phorum kde chodi 5 ludi za den moze mat avatarov aj 1000x1000 o velkosti 1 MB a podpisy mozu byt rovno avicka skonvertovane do swfciek, ale nie hojko, jedine ak by si mal par tisic mesacne navyse na nejaky riadny dedicated server [dual xeon s 2 GB Ram ECC reg a nejakymi raptormi] s povolenym trafficom tak 1 TB+/mesiac, ak si to schopny zaplatit, tak budu vacsie avataryworman napísal:VIEM, ze uz to tu vari spominali, ale fakt ma sprepacenim serie ze, uzivatel ma k dispozicii len 6 kb na avatar
![]()
![]()
Rozmery by uz mohli byt rovno 100 x 100 a velkost suboru aspon na 10 kb![]()
Moj nazor lebo, ja si davam avatary co maju zmysel, ale takych je malo. Dobrych avatarov je vela, ale vacsina je nad 6 kb a maju v poho kvalitu![]()
A ked uz som tu pri tychto veciach, vysvetli mi niekto preco niesu podpisy? Zase server![]()
Úprava/Zmena Vaších Avatarov (Všetky príspevky SEM!)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Veľkosť 100x100 je pri jpeg obrázkoch úplne nevhodná. Jpeg kompresia zbaľuje totiž obrázok rozdelený na štvorčeky 8x8. Ak nie je niektorý rozmer obrázka násobkom 8, tak je v ňom uložená časť, ktorá sa síce nezobrazuje, ale vo výslednom jpeg súbore zaberá zbytočné miesto.worman napísal:Rozmery by uz mohli byt rovno 100 x 100 a velkost suboru aspon na 10 kb![]()
PS: Mne rozmery a veľkosť avatarov vyhovujú. Nemám rád, keď sa na niektorých fórach načítavajú obrovské animované avatary aj niekoľko minút.
-
worman
Star
Tak kvoli avatarom by som nejaky server dedicated cicouplink napísal:phorum kde chodi 5 ludi za den moze mat avatarov aj 1000x1000 o velkosti 1 MB a podpisy mozu byt rovno avicka skonvertovane do swfciek, ale nie hojko, jedine ak by si mal par tisic mesacne navyse na nejaky riadny dedicated server [dual xeon s 2 GB Ram ECC reg a nejakymi raptormi] s povolenym trafficom tak 1 TB+/mesiac, ak si to schopny zaplatit, tak budu vacsie avatary...
Chrono: tie avatary su biedne, malo moznosti keby ich tam bolo aspon na vyber dost
Priznam sa 6kb avatary som este nenasiel a ak hej tak je to len lacny nevyrazny obrazocek
Skús nájsť avatar správnych rozmerov (prípadne si ich uprav) a ulož to ako jpeg. Budeš sa musieť pohrať s kvalitou, aby si dosiahol požadovaných 6kB (je možné, že niektoré obrázky budú pri 6kB vyzerať zle).worman napísal:Tak kvoli avatarom by som nejaky server dedicated ciconefinancoval
![]()
Chrono: tie avatary su biedne, malo moznosti keby ich tam bolo aspon na vyber dost
Priznam sa 6kb avatary som este nenasiel a ak hej tak je to len lacny nevyrazny obrazocek
Napriek tomu, že sú tu také obmedzenia, sú niektoré avatary veľmi pekné.
ludia nemohli by ste mi tento obrazok upravit na velkost avataru tj 100x100
Kedze sa blizia ms tak by som to velmi chcel tam mat. Dakujem a nick nemusite davat do avataru, staci zmensit + nejaky efekt alebo pattern. thx 
- Prílohy
-
- logo_moscow2007.gif
- (5.31 KiB) 310 stiahnutí
Ak ho chces ako avatar, moze mat max. rozmer 90x90.
- Prílohy
-
- logo_moscow2007.gif
- (3.28 KiB) 320 stiahnutí
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
-
uplink
VIP
mas tam 3% stratu kvality a necem karmu. Inac na buduce pouzi iny format, napr jpg, alebo gif, to PNGcko je sice "lossless" [bezstratove], ale je brutalne velkeJaJeNiektoIny napísal:Prosim, vie mi niekto pomoct? Chcel som si dat novy avatar, ale neda sa mi spravit na taku malu velkost (menej ako 7KB). (Skusal som JPEG)
Da sa to vobec? (Chcel by som, aby ostala velkost 96x96)
Odmenim sa karmou
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Ved ja som aj pouzil JPEG, ale aj tak mi to nechcelo ist nizsie ako 13KB... Sem som dal original PNG ako som to spravil vo fireworkse... Ale uz som nasiel riesenie, aj ked asi to bude trochu nekvalitne...uplink napísal:mas tam 3% stratu kvality a necem karmu. Inac na buduce pouzi iny format, napr jpg, alebo gif, to PNGcko je sice "lossless" [bezstratove], ale je brutalne velke...inac mas ho dost tmavy..ten avatar, ale to asi aby vyniklo to svetlo
Keď ukladáš obrázok a chceš aby to bolo čo najmenšie, daj si pozor na to, aby v ňom neostal náhľad a farebný profil (napr. Photoshop Save for Web).JaJeNiektoIny napísal:Ved ja som aj pouzil JPEG, ale aj tak mi to nechcelo ist nizsie ako 13KB... Sem som dal original PNG ako som to spravil vo fireworkse... Ale uz som nasiel riesenie, aj ked asi to bude trochu nekvalitne...
-
uplink
VIP
ak mas, hod sem povodny obrazok, cim vacsi tym lepsie a bude sa s tym dat spravit nieco "skutocne"mi-chau napísal:Mohla by mi nejaka dobra dusa trosku upravit avatar? to pozadie za benderom keby bolo farby HOJKA aby splyvalo s pozadim a naspodok nejaky nenapadny napis ze mi-chau, ale len ak by sa niekto fakt nudil.
Dakujem