Opekanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Baguvix
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Opekanie

Príspevok od používateľa Baguvix »

nuž..chodíte často opekať? :-) s kým chodíte opekať? kam chodíte opekať? čo opekáte? :-) máte z opekačiek nejake zaujímavé príhody?sem snimi

// Nauc sa pridavat obrazky (vid rubrika INFO). Tomasito
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Aktuálna letná téma....
Ja by som ešte na začiatku poprosila niekoho, kto vie niečo viac o tom, kde sa môže opekať a za akých podmienok, aby sa s nami podelil. Častokrát sa totiž bojím, keď opekáme len tak niekde na okraji lesa, že príde nejaký príslušník polície a nasolí nám mastnú pokutu....
Takže ak máte niekto nejaké info o právnej stránke, sem s nimi.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

haha neni nic lepsie jak sa dakde v prirode vyvalit,poopekat dat zo dve tri pivka a vegetovat :)
ako casto?tak raz za dva tyzdne sa dakde vyberieme a opekame vacsionou spekacky a slaninu..teda ja mam toto najradsej.
uff a prihody..no su ale vacsinou vyplyvaju zo situacie,zbytocne by som ich vypraval :D
zuzka : neviem ako to je u vas ale u nas su poblizku mesta rekreacne priestranstva kde su vybudovane pristresky a ohniska a casto krat aj ine veci.ked mate aj u vas take nieco tak jednoznacne chod tam.nemusis sa bat ze daco podpalis ani ze vam niekto da pokutu
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

nuz co chodim s rodicmi a bratmi na chatu, tak tam opekame kazdy vecer, ked sa da... mam to rad, lebo sa pri tom nacpem :) mno a opekame tak klasicky - spekacky a slaninu, naposledy som skusil aj klobasku a nebola zla :smt048
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hej, chodim dost, ale kombinujem to s turistikou...

opekat, t.j. zakladat ohen mozme podla platnej legislativy len na miestach pre to urcenych, mame zakaz zakladat ohniska (ale pokial si niekde kde nehrozi poziar, po sebe upraces, si slusny k prirode...tak to ukecas). Otazkou mi stale ostava, ako ti dokazu, ze si to ohnisko zalozil ty... :?

najcasejsie niekde na Kacine (som z BA), Kolibe, alebo niekde v hore na cistinke :D
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

zuzkazuzka napísal:Aktuálna letná téma....
Ja by som ešte na začiatku poprosila niekoho, kto vie niečo viac o tom, kde sa môže opekať a za akých podmienok, aby sa s nami podelil. Častokrát sa totiž bojím, keď opekáme len tak niekde na okraji lesa, že príde nejaký príslušník polície a nasolí nám mastnú pokutu....
Takže ak máte niekto nejaké info o právnej stránke, sem s nimi.
Podla zak. c. 326/2005 Z. z. o lesoch je taborenie a kladenie ohna v lesoch zakazane (§ 31 ods. 1 pism. b) a c)). Pokial chces teda zodpovedne dodrziavat zakon, neostava ti nic ine, ako si zalozit ohnik na vyhradenych miestach ; )

PS: Ak by ta tato problematika po legisl. stranke zaujimala blizsie, pozri este zak. c. 543/2002 Z.z. o ochrane prirody a krajiny.
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

pokial je tam cedulka ze opekat sa nesmie tak tam ohnik zakladat netreba :) hoci tieto miesta su na truc na to najlepsie ,blizko drevo listie a pod :lol:
obcas si zajdem na opekacku ci uz z rodinou alebo kamosmi .
ja mam osobne rad zivansku ale na tu treba gril, ale neviem preco chutia mi aj klobasky,slaninka a podobne "lakocinky" :smt023 dvolezitejsie ako jedlo ,je pohodova atmosfera :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Lolofon you are not right ! ... zivanska je pecka aj ked sa spravi v pahrebe .. zabalis si ten mixik do alobalu .. najlepsie do toho silnejsieho a na dva - tri krat to obalis vrstvami proti sebe .. aby neutekala stava a netrhalo sa to na jednom mieste ... len musis mat vypracovany uz nejaky odhad, pretoze bud ju spalis, alebo ju budes moc casto kontrolovat, co zanmena prebalovanie a takmer vzdy vtedy prides o tu perfektnu stavu :-) ...

.. a este k opekaniu .. jasneeee opekanie je fasa! .. neni nad to vyvalit sa na deku niekde do chladku , pivo do ruky a len tak relaxovat, anjes sa pokecas si , zabavis sa a tak ... mam tieto cool opekacky radsej ako " opekacky " kde je ejdinym cielom sa sundat z lacneho vina :-( :smt096
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

my chodíme opekať do lesného parku (prievidžania určite poznajú lesopark) a tam sa zaplatí 80 korún a v tom je miesto s ohniskom a k tomu fúrik dreva. Môžeš tam byť celý deň, je tam pekne... proste krása. Radšej si zaplatím ako by som mal riskovať pokutu
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

My mame svoj klub na okraji dediny. (Klub - miesto kde sa schadzame my mladi) Takze za klubom je uz len sire pole a taky mensi lesik. Tym padom nemusime nikde chodit a nemusime sa obavat pokuty. Aj vcera vecer sme opekali - spekacky, slaninu, no skusali sme aj extremy - zemiaky, cibulu a z chleba sme si urobili chrumkave hrianky.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

jasne, akurat opekam, lebo sestre prisla kamoska tak opekame :) a s rodicmi na chate (tam mame dalsi gril), alebo s kamosmi niekde..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Áááno, opekáme s kamošmi velmi často a príhody sú. :lol:
Chodievame opekať do Dubnice (Prievidžanom pojem známy. :) ) na vybudované ohnisko.
Posledne sme mali príhodu s políciou. :twisted:

V sobotu mala byť akcia. V piatok som teda s dvoma bratmi z Dubnice (jeden je môj spolužiak) išli nasekať drevo a spraviť skoky pre bicykle. Prišli sme tam, trošku upravili sme skokánky a zoťali jeden strom. Boli sme si plne vedomí toho že je to trestný čin. Zoťali sme ho, odsekli z neho 1,5 kus a prepílili (pílil som ja) a vyrobili lavičky. Je tam totiž len jeden rozpadávajúci sa stôl, tak lavičky boli žiadúce a praktické vhľadom na to, že tam chodíme často.

Na druhý deň sme prišli partia asi 18 ľudí, pripravovali sa a najväčší haluzák našej partie freneticky stínal strom. Uvideli sme v dialke nejakú skupinu ľudí, tak sme mu povedali nech s tým prestane (zoťaté miesto nie je normálne vidno). On sa na to samozrejme vykašlal a rúbal ďalej. Prišli k nám tí ľudia, ukázalo sa, že je to nejaká organizácia ochrancov prírody. Začali nám nadávať že čo rúbeme ten strom a vyhrážali sa, že zavolajú políciu. Odišli a stalo sa tak.
Po chvíli sa objavil jeden kamoš, ktorý bol zatiaľ v Jednote a že sem idú nejakí policajti. Schovali sme teda do lesa naše pivá a zdrhali cestou do hory. K miestu opekania totiž vedú dve cesty, jedna normálna lesná cesta a potom taká off-road cez les - strmáky.
Boli sme už skoro úplne hore a zrazu "Môžte sa obrátiť".. policajti išli horom. :lol:
Prišli sme dole a nastal výsluch. Obsah výsluchu nie je podstatný, dôležité ale je, že sme ich ukecali, že my si tu iba opekáme a ten strom sme tu našli a sme ho stínali ďalej a že sme aj nové lavičky vyrobili.

Popoludní sa ešte vrátili ochranári a nastali ďalšie vtipné situácie, vyhrážali sa nám, že nám policajnú kontrolu vybavia každú hodinu a podobné ťažké reči.
Vtedy vznikli kultové hlášky:
Chlapci idú sem .. !! : Teta ochranárka nás chcela prinútiť upratovať bordel v lese.
ZDVIHNI TEN STROM !! : Jeden z crewu opekačky sa pohádal o tom, že ten strom nie je čerstvo zrúbaný, tak hento povedala. Vtip je v tom, že strom vážil niekolko sto kíl. :smt043
Policajná kontrola každú hodinu ! : Chcel by som vidieť policajtov, ktorí sa sem do hory budú trepať každú hodinu. :lol:

Najzaujímavejšia opekačka doteraz, koledovali sme si o riadne trable - pivo, tráva, zrúbaný strom, nebezpečné skoky. My ale asi radi riskujeme. :)
Baguvix
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Baguvix »

Upratujete si vždy po sebe alebo má v paži a necháte na mieste bordel?
Som zastancom toho že si treba po sebe upratovať :-) no poznám take bandy čo nechaju ine skladky pri ohniskách
Prílohy
malinovky
malinovky
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Samozrejme že upraceme, všetok vyprodukovaný, neprírodný bordel nahádžeme do jedného pytla, ktorého sa zbavíme pri najbližšom smetiaku.

A ešte doplním, že špekáčky zásadne neopekám(e), je to hnus, ja opekám zásadne len Párky obyčajné.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ja ked som bol mali som si opekaval na zahrade :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

jasnee. opekani rulezz. a opekame najcsstejsie v takom lesiku borovicovom na jednom kopci za mestom.. nehrozi ze sa tam daco chyti - vysoko konare.. a o lese sa tam neda hovorit lebo je to iba taky zhluk paru starychmohutnych stromov..a dalsi les je az takych 300 metrov dalej.. a co sa tyka bordelu.. vsetok bordel zhori :D nic nenechame pri ohnisku.. nakladie sa taka vatra vzdy ku koncu ze zhoria este aj plechovky od piva..
Lolofon
Medium Star
Medium Star

nordkapp_pb napísal:Lolofon you are not right ! ... zivanska je pecka aj ked sa spravi v pahrebe .. zabalis si ten mixik do alobalu .. najlepsie do toho silnejsieho a na dva - tri krat to obalis vrstvami proti sebe .. aby neutekala stava a netrhalo sa to na jednom mieste ... len musis mat vypracovany uz nejaky odhad, pretoze bud ju spalis, alebo ju budes moc casto kontrolovat, co zanmena prebalovanie a takmer vzdy vtedy prides o tu perfektnu stavu :-)
takto som to este neskusal ,dik za radu ale na normalnom ohnicku je jednoduchsie predsa len take to zvycajne pochutenie si na slanike a klobaskach
ozaj vyskusli ste uz pecenu kukuricu ? alebo opekany syr z chlebom ? odporucam
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kukurica rulez! Nenormálna vec. Pre tých nezasvätených - kukuricu treba potrieť maslom, osoliť a zabaliť do alobalu. Krásne sa prepečie, schrumkavie a zmäkne. Mňam!
Lolofon
Medium Star
Medium Star

zuzkazuzka napísal:Kukurica rulez! Nenormálna vec. Pre tých nezasvätených - kukuricu treba potrieť maslom, osoliť a zabaliť do alobalu. Krásne sa prepečie, schrumkavie a zmäkne. Mňam!
da sa aj inac zuzka , ja ju napichnem normalne na razen (jednoduchsie) a normalne opekam ako slaninku :P, len treba davat pozor aby sa nepripiekla , dobra je za relativne kratky cas, ked je na povrchu taka troska chrumkava ,a jednotlive "zrniecka" zacinaju praskat vtedy je naj :P a uz len papat
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hej, jasné, dá sa hociako. Len mne viac chutí, keď je taká šťavnatá vo vnútri.
Napísať odpoveď