zelovoc napísal:...
penazi v rozpocte je dost, staci zacat setrit na urovni statnej spravy... lenze to by isli proti sebe a to nikdy tieto svine neurobia.
meciar? on ako malicka strana v suc. musi byt proti vsetkemu, aby si drzal istu poziciu a mal aspon nejaku vyjednavaciu silu a za nasledny suhlas dostal posty v statnej sprave a statne zakazky.
mimo temy - osobne, keby som dostal moznost viest stat, by som ho prerobil, uplne nanovo. (samozrejme je to nerealne, prilis vela tlaku existuje aby bol bordel a nelogickost ako teraz)
zrusil by som dan z prijmu fyzickych osob ako taku(jej vybratie stoji cca tolko isto ako ta dan - 2,7mld sk za min rok), zrusil by som socialne/zdravotne poistenie - odvadzanie na strane zamestnavatela, kazdy obcan/pravnicka osoba by pri narodeni/zalozeni dostal cislo(napr staci aj rodne) a na zaklade tohoto cisla by volil, odvadzal jednotnu dan z prijmu(ziadne "skryte dane v podobe dph/spotrebnych dani/poisteni).
teda model = robis = dostanes povedzme 100 tisic = statu odvedies xy percent a to je cele. ostatne je tvoje, ziadne dph atd.
rovnako firmy - zisk - z toho xy percent, ziadne naklady na zamestnanca okrem samotnej mzdy.
ano, je to velmi utopisticke, ale dokonale logicke - naspat k zakladom - ziadnych 5 tisic stran zakona o dani/poisteni.