vlastny web

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
marsman
Medium Star
Medium Star

vlastny web

Príspevok od používateľa marsman »

cafte chcel by som si spravit vlastny web -

chcel by som to v php

sprogramovanim nemam skusenosti

aky program by ste mi odporucily ako pre zaciatocnika ???
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ziadny. Ci to bude Poznamkovy blok z Windowsu, T602 alebo Dreamweaver, je to uplne jedno, kedze musis poznat syntax a prikazy, bez toho sa dalej nepohnes. V prvom rade si chod precitat clanky zamerane na programovanie v PHP, nieco pre zaciatocnikov a potom zacni hladat program. Najlepsi bude taky, ktory ti farebne bude rozlisovat jednotlive casti scriptu - PSPad, Dreamweaver, Homesite atd...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Takze chces si spravit svoj web v php? Mas uz skusenosti s html (alebo xhtml)? Pretoze ak nie, tak ti neodporucam hned zacat s php (navyse ak nemas skusenosti s programovanim). :wink:

WWW stranky sa daju pisat v lubovolnom textovom editore (napr. notepad), alebo potom v specializovanych programoch (FrontPage, ZendStudio, ....)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Robenie stranok neni kreslenie... nebudem ti tu nic vysvetlovat je to uz vysvetlene inde

www.programujte.com
www.jakpsatweb.cz
www.jaknaweb.com
www.interval.cz

tam najdes vsetko co budes potrebovat ohladom stranok, takze prajem prijemne studovanie :smt035

ak budes mat nejaky konkretny problem napis sem ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď chceš vlastný web s php a nemáš o ňom ani šajnu, najlepšie bude použiť nejaký hotový redakčný systém typu joomla, wordpress, drupal, etomite.. atď. ;)

/neppo.. problém sa môže vyskytnúť aj s html a môže skončiť.. ;) Ja osobne som sa zatiaľ nestretol s problémom, aby jeho vyriešenie súviselo so zasahovaním do php kódu RS systému. Zvyčajne sa to vyriešilo obyčajným nastavením nejakého configu (najlepšie za asistencie skúsenejšieho človeka v konkrétnom RS - napr. z fóra domovskej stránky daného RS). Osobne som používateľ RS systémov bez akejkoľvek šajny php a neriešiteľný problém nenastal. Ak nejde o profesionálny web, ktorý má garantovať určité služby, za ktoré majiteľ webu bude brať financie, tak podľa môjho názoru si to môže v pohode vyskúšať. ;)
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

brm napísal:Keď chceš vlastný web s php a nemáš o ňom ani šajnu, najlepšie bude použiť nejaký hotový redakčný systém typu joomla, wordpress, drupal, etomite.. atď. ;)
neviem neviem... vyskytne sa nejaky problem a uz skoncil... na zaciatok mu uplne staci web v HTML... veci ako anketa, kniha navstev a pod. sa daju stiahnut napr. na http://www.blueboard.cz... btw co chces mat na tom webe ??
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

nezacinal by som hned s php. skus nieco lahsie
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Jurislav napísal:nezacinal by som hned s php. skus nieco lahsie
Podľa mňa nie je php až tak zložité, ale skús odporučiť niečo jednoduchšie.
Napísať odpoveď