Programovanie DOSovky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
M0nd0
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Programovanie DOSovky

Príspevok od používateľa M0nd0 »

Neviete niekto ako naprogramovat nejaku obyčajnu DOSovu blbost?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ahoj, najprv by bolo si zvolit vhodny programovaci jazyk, na zaciatok ti doporucujem pascal, pochopis algoritmus, pochopis funkcie,syntax... tento jazyk je asi najlepsi na zaucenie sa principu programovania, potom podla mojho by si mohol prejst na nejaky dalsi OOP jazyk v ktorom sa budes zdokonalovat, uplne genialne by bolo C++,
da sa povedat ze tento jazyk je najviac vyuzitelnejsi, ale to vsetko ti tu pisat nebudem vsetko mas uz raz napisane na strankach, po googluj trocha
a mozes navstivit stranku www.programujte.com

Napis ak budes mat nejaky problem, pripadne budes potrebovat s niecim pomoct ;)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Všetky veci naprogramované pre Turbo Pascal bežia v DOSe. Máš nejakú konkrétnejšiu predstavu?
M0nd0
Expert
Expert

no to je jedno hovičo daku hru povedzme ... :D a ešte de to mam začat programovat neni na to nejaky program? napr na ten pascal? čo take mam na začiatok spravit v pascali?
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

M0nd0 napísal:no to je jedno hovičo daku hru povedzme ... :D a ešte de to mam začat programovat neni na to nejaky program? napr na ten pascal? čo take mam na začiatok spravit v pascali?
No tak najprv sa oboznam zo strukturovanym programovanim, nejakymi vstupno/vystupnymi operaciami a podobne. Je naozaj dolezite aby si pochopil zaklady ako : sekvencia, vetvenie, cyklus. Teda vsetky typy cyklov (for, while, repeat) , podmienky a vetvenie( if, case)... A potom mozes zacat na tychto vedomostiach stavat. Este by som podotkol, ze aby si sa neunahlil s prechodom na programovacie jazyky ako C/C++, Java a pod., dolezite su zaklady...Ten prechod je najlepsi az tak po 2 rokoch programovania v Pascali. Lebo ono je to tak.. Je nieco ine napisat knihu ako ju prelozit do nejakeho jazyka. Najtazsie je napisat knihu (a to je teda idea programovania) , potom je urcite lahsie ju prelozit do inych jazykov (v tomto pripade C, Java...).
Kazdopadne veľa šťastia !!!
M0nd0
Expert
Expert

hmm ja už som si vlastne raz naprogramoval kalkulačku v pacsali do mobilu akože normalna java aplikacia ale to som robil iba podal dakeho vzorca (vlasten som to len skopirova l:D )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

M0nd0 napísal:hmm ja už som si vlastne raz naprogramoval kalkulačku v pacsali do mobilu akože normalna java aplikacia ale to som robil iba podal dakeho vzorca (vlasten som to len skopirova l:D )
tak to si fakt frajer, keď dokážeš v pascali naprogramovať java aplikáciu a potom ju ešte aj do mobilu šupnúť :lol:
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

audiotrack napísal:tak to si fakt frajer, keď dokážeš v pascali naprogramovať java aplikáciu a potom ju ešte aj do mobilu šupnúť :lol:
to si asi vyvinul nejaky svoj kompilator ... aj ja xceeeem :)
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

audiotrack napísal:tak to si fakt frajer, keď dokážeš v pascali naprogramovať java aplikáciu a potom ju ešte aj do mobilu šupnúť :lol:
to sa da... ja som si prerobil windows vista v pascale... fakt... normalne mi bezi ... kein problem... akurat ze mi nejdu pustit mp3-ojky :D lol ale neeee... skaping ze java aplikacie v pascale :D ta sadla
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

DOST. SPAMUJTE SI V INYCH FORACH NIE TU
Napísať odpoveď