"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bell
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bell »

jackb napísal:ja som mal moznost asi pred mesiacom,ale nenasiel som odvahu... nieze by som sa bal ihiel alebo krvi,ale skor toho co mi mozu pri tych testoch najst :(
ale co by ti nasli, uisti sa, ze si zdravy :)

bola som darovat iba 1x , urcite nie naposledy :) je to skutocne zivot zachranujuca vec :smt048
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ades napísal:to s tym vrazenim do srdca je taka hovadina ze az :lol: to , sa vobec nerobi. a pulp fiction ma v nazve take slovicko ze FICTION :wink:
a este by som sa chcel spytat: ako je to s tou vahou? mam totiz 185cm a 90 kg :D a tiez ako su na tom alergici? beriem kazdy mesiac injekciu proti alergii, ale uz pravdu povediac ziadnu alergiu necitim, tak ze ci nahodou neviete. dakujem
hmmm :hmm: a ako sa to potom robi? myslim s tou ihlou do srdca,co ti pichnu adrenalin do riti? :P
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

ja som chcela darovat krv...ale,ked som prisla na transfuzku,tak som asi pred dvoma tyzdnami brala antibiotika-co nesmiem,nemam 50 kil co minimalne musim,a mam malo zeleza v krvi co by som mala mat dostatok:)takze astala vista darovanie...snad nabuduce:)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Dnes som prvý krát darovala krvičku.... je to krásny pocit... myslela som si že to bude strašné....ale milo ma to prekvapilo a dokonca aj prístup sestričky bol velmi milý.... juchúúú.... som šťastná... :smt023
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

My sme chodievali darovat krv zo skoly ale ja som bol len 2-krat lebo potom som bral tie antibiotika a sralo ma ze sa nemozem ist uliat :evil: odber robili dokonca aj u nas v skole ....takze pohodicka....Inac cisty cas odberu bol u mna cca 3-4 minutky takze pohodicka :wink:
ps. bat sa netreba ked ti pride zle tak ti pomozu sestricky ako tam kriesili spoluziaka ked skoro odpadol :D Krvicku treba darovat a netreba sa bat... tie dve dierky navise prezijete takze sup sup darovat kto ma viac ako 18r a nie je chory alebo tetovany :smt006
oborpeto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa oborpeto »

ja som bol 4x darovat krv... posledny x tento utorok ;)
vrelo vsetkym odporucam :) sice mam A1B rh + teda darovat nemozem skoro nikomu ale lepsie ako drotom do oka ;)

+ darovania ->
genialne sa potom spi (ale ozaj ze genialne) :)
ranajky zadarmo :D
1-2 pivka cloveka uvedu do stavu euforie :P
da sa aj rychlo a lacno opit ale to vzhladom na tu opicu neodporucam :)
N@pster
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa N@pster »

určite pojdem darovať krv aspon takto pomožem ludstvu
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

oborpeto napísal:ja som bol 4x darovat krv... posledny x tento utorok ;)
vrelo vsetkym odporucam :) sice mam A1B rh + teda darovat nemozem skoro nikomu ale lepsie ako drotom do oka ;)

+ darovania ->
genialne sa potom spi (ale ozaj ze genialne) :)
ranajky zadarmo :D
1-2 pivka cloveka uvedu do stavu euforie :P
da sa aj rychlo a lacno opit ale to vzhladom na tu opicu neodporucam
:)
ty si to teda zaklincoval,len čo je pravda...
oborpeto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa oborpeto »

Te-wei napísal:ty si to teda zaklincoval,len čo je pravda...
tak ale je to pravda... :) s tym opitim to som neskusal to ma varoval spoluziak ..ten daroval krv 14x... tak som nemal nutkanie skusat to :)
ale 1-2 pivka su super :)

//edit -> zas aby som to uviedol na pravu mieru... to pivo je len jeden z nepovinnych bonusov... nenapadam nikoho na chlastanie po darovani...:)
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

do kelu ja mam 17 a uz asi 5 rokov strasne cem ist darovat krv. no musim cakat do 18. a je mi to hovno platne lebo na darovanie krvi mam prisny zakaz lebo mam tazku alergiu na prach :cry:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

devo159 napísal:...tetovany
tetovanie mat mozes, ale musi byt minimalne rok stare. to znamena: dnes si ho necham nahodit, a najblizsi odber krvi az o rok. :wink:
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

krija napísal:tetovanie mat mozes, ale musi byt minimalne rok stare. to znamena: dnes si ho necham nahodit, a najblizsi odber krvi az o rok. :wink:
JJ sorry na to som zabudol dopisat :P
ps ja mam nulku takze ktohovie ze komu mozem zachranit zivot mozno aj sebe :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Dnes to bolo poprvykrat, urcite nie posledny :). Minule som mala malo Fe, ale dnes vsetko v poho, aj tlak idealny, takze sup ihla a po par minutach to bolo. Krvna skupina sa im pacila, ze nie je taka casta a prekvapil ma pristup sestriciek. Vsetky take ohromne mile, kazdych 30 sekund - dobre sa citite, nic vam nie je, este si troska polezte. Ja som toitz hned vstavala, ze idem, ved dobre som sa citila. Hned na chodbe som si buchla do tej rany a celu chodbu zakrvavila :D. A inac je to taka moja uchylka, ale hrozne ma fascinuje ten pohlad,ked vidim, ako tecie ta krv. Ale nebola som tak kvoli tomu, samozrejme :D. Ten pocit, ze niekomu ste pomohli je najlepsi.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Tento utorok planujem ist na kramare no uvidim ze co to bude zac...bude to moja premiera.
Je zaujimave ze ihly mam na haku ale keby ze mi maju vrtat zub tak sa asi doseriem od strachu .....
Cem sa spytat ze ako casto sa smie ist darovavat krv? je to nejak ze raz za stvrt roka?
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Martin44 http://www.primar.sk/Page.aspx?t=calc&t1=darca :wink:
Pekny skutok darovat krv.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Martin44 napísal: Cem sa spytat ze ako casto sa smie ist darovavat krv? je to nejak ze raz za stvrt roka?
Muzi mozu ist kazde tri mesiace a zeny kazde styri.
5-ula
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 5-ula »

aj ja som bola a pojdem na dalsie...pre mna je to skor dobry pocit ako ten zly..:)
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

:oops: osobne a zahanbene musim povedat ze vela krat som chcel tuzil a mal moznost ist a darovat krv, ale vzdy to skoncilo bud strachom , alebo mi dotoho nieco skocilo !! Ale viem si predstavit ze krv je potrebna ze je to najdolezitejsia tekutina ktorej je velmi malo v transfuznych vreckach na krv. Sam som zazil ked mi hrozila transfuzia krvi lebo som mal uraz kde som moc krvacal nastastie som este bol pri vedomi a komunikoval som bez neakych problemov tak som bol len na liekoch cize ked si predstavim ze je vazna situacia a nemocnica nema taku krvnu skupinu tak musi cakat kym jej donesu z inej nemocine co trva velmi dlho a ide tu o zivot .. ale co rozpravam ja len chcem povedat ze nebol som no odhodlam sa a pojdem a spravim nieco pre seba a pre druhych :roll:
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

bol som asi mesiac a pol dozadu prvy krat a ešte pojdem skusenosti mam s tym take že tam bola celkom sranda ked že som tam bol so spolužiačkami :D ta ihla je pekne velka tak že niekomu kto vyslovene ihly neznaša tak nech tam račšej nejde ale myslim že to nieje nič strašne a toho pol litra čo beru vytečie rychlo a ešte vam daju aj najest :lol:
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

no konečne sa môžem aj ja pochváliť, že som bol darovať krv :). mám z toho dobrý pocit. dúfam že týmto skutkom niekomu isto pomôžem. ako písal brácho, nebolo to nič hrozné. zvládnuť sa to dalo bez problémov. síce keď na mňa vytiahla tu ihlu tak som vyzeral asi takto :new18:, pri vpichu to troška bolelo a potom už pohoda. ... ruka mi potom stŕpla asi tak, že som už ani nevládal tu loptičku stískať :lol:. ... naj bolo, ako som sa postavil ... závrat :oops: dobre že som mal poistku (personál), ináč neviem kde by som skončil :D. takže asi tak :). ako som vravel. som max. spokojný, o 3 mesiace idem znova :wink:
Napísať odpoveď