Programovanie DOSovky
Programovanie DOSovky
Neviete niekto ako naprogramovat nejaku obyčajnu DOSovu blbost?
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
ahoj, najprv by bolo si zvolit vhodny programovaci jazyk, na zaciatok ti doporucujem pascal, pochopis algoritmus, pochopis funkcie,syntax... tento jazyk je asi najlepsi na zaucenie sa principu programovania, potom podla mojho by si mohol prejst na nejaky dalsi OOP jazyk v ktorom sa budes zdokonalovat, uplne genialne by bolo C++,
da sa povedat ze tento jazyk je najviac vyuzitelnejsi, ale to vsetko ti tu pisat nebudem vsetko mas uz raz napisane na strankach, po googluj trocha
a mozes navstivit stranku www.programujte.com
Napis ak budes mat nejaky problem, pripadne budes potrebovat s niecim pomoct
da sa povedat ze tento jazyk je najviac vyuzitelnejsi, ale to vsetko ti tu pisat nebudem vsetko mas uz raz napisane na strankach, po googluj trocha
a mozes navstivit stranku www.programujte.com
Napis ak budes mat nejaky problem, pripadne budes potrebovat s niecim pomoct
-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
No tak najprv sa oboznam zo strukturovanym programovanim, nejakymi vstupno/vystupnymi operaciami a podobne. Je naozaj dolezite aby si pochopil zaklady ako : sekvencia, vetvenie, cyklus. Teda vsetky typy cyklov (for, while, repeat) , podmienky a vetvenie( if, case)... A potom mozes zacat na tychto vedomostiach stavat. Este by som podotkol, ze aby si sa neunahlil s prechodom na programovacie jazyky ako C/C++, Java a pod., dolezite su zaklady...Ten prechod je najlepsi az tak po 2 rokoch programovania v Pascali. Lebo ono je to tak.. Je nieco ine napisat knihu ako ju prelozit do nejakeho jazyka. Najtazsie je napisat knihu (a to je teda idea programovania) , potom je urcite lahsie ju prelozit do inych jazykov (v tomto pripade C, Java...).M0nd0 napísal:no to je jedno hovičo daku hru povedzme ...a ešte de to mam začat programovat neni na to nejaky program? napr na ten pascal? čo take mam na začiatok spravit v pascali?
Kazdopadne veľa šťastia !!!
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tak to si fakt frajer, keď dokážeš v pascali naprogramovať java aplikáciu a potom ju ešte aj do mobilu šupnúťM0nd0 napísal:hmm ja už som si vlastne raz naprogramoval kalkulačku v pacsali do mobilu akože normalna java aplikacia ale to som robil iba podal dakeho vzorca (vlasten som to len skopirova l:D )
to sa da... ja som si prerobil windows vista v pascale... fakt... normalne mi bezi ... kein problem... akurat ze mi nejdu pustit mp3-ojkyaudiotrack napísal:tak to si fakt frajer, keď dokážeš v pascali naprogramovať java aplikáciu a potom ju ešte aj do mobilu šupnúť
-
mastermind
VIP