Usmev ako Dar :)
Usmev ako Dar :)
su tu nejaki usmevaci? teda dobrovolnici neziskovej mimovladnej organizacie usmev ako dar?:) ak ano ako dlho sa tomu uz venujete?z akeho mesta ste?ja som z rimavskej soboty,usmevacka som zatial len asi 2 roky no hadam bude viac:)
noooo,neviem ci som ta prava co by to mala vysvetlovat...v podstate spolupracujeme s detskymi domovmi,chodime na navstevy k detom do domovov,potom organizujeme tabory,vyjendovky a rozne vychovne pobyty...venujeme sa aj detom zo socialne slabsich rodin,z krizovych rodin a podobne...robia sa kazdy rok aj zbierky...okolo zaciatku decembra....aj beneficny koncert v blave,a rozne ine koncerty...napr minuly tyzden bol najmilsi koncert roka v bb:) nemohla som ist bo maturujem o mesiac a je mi to velmi luto...ale na tabore som aspon na jednom bola a bol perfektny!deti boli uzasne!aj som plakala ked som si fotky pozerala:)no je to krasa ked za tebou pride take dieta a povie ze si jeho kamarat:)
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Dakujem , krasne vysvetleniepoharvody napísal:noooo,neviem ci som ta prava co by to mala vysvetlovat...v podstate spolupracujeme s detskymi domovmi,chodime na navstevy k detom do domovov,potom organizujeme tabory,vyjendovky a rozne vychovne pobyty...venujeme sa aj detom zo socialne slabsich rodin,z krizovych rodin a podobne...robia sa kazdy rok aj zbierky...okolo zaciatku decembra....aj beneficny koncert v blave,a rozne ine koncerty...napr minuly tyzden bol najmilsi koncert roka v bb:) nemohla som ist bo maturujem o mesiac a je mi to velmi luto...ale na tabore som aspon na jednom bola a bol perfektny!deti boli uzasne!aj som plakala ked som si fotky pozerala:)no je to krasa ked za tebou pride take dieta a povie ze si jeho kamarat:)
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Re: Usmev ako Dar :)
Vies co, poznam zopar usmevacok. Do jednej z nich som dokonca zalubenypoharvody napísal:su tu nejaki usmevaci? teda dobrovolnici neziskovej mimovladnej organizacie usmev ako dar?:) ak ano ako dlho sa tomu uz venujete?z akeho mesta ste?ja som z rimavskej soboty,usmevacka som zatial len asi 2 roky no hadam bude viac:)
sorry toto čo poviem....
Niektoré deti z domovov si takúto ochotu druhých ludí vôbec nezaslúžia...a viem čo hovorím , pretože u nás je detský domov Nádej a viem že niektoré deti si ani len minimum vecí čo dostanú nevážia...V domove sa to delí na dve skupiny , na deti čo sa snažia - chcú niečo dokázať , decká sú šikovné a s tanečným súborom Niagara vyhrávali súťaže po celom slovensku a aj v zahraničí.. učia sa veľmi dobre pretože vedia že učiť sa je dobrý základ na neskoršie uplatnenie sa v živote...a potom tá druhá strana čo je hrozné o tom písať nieto ešte vidieť to na vlastné oči... šikana druhých spolužiakov, školu majú na háku, dokonca hračky a dary ktoré dostanú od organizácií predávajú v triedach aby mali na cigarety...a tak.. najhoršie bolo ked sme mali v triede besiedku, teda pred vianočnými prázdninami pohostenie so švédskymi stolmi... koláče rohzádzali po triede... chlebíčky rozdupali... malinovky pokradli....
je to veľmi smutné.....
Niektoré deti z domovov si takúto ochotu druhých ludí vôbec nezaslúžia...a viem čo hovorím , pretože u nás je detský domov Nádej a viem že niektoré deti si ani len minimum vecí čo dostanú nevážia...V domove sa to delí na dve skupiny , na deti čo sa snažia - chcú niečo dokázať , decká sú šikovné a s tanečným súborom Niagara vyhrávali súťaže po celom slovensku a aj v zahraničí.. učia sa veľmi dobre pretože vedia že učiť sa je dobrý základ na neskoršie uplatnenie sa v živote...a potom tá druhá strana čo je hrozné o tom písať nieto ešte vidieť to na vlastné oči... šikana druhých spolužiakov, školu majú na háku, dokonca hračky a dary ktoré dostanú od organizácií predávajú v triedach aby mali na cigarety...a tak.. najhoršie bolo ked sme mali v triede besiedku, teda pred vianočnými prázdninami pohostenie so švédskymi stolmi... koláče rohzádzali po triede... chlebíčky rozdupali... malinovky pokradli....
je to naozaj smutne...mas pravdu,a hadam aj preto je tu usmev ako dar,aby nejak naucil,alebo vychoval tieto deti...vies maju to v zivote velmi tazke,zazili hrozne veci a to sa tazko zabuda...ja osobne som s malymi detmi,takymi tutuli mutuli,od 3 do 11-12 rokov...moje kamosky su s vecsimi,ktore su zozaciatku fakt kus odmerane,ale ked si k nim najdes cestu tak su uplne uzasne!!!!! aj my v rimavskej mame domov,dokonca 4...smutne je to vsetko!!my mame za ulohu s tymi detmi byt proste a nenapadne(nie ako ucitelky ci vychovavatelky) ich vychovavat...dufam ze vsetko zatial zvladame...deti su uplne super!!!a este perfis je ked prideme do domova na navstevu a deti sa za tebou rozbehnu a su uplne stastne a ty si tiez uplne stastna! a volali ma avril:P:Djaaaaj som taka luckerka!:)
tak to je fasa , no poviem ti take deti, chore a nevedia si vazit co dostanu.mam na to svoj nazor ale rozpisovat ho radsej nebudem.kafiatko napísal:sorry toto čo poviem....
je to veľmi smutné.....
Súhlasím s tebou , ja som sa však stretol len s takymi , čo sa správali dobre ...kafiatko napísal:sorry toto čo poviem....
Niektoré deti z domovov si takúto ochotu druhých ludí vôbec nezaslúžia...a viem čo hovorím , pretože u nás je detský domov Nádej a viem že niektoré deti si ani len minimum vecí čo dostanú nevážia...V domove sa to delí na dve skupiny , na deti čo sa snažia a potom tá druhá strana čo je hrozné o tom písať nieto ešte vidieť to na vlastné oči... šikana druhých spolužiakov, školu majú na háku, dokonca hračky a dary ktoré dostanú od organizácií predávajú v triedach aby mali na cigarety...
je to veľmi smutné.....
S tými , čo si "ničia" život/budúcnosť sa moc nestretávam ... (ako si napisal cigarety , neváženie si vecí atd.)
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Áno, možno si niektoré nevedia vážiť to, čo dostanú. Ale aj preto im treba pomáhať. Dobrý príklad je tu - http://misove.blog.sme.sk/IMI napísal:tak to je fasa , no poviem ti take deti, chore a nevedia si vazit co dostanu.mam na to svoj nazor ale rozpisovat ho radsej nebudem.