chutnú fotku tvojho palca ukázal mojej mame.
Je odborníčka tak preto :wink: Odkazuje ti, aby si si skúsil zohnať Betadine a Višňovského balzam.
Betadine si môžeš v lekárni, Višňovského balzam ale len tak nedostaneš.
Ak máš nejakého známeho na chirurgii, alebo niekde v nemocnici, skús sa opýtať či ti ho nedonesie.

Betadine je na desinfekciu, Višňovského balzam lieči zápal.
Zožeň si to, potom ti napíšem ako to použiť :wink:
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

hmm, JIN, ako tak pozeram na to tvoje foto, toto iste som mal aj ja, este o nieco horsie a hlavne vecsie na nohe, tiez palec. a doktor mi to vyrezal po bokoch, cisto lokalna anesteza, a absolutne nic som necitil... hmm. na kazdeho asi inak posobia tie anestezy :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Shark NX napísal:eritrocit No konci sa to gangrenou iba v extremnych pripadoch ... ja som to mal tiez ... po pol roku som zabehol k Chirurgicke ... ta mi upravila nehtove Lozko + este nejake veci porobila a je to nadherne ... len vidno ze tam bol robeny zakrok ... ked chcete poslem fotku ...
A to mi hovorila ze ked chcem tak moze urobit este plastiku a potom si to nikto nevsimne

Ja som mal tu Druhu moznost ...ci je opisana v 1. Prispevku ... Mozem povedat ze az na mierne pooperacne bolesti to skoro vobec nebolelo ...
a strhnutie nehtu ti nemusi pomoct
nj posli foto
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

http://img92.imageshack.us/my.php?image=beztytuusv0.jpg
A pripominam ze som mal este moznost ist na plastiku
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Shark NX:No vyzera to otrasne nezdravo. :cry: Kedy sa ti to začalo robiť?? Len tak samovolne?

-Ja som raz zakopol o take železo a zlomil som si nechet na palci v polvičke. :? Neprijemna bolasť :cry:
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Shark NX napísal:http://img92.imageshack.us/my.php?image=beztytuusv0.jpg
A pripominam ze som mal este moznost ist na plastiku
tak to je krasavec :P mam podobny len o nieco užšíí. dam sem foto este ja a bude to komplet :lol:
//inak toto je fakt super téma :D eritrocit
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

cim dalej zistujem ze mozem byt rad ake mam nohy/prsty... :(
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Frikso to uz je vylieceny ... pred 3 rokmi alebo tak nejak vyzeral 3x horsie ako Jin-ov
//eritrocit je to bomba :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jasne, vsetci sme sa v tejto teme nasli, sme spriazneni nechtami :lol:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

tiez som mal s tymto problem. mal som zlomenu nohu, mesiac sadra + dalsi mesiac dlaha a ku koncu mi necht na palci zacal akosi zarastat
nastastie na vyliecenie stacila "domaca medicina" starky uz roky na vsetky rany pouziva slaninu takze aj ja som maval na prste priviazany kusok :D aj ked by som ho radsej zjedol. a este jeden sposob na vytiahnutie hnisu pomahal ale to potrebuje trosku dlhsiu pripravu:
ked kvitne lalia tak sa z nej oberu jej listky z kvetu a nalozia sa do liehu, a tieto sa potom prikladaju na ranu, je to celkom ucinne aj na napr na rany po porezani a pod
nakoniec to dopadlo dobre
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

sundevil, potom si asi nemal zarasteny nechet ale iba daky zapal, lebo zarastanie je mechanicke poskodenie tkaniva nechtom (ako mi to povedal doktor) a na to by ti asi slanina nezabrala :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Kibo napísal:sundevil, potom si asi nemal zarasteny nechet ale iba daky zapal, lebo zarastanie je mechanicke poskodenie tkaniva nechtom (ako mi to povedal doktor) a na to by ti asi slanina nezabrala :wink:
ee zapal to nebol, ked som chodil s tou zlomenou nohou na kontroly tak doktor na chirurgii mi uz chcel necht aj strhnut, ale ja som nechcel
vyzeralo to skoro ako toto
http://img116.imageshack.us/my.php?image=palecekub4.jpg
ale nastastie to nebolo az take zle
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a preco mne nikto neodporucil slaninu? som mohol mat navzdy pokoj :lol: inac je to zaujimave, prvy krat pocujem nieco take... lebo napr. babka robievala nechtikovu mast (z nechtika lekarskeho) a tym som si to natieral, ale nepomohlo nic. ale ironiou bolo ze nechtikovou mastou som si natieral nechty :lol: ale hojivost to zarucene malo, to su strare dedinske recepty, takze o tom pokoj, len to nezabralo na tie nechty (na tie to ani nebolo urcene)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kibo, mne babka tiež dávala nechtíkovú masť, ale aspoň trošku palec odpuchol. Ale žeby to bolo nejak bohaborné, tak to sa nedá povedať :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ja už som na toto počul aj také, že zasypať celý palec práškovým cukrom, ale imho je to troška hlúposť :)
Eritrocit: Ešte som si to nezohnal, no pracujem na tom :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

eritrocit napísal:Kibo, mne babka tiež dávala nechtíkovú masť, ale aspoň trošku palec odpuchol. Ale žeby to bolo nejak bohaborné, tak to sa nedá povedať :D
ono to v podstate zmiernilo zapal, nic viac a vzhladom na to, ze je to mechanicke poskodzovanie, ako som spomenul, bolo to cim dalej tym horsie, lebo nechet rastol a musel(a) prist na rad chirurg(icka)
Napísať odpoveď