Poskodene peniaze

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Poskodene peniaze

Príspevok od používateľa Monako2 »

cital som ze ked donesiem viac ako 50,1% bankovky ktora je poskodena do banky dostanem novu. nenapdlo vas ze z 2 bankoviek sa daju takymto sposobom spravit 3? co vy na to?
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

ja som pocul ze musi byt viac ako 60% ale niesom isty...a urcite sa to neda myslim ze nato mysleli este 1000 rokov dozadu :D
//kuken http://lesk.zoznam.sk/cl/10172/150699/P ... h-vymenit-
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Len myslím, že dostaneš max. iba 50,1% z nominálnej hodnoty bankovky.. :oops:

Veľmi tomu neverím, nemám v tom dôveru, bo napr. minule mi jedna hnusná predavačka naschvál strčila roztrhnutú 100ku a keď som o 15min neskôr u nej platil, tak mi ju už nechcela zobrať. Šiel som do banky, či by mi ju nevymenili, nuž a tam som sa dozvedel, že mi ju vymenia, ale zaplatia mi iba cca 80% z nominálnej hodnoty bankovky (v závislosti od poškodenia). Tak som sa otočil a pri najbližšej príležitosti ju posunul ďalej v ďalšom obchode. Upozorňujem, že som mal 100% bankovky, len bola roztrhnutá.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Celkom tomu nerozumiem... to si ako chcel z tých dvoch zvyšných častí urobiť tretiu bankovku??? To by ti nevzali. Nemôžeš poskladať bankovku ako puzzle. Aha ho, špekulanta jedného... :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zuzka.. on si myslí, že keď donesie 3/4 1000sk bankovky, tak mu za výmenu dajú celú 1000sk bankovku. Čiže ak jednu 1000sk bankovku rozdeli presne na polovicu (zahrá sa, že obe polovice budú mať 50.1%), tak môže ísť s oboma polovicami na výmenu poškodenej bankovky, nuž a za každú polovicu mu dajú celu, tj. 2x1000sk.. ;) (samozrejme, že obe polovice nevymieňa naraz v jeden deň)..
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .I.LoVe.lOvE. »

Minule som bola v TatraB. s takymto problemom a povedali mi, ze z bankovky musim mat min. 50% a musi tam byt aspon jedno seriove cislo cele, neposkodene. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no jasné. mohlo by to fungovať len ak by si to nezobral naraz.

BTW môj kolega minule prudko roztrhol obálku, v ktorej bolo cca 3000 ČK v rôznych bankovách a z každej z nich odtrhol asi 2 cm! To bola sranda potom v office :P
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

no toto...mne sa tuna v anglicku s takym niecim problem nestal, v obchodoch vydavaju pozliepane bankovky a aj sa s nimi da platit. dokonca kopu krat som mal v rukach perom ba aj fixkou raz popisane bankovky :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:no toto...mne sa tuna v anglicku s takym niecim problem nestal, v obchodoch vydavaju pozliepane bankovky a aj sa s nimi da platit. dokonca kopu krat som mal v rukach perom ba aj fixkou raz popisane bankovky :)
Hej hej, to je pravda. Oni si ich tam dokonca aj koľkokrát pred zákazníkom podpíšú perom. V GB s tým nie je problém, ale teta v zmenárni naspäť v SR mala problém, že ona mi také podpísané bankovky neprevezme...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

v anglicku beru akekolvek bankovky, aj osrate s prepacenim, u nas je dvacka viac optrebovana a uz sa pokladnici mrvia ze cim to platim :lol: ale ked si myslis, ze si z toho spravis zarobkovu cinnost, tak si na omyle
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bankovka, ktorej chyba urcita percento z casti (tusim 10 percent hovorili v banke), ci uz je z nej kusok odtrhnute alebo co... sa da vymenit jedine v Narodnej banke Slovenska alebo v tych par pobockach co na Slovensku maju. Vsetko sa eviduje do systemu, seriove cislo bankovky sa hodi do PC a bankovka sa vyradi. Poplatok na zmenu je individualny od banky, niekde je to par percent a niekde je to az radovo x-desiatok percent z nominalnej hodnoty.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ale ak je len roztrhnutá a nechýba žiadna časť tak ti ju musia zobrať.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martinrozok »

nie zly napad tak sa zaraba :lol: ale je pravda ze sa to neda :cry:
p2key
Novice
Novice

monako2

Príspevok od používateľa p2key »

To nieje mozne.Casti bankoviek musia preukazatelne patrit k sebe.Takze try z dvoch nespravis!.
Napísať odpoveď