Kukláči prvýkrát zastrelili človeka
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nie nebol, ale jeden ich zasah som zazil na vlastnej kozi. s nikym a s nicim sa vtedy neparali, a nikto nezomrel.eritrocit napísal:Krija, ale ty si tam nebol, takže veľmi nesúď
vsade v mediach odznelo, ze ho nemali v umysle usmrtit, takze podla teba boli presni?enter00 napísal:ktora cast je amaterska - zaciatocnicka? odstranenie hrozby jednym presnym zasahom?
vy im z novin bastite aj to, ze je tazke zasiahnut pohybujuci sa ciel. mozno pre vas a ostatnych, co v zivote nedrzali zbran v ruke, mozno pre mna, co som bol iba rok na vojne a sem tam zostrelil gulometne dvojca na 300 m. ale pre nich nie!!!
Krija, ja súhlasím s týmto, že mu mierili na trup. To či je pravda, že ho zabili úmyselne, to sa nedozvieme, média alebo polícia nám môže klamať.Tomasito napísal:V takychto pripadoch- pohybujuci sa ohrozujuci objekt- su povinni mierit na najlahsie zasiahnutelnu cast tela, t.j. na trup.
Nevyznám sa v zbraniach ale je mi jasné, že sú to trénovaní profesionáli.
Mimochodom Ty si zažil ich zásah? A čo mal si v ruke samopal? Alebo niekto iný?
Možno je to tak lepšie, aj tak by pri našom systéme bol za chvíľu von z basy ak by vôbec nejakú dostal, tak si aspoň možno niektorí uvedomia, ako môžu skončiť, keď si po nich prídu.
-
bocian
Light Professional
Co sa tyka municie co mal na zemi... to najdes po lesoch.. zvysky z druhej vojny... Alebo ak mas cas zajdes na burzu a kupis hocico.. Aj internet je v tomto smere dobry pomocnikkinjeril napísal:Len jedna vec je skoda, uz im nikdy nebude moct prezradit, odkial mal taky arzenal. Ale i tak dobre...
-
qwerty-xyz
Myslim, ze som sa vyjadril jasne. BTW. dotycny mal samopal, co je tzv. zbran hromadnej ucinnosti. Myslis, ze zasah do ruky, ramena, nohy etc. by mu zabranil strielat? Never tomu- reflexy... Tieto metodiky postupov vypracovali vacsi odbornici ako my.qwerty-xyz napísal:sak tam boli 15-ti,neverim ze ho nikto do ruky alebo ramena nevedel strelit.
To znie celkom logicky, takzeoni tam napochodovali na dvor 15ti v rade a aby ich nezabil, zabili hned oni jeho?Tomasito napísal:Myslim, ze som sa vyjadril jasne. BTW. dotycny mal samopal, co je tzv. zbran hromadnej ucinnosti. Myslis, ze zasah do ruky, ramena, nohy etc. by mu zabranil strielat? Never tomu- reflexy... Tieto metodiky postupov vypracovali vacsi odbornici ako my.
A ty si tam bol?eritrocit napísal:Krija, ale ty si tam nebol, takže veľmi nesúď
Rusi si natocili, ked boli v divadle cecencov strielat.
..ale kto vie, mozno by za 10 rokov sam vybuchol z tych 50 rocnych hovadin
aj zabitie je zneskodnenie... ked to nejde inak/ine riesenie je problematicke a ohrozuje zivot ludi...krija napísal:vsade v mediach odznelo, ze ho nemali v umysle usmrtit, takze podla teba boli presni?![]()
vy im z novin bastite aj to, ze je tazke zasiahnut pohybujuci sa ciel. mozno pre vas a ostatnych, co v zivote nedrzali zbran v ruke, mozno pre mna, co som bol iba rok na vojne a sem tam zostrelil gulometne dvojca na 300 m. ale pre nich nie!!!
ano, drzal som zbran/pistol/ a strielal som na terc, nieco ine je klud pohoda na strelnici a nieco ine k****t co na teba vybehne so samopalom.
-
zvonenie33
Light Professional
Ten kto strielal sa zachoval tak ako bol vycviceny, strielal do casti tela ktora ja najsirsia. To ze ho strelil do srdca bola nahoda a musel sa ,aj napriek tomu ze si mal lahnut na zem, hybat.
Tento clovek nemal co stratit - mal take mnozstvo zbrani ze by to, ako povedal Packa, stacilo pre celu dedinu. Nemusel to mat v hlave na 100 percent v poriadku, sak kto normalny by to zbieral a skladoval doma..?
Tak chcete mi povedat ze by ste pri takomto clovekovi ktory drzi v ruke samopal riskovali svoj alebo kolegov zivot a snazili trafit rameno, alebo samotnu ruku? Kuklaci ho tam urcite neprosili aby si lahol, aby pustil zbran.. sak si ju urcite nezobral zo sebou aby im ukazal ze ake zbrane ma v zbierke..
Tento clovek nemal co stratit - mal take mnozstvo zbrani ze by to, ako povedal Packa, stacilo pre celu dedinu. Nemusel to mat v hlave na 100 percent v poriadku, sak kto normalny by to zbieral a skladoval doma..?
Tak chcete mi povedat ze by ste pri takomto clovekovi ktory drzi v ruke samopal riskovali svoj alebo kolegov zivot a snazili trafit rameno, alebo samotnu ruku? Kuklaci ho tam urcite neprosili aby si lahol, aby pustil zbran.. sak si ju urcite nezobral zo sebou aby im ukazal ze ake zbrane ma v zbierke..
Tak nehnevajte sa ale rovno ho ukrizujte ze ho nepoprosil nech si to este rozmysli s tym samopalom... ano kuklac bol taky bezohjladny ze sa nehral na Nea z matrixu a netrafil ho do ruky (a este tak aby chudakovi netrafil tepnu hej - sak by mal chudacisko aj nasledky) ale to proste zobral cestou istoty a nechcel riskovat zivoty kolegov a svoj... ludia a tie vase postoje
//uuuhaaa sloboda!
//uuuhaaa sloboda!
-
krija
VIP
ak som predtym napisal nieco o amaterskom zasahu, ktory podla mna nebol hoden schopností a mena nasich zasahovych jednotiek, tak si mi oponoval. teraz z nich robis amaterov ty. z nasich dani idu na vycvik jedneho takehoto policajta miliony korun rocne. a ver mi, ze je v tom zahrnuta aj priprava na to ako zabit cloveka a nasledne sa s tym vyrovnat. o tom, ze potreboval psychologa potom zasahu, mozu krmit iba ak novinarov z nasich dennikov. to co je pre teba terc na strelnici, to je pre nich clovek so samopalom. pises akoby tych 15 kuklacov tam nabehlo uplne nahych, len so samopalom v ruke a s dudlom v puse. citat je z linku, co si sem dal:enter00 napísal:aj zabitie je zneskodnenie... ked to nejde inak/ine riesenie je problematicke a ohrozuje zivot ludi...
ano, drzal som zbran/pistol/ a strielal som na terc, nieco ine je klud pohoda na strelnici a nieco ine k****t co na teba vybehne so samopalom.
pred cca 1 a 1/2 rokom to bol este babrak, a par dni dozadu sa islo z neho p*srat 15 kuklacov???V bardoňovskom dome mal vojenské múzeum. V októbri 2005 výbuch na jeho dvore poškodil okolité domy. Podľa Packu pre jeho „babrácke zaobchádzanie“ s muníciou.
mozno by nebolo naskodu co to o nasich kuklacoch vediet. organizuju sa pre nich medzinarodne sutaze. este v roku 2001 nasi na takychto sutaziach strielali zo samopalu vz 58. napr. cesi mali uz v tom case H&K MP5 a nasi boli aj tak najlepsi.
Krija, práve preto, že je babrák a spôsobil výbuch.. takisto mohol spôsobiť niečo aj tým kukláčom. Áno, neboli tam nahí a nemali dudlíky ale takisto nie sú nesmrteľní.
A tiež sa prikláňam, k tým reflexom, nevieš ako by v takej situácií zareagoval, niektorí sa hneď poserú ešte len vidia policajtov, niektorí bojujú dokiaľ vedia.
Nechcem trepať do vetra, správy nesledujem pravidelne, ale nezahynul nedávno pri nejakej akcii jeden policajt..??
Proste, keby sa niečo stalo, noviny by o tom písali ako o tragédií, o veľkom amatérstve a neschopnosti nášho policajného zboru zasiahnuť, o tom koľko peňazí z našich daní ide na ich výcvik... atď. bla bla..
Jednoducho, zaplatil životom za vlastnú hlúposť, ani policajt nie je dokonalý, asi má rozkaz strieľať, zneškodniť, v prípade nebezpečenstva aj zabiť...
Možno strieľal na istotu, ale ako vidíš istota je istota a to je stále lepšie ako byť opatrný do poslednej chvíle a riskovať. Oni sa proste nemali čas s ním babrať.. aspoň podľa mňa... prišla situácia, museli sa rozhodnúť, vystrelili, zneškodnili ho, zomrel... bohužiaľ, v prvom rade to bola jeho chyba...
Neviem, viem, že policajti aj kukláči sú všelijakí, napr. tí bývalí policajti čo spravili tú popravu... hej, ale neviem no.. proste Ty máš pocit, že si to na ňom nacvičili alebo ako to bolo podľa Teba?
A tiež sa prikláňam, k tým reflexom, nevieš ako by v takej situácií zareagoval, niektorí sa hneď poserú ešte len vidia policajtov, niektorí bojujú dokiaľ vedia.
Nechcem trepať do vetra, správy nesledujem pravidelne, ale nezahynul nedávno pri nejakej akcii jeden policajt..??
Proste, keby sa niečo stalo, noviny by o tom písali ako o tragédií, o veľkom amatérstve a neschopnosti nášho policajného zboru zasiahnuť, o tom koľko peňazí z našich daní ide na ich výcvik... atď. bla bla..
Jednoducho, zaplatil životom za vlastnú hlúposť, ani policajt nie je dokonalý, asi má rozkaz strieľať, zneškodniť, v prípade nebezpečenstva aj zabiť...
Možno strieľal na istotu, ale ako vidíš istota je istota a to je stále lepšie ako byť opatrný do poslednej chvíle a riskovať. Oni sa proste nemali čas s ním babrať.. aspoň podľa mňa... prišla situácia, museli sa rozhodnúť, vystrelili, zneškodnili ho, zomrel... bohužiaľ, v prvom rade to bola jeho chyba...
Neviem, viem, že policajti aj kukláči sú všelijakí, napr. tí bývalí policajti čo spravili tú popravu... hej, ale neviem no.. proste Ty máš pocit, že si to na ňom nacvičili alebo ako to bolo podľa Teba?
-
krija
VIP
ETieNne, nacvicovanie ma ani nenapadlo. cely moj postoj vyplyva uz z prveho mojho prispevku v tejto teme. proste podla mna pri vacsej snahe, trpezlivosti a inej taktike - manik este mohol zit. teraz to je uz jedno.
ad reflexi: dajte do googla toto spojenie: zastavovací účinok. zistite, ze nie je vsetko tak ako to vidite v americkych filmoch.
odkaz pre "hrdinu": to, ze das minus karmu mi je 5. dovod: zvasty! uz ale nie. ak pises taketo dristy do dovodu o karme, tak si viem celkom zivo predstavit tvoje ucinkovanie na fore. vydiskutuj si to tu, ty "hrdina".
ad reflexi: dajte do googla toto spojenie: zastavovací účinok. zistite, ze nie je vsetko tak ako to vidite v americkych filmoch.
odkaz pre "hrdinu": to, ze das minus karmu mi je 5. dovod: zvasty! uz ale nie. ak pises taketo dristy do dovodu o karme, tak si viem celkom zivo predstavit tvoje ucinkovanie na fore. vydiskutuj si to tu, ty "hrdina".
-
midnight_man
Guru
all
keby predomna vybehol chlap zo samopalom tak by som tiez strielal ved je to jasne...neviem co to rooberaju vsetci..kazdy by na jeho mieste robil to iste..alebo by sa dal dakdo zastrelit? by som chcel vidiet tych reporterov co do toho stuchaju ze co by robili oni!
-
qwerty-xyz
Re: all
Ja by som chcel vidiet tych policajtov co by robili keby tam ten frajer nabehol s tymi dvoma pancerfaustami na pleciach co boli v tom videu,neviem kto by mal viac nasrate ci on ci ti kuklaci.midnight_man napísal:keby predomna vybehol chlap zo samopalom tak by som tiez strielal ved je to jasne...neviem co to rooberaju vsetci..kazdy by na jeho mieste robil to iste..alebo by sa dal dakdo zastrelit? by som chcel vidiet tych reporterov co do toho stuchaju ze co by robili oni!