Poskodene peniaze
Poskodene peniaze
cital som ze ked donesiem viac ako 50,1% bankovky ktora je poskodena do banky dostanem novu. nenapdlo vas ze z 2 bankoviek sa daju takymto sposobom spravit 3? co vy na to?
ja som pocul ze musi byt viac ako 60% ale niesom isty...a urcite sa to neda myslim ze nato mysleli este 1000 rokov dozadu 
//kuken http://lesk.zoznam.sk/cl/10172/150699/P ... h-vymenit-
//kuken http://lesk.zoznam.sk/cl/10172/150699/P ... h-vymenit-
Len myslím, že dostaneš max. iba 50,1% z nominálnej hodnoty bankovky..
Veľmi tomu neverím, nemám v tom dôveru, bo napr. minule mi jedna hnusná predavačka naschvál strčila roztrhnutú 100ku a keď som o 15min neskôr u nej platil, tak mi ju už nechcela zobrať. Šiel som do banky, či by mi ju nevymenili, nuž a tam som sa dozvedel, že mi ju vymenia, ale zaplatia mi iba cca 80% z nominálnej hodnoty bankovky (v závislosti od poškodenia). Tak som sa otočil a pri najbližšej príležitosti ju posunul ďalej v ďalšom obchode. Upozorňujem, že som mal 100% bankovky, len bola roztrhnutá.
Veľmi tomu neverím, nemám v tom dôveru, bo napr. minule mi jedna hnusná predavačka naschvál strčila roztrhnutú 100ku a keď som o 15min neskôr u nej platil, tak mi ju už nechcela zobrať. Šiel som do banky, či by mi ju nevymenili, nuž a tam som sa dozvedel, že mi ju vymenia, ale zaplatia mi iba cca 80% z nominálnej hodnoty bankovky (v závislosti od poškodenia). Tak som sa otočil a pri najbližšej príležitosti ju posunul ďalej v ďalšom obchode. Upozorňujem, že som mal 100% bankovky, len bola roztrhnutá.
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zuzka.. on si myslí, že keď donesie 3/4 1000sk bankovky, tak mu za výmenu dajú celú 1000sk bankovku. Čiže ak jednu 1000sk bankovku rozdeli presne na polovicu (zahrá sa, že obe polovice budú mať 50.1%), tak môže ísť s oboma polovicami na výmenu poškodenej bankovky, nuž a za každú polovicu mu dajú celu, tj. 2x1000sk..
(samozrejme, že obe polovice nevymieňa naraz v jeden deň)..
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
-
zuzkazuzka
VIP
-
zuzkazuzka
VIP
Hej hej, to je pravda. Oni si ich tam dokonca aj koľkokrát pred zákazníkom podpíšú perom. V GB s tým nie je problém, ale teta v zmenárni naspäť v SR mala problém, že ona mi také podpísané bankovky neprevezme...jamess napísal:no toto...mne sa tuna v anglicku s takym niecim problem nestal, v obchodoch vydavaju pozliepane bankovky a aj sa s nimi da platit. dokonca kopu krat som mal v rukach perom ba aj fixkou raz popisane bankovky
-
hojko
Site Admin
Bankovka, ktorej chyba urcita percento z casti (tusim 10 percent hovorili v banke), ci uz je z nej kusok odtrhnute alebo co... sa da vymenit jedine v Narodnej banke Slovenska alebo v tych par pobockach co na Slovensku maju. Vsetko sa eviduje do systemu, seriove cislo bankovky sa hodi do PC a bankovka sa vyradi. Poplatok na zmenu je individualny od banky, niekde je to par percent a niekde je to az radovo x-desiatok percent z nominalnej hodnoty.
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
martinrozok
Medium Expert