// Nauc sa pridavat obrazky (vid rubrika INFO). Tomasito
Opekanie
-
Baguvix
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Opekanie
nuž..chodíte často opekať?
s kým chodíte opekať? kam chodíte opekať? čo opekáte?
máte z opekačiek nejake zaujímavé príhody?sem snimi
-
zuzkazuzka
VIP
Aktuálna letná téma....
Ja by som ešte na začiatku poprosila niekoho, kto vie niečo viac o tom, kde sa môže opekať a za akých podmienok, aby sa s nami podelil. Častokrát sa totiž bojím, keď opekáme len tak niekde na okraji lesa, že príde nejaký príslušník polície a nasolí nám mastnú pokutu....
Takže ak máte niekto nejaké info o právnej stránke, sem s nimi.
Ja by som ešte na začiatku poprosila niekoho, kto vie niečo viac o tom, kde sa môže opekať a za akých podmienok, aby sa s nami podelil. Častokrát sa totiž bojím, keď opekáme len tak niekde na okraji lesa, že príde nejaký príslušník polície a nasolí nám mastnú pokutu....
-
pinacolada
Guru wannabe
haha neni nic lepsie jak sa dakde v prirode vyvalit,poopekat dat zo dve tri pivka a vegetovat 
ako casto?tak raz za dva tyzdne sa dakde vyberieme a opekame vacsionou spekacky a slaninu..teda ja mam toto najradsej.
uff a prihody..no su ale vacsinou vyplyvaju zo situacie,zbytocne by som ich vypraval
zuzka : neviem ako to je u vas ale u nas su poblizku mesta rekreacne priestranstva kde su vybudovane pristresky a ohniska a casto krat aj ine veci.ked mate aj u vas take nieco tak jednoznacne chod tam.nemusis sa bat ze daco podpalis ani ze vam niekto da pokutu
ako casto?tak raz za dva tyzdne sa dakde vyberieme a opekame vacsionou spekacky a slaninu..teda ja mam toto najradsej.
uff a prihody..no su ale vacsinou vyplyvaju zo situacie,zbytocne by som ich vypraval
zuzka : neviem ako to je u vas ale u nas su poblizku mesta rekreacne priestranstva kde su vybudovane pristresky a ohniska a casto krat aj ine veci.ked mate aj u vas take nieco tak jednoznacne chod tam.nemusis sa bat ze daco podpalis ani ze vam niekto da pokutu
-
Stoporko
VIP
hej, chodim dost, ale kombinujem to s turistikou...
opekat, t.j. zakladat ohen mozme podla platnej legislativy len na miestach pre to urcenych, mame zakaz zakladat ohniska (ale pokial si niekde kde nehrozi poziar, po sebe upraces, si slusny k prirode...tak to ukecas). Otazkou mi stale ostava, ako ti dokazu, ze si to ohnisko zalozil ty...
najcasejsie niekde na Kacine (som z BA), Kolibe, alebo niekde v hore na cistinke
opekat, t.j. zakladat ohen mozme podla platnej legislativy len na miestach pre to urcenych, mame zakaz zakladat ohniska (ale pokial si niekde kde nehrozi poziar, po sebe upraces, si slusny k prirode...tak to ukecas). Otazkou mi stale ostava, ako ti dokazu, ze si to ohnisko zalozil ty...
najcasejsie niekde na Kacine (som z BA), Kolibe, alebo niekde v hore na cistinke
Podla zak. c. 326/2005 Z. z. o lesoch je taborenie a kladenie ohna v lesoch zakazane (§ 31 ods. 1 pism. b) a c)). Pokial chces teda zodpovedne dodrziavat zakon, neostava ti nic ine, ako si zalozit ohnik na vyhradenych miestach ; )zuzkazuzka napísal:Aktuálna letná téma....
PS: Ak by ta tato problematika po legisl. stranke zaujimala blizsie, pozri este zak. c. 543/2002 Z.z. o ochrane prirody a krajiny.
pokial je tam cedulka ze opekat sa nesmie tak tam ohnik zakladat netreba
hoci tieto miesta su na truc na to najlepsie ,blizko drevo listie a pod
obcas si zajdem na opekacku ci uz z rodinou alebo kamosmi .
ja mam osobne rad zivansku ale na tu treba gril, ale neviem preco chutia mi aj klobasky,slaninka a podobne "lakocinky"
dvolezitejsie ako jedlo ,je pohodova atmosfera 
obcas si zajdem na opekacku ci uz z rodinou alebo kamosmi .
ja mam osobne rad zivansku ale na tu treba gril, ale neviem preco chutia mi aj klobasky,slaninka a podobne "lakocinky"
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Lolofon you are not right ! ... zivanska je pecka aj ked sa spravi v pahrebe .. zabalis si ten mixik do alobalu .. najlepsie do toho silnejsieho a na dva - tri krat to obalis vrstvami proti sebe .. aby neutekala stava a netrhalo sa to na jednom mieste ... len musis mat vypracovany uz nejaky odhad, pretoze bud ju spalis, alebo ju budes moc casto kontrolovat, co zanmena prebalovanie a takmer vzdy vtedy prides o tu perfektnu stavu
...
.. a este k opekaniu .. jasneeee opekanie je fasa! .. neni nad to vyvalit sa na deku niekde do chladku , pivo do ruky a len tak relaxovat, anjes sa pokecas si , zabavis sa a tak ... mam tieto cool opekacky radsej ako " opekacky " kde je ejdinym cielom sa sundat z lacneho vina

.. a este k opekaniu .. jasneeee opekanie je fasa! .. neni nad to vyvalit sa na deku niekde do chladku , pivo do ruky a len tak relaxovat, anjes sa pokecas si , zabavis sa a tak ... mam tieto cool opekacky radsej ako " opekacky " kde je ejdinym cielom sa sundat z lacneho vina
-
audiotrack
VIP
My mame svoj klub na okraji dediny. (Klub - miesto kde sa schadzame my mladi) Takze za klubom je uz len sire pole a taky mensi lesik. Tym padom nemusime nikde chodit a nemusime sa obavat pokuty. Aj vcera vecer sme opekali - spekacky, slaninu, no skusali sme aj extremy - zemiaky, cibulu a z chleba sme si urobili chrumkave hrianky.
-
Andi_Cibula
Addict
Áááno, opekáme s kamošmi velmi často a príhody sú.
Chodievame opekať do Dubnice (Prievidžanom pojem známy.
) na vybudované ohnisko.
Posledne sme mali príhodu s políciou.
V sobotu mala byť akcia. V piatok som teda s dvoma bratmi z Dubnice (jeden je môj spolužiak) išli nasekať drevo a spraviť skoky pre bicykle. Prišli sme tam, trošku upravili sme skokánky a zoťali jeden strom. Boli sme si plne vedomí toho že je to trestný čin. Zoťali sme ho, odsekli z neho 1,5 kus a prepílili (pílil som ja) a vyrobili lavičky. Je tam totiž len jeden rozpadávajúci sa stôl, tak lavičky boli žiadúce a praktické vhľadom na to, že tam chodíme často.
Na druhý deň sme prišli partia asi 18 ľudí, pripravovali sa a najväčší haluzák našej partie freneticky stínal strom. Uvideli sme v dialke nejakú skupinu ľudí, tak sme mu povedali nech s tým prestane (zoťaté miesto nie je normálne vidno). On sa na to samozrejme vykašlal a rúbal ďalej. Prišli k nám tí ľudia, ukázalo sa, že je to nejaká organizácia ochrancov prírody. Začali nám nadávať že čo rúbeme ten strom a vyhrážali sa, že zavolajú políciu. Odišli a stalo sa tak.
Po chvíli sa objavil jeden kamoš, ktorý bol zatiaľ v Jednote a že sem idú nejakí policajti. Schovali sme teda do lesa naše pivá a zdrhali cestou do hory. K miestu opekania totiž vedú dve cesty, jedna normálna lesná cesta a potom taká off-road cez les - strmáky.
Boli sme už skoro úplne hore a zrazu "Môžte sa obrátiť".. policajti išli horom.
Prišli sme dole a nastal výsluch. Obsah výsluchu nie je podstatný, dôležité ale je, že sme ich ukecali, že my si tu iba opekáme a ten strom sme tu našli a sme ho stínali ďalej a že sme aj nové lavičky vyrobili.
Popoludní sa ešte vrátili ochranári a nastali ďalšie vtipné situácie, vyhrážali sa nám, že nám policajnú kontrolu vybavia každú hodinu a podobné ťažké reči.
Vtedy vznikli kultové hlášky:
Chlapci idú sem .. !! : Teta ochranárka nás chcela prinútiť upratovať bordel v lese.
ZDVIHNI TEN STROM !! : Jeden z crewu opekačky sa pohádal o tom, že ten strom nie je čerstvo zrúbaný, tak hento povedala. Vtip je v tom, že strom vážil niekolko sto kíl.
Policajná kontrola každú hodinu ! : Chcel by som vidieť policajtov, ktorí sa sem do hory budú trepať každú hodinu.
Najzaujímavejšia opekačka doteraz, koledovali sme si o riadne trable - pivo, tráva, zrúbaný strom, nebezpečné skoky. My ale asi radi riskujeme.
Chodievame opekať do Dubnice (Prievidžanom pojem známy.
Posledne sme mali príhodu s políciou.
V sobotu mala byť akcia. V piatok som teda s dvoma bratmi z Dubnice (jeden je môj spolužiak) išli nasekať drevo a spraviť skoky pre bicykle. Prišli sme tam, trošku upravili sme skokánky a zoťali jeden strom. Boli sme si plne vedomí toho že je to trestný čin. Zoťali sme ho, odsekli z neho 1,5 kus a prepílili (pílil som ja) a vyrobili lavičky. Je tam totiž len jeden rozpadávajúci sa stôl, tak lavičky boli žiadúce a praktické vhľadom na to, že tam chodíme často.
Na druhý deň sme prišli partia asi 18 ľudí, pripravovali sa a najväčší haluzák našej partie freneticky stínal strom. Uvideli sme v dialke nejakú skupinu ľudí, tak sme mu povedali nech s tým prestane (zoťaté miesto nie je normálne vidno). On sa na to samozrejme vykašlal a rúbal ďalej. Prišli k nám tí ľudia, ukázalo sa, že je to nejaká organizácia ochrancov prírody. Začali nám nadávať že čo rúbeme ten strom a vyhrážali sa, že zavolajú políciu. Odišli a stalo sa tak.
Po chvíli sa objavil jeden kamoš, ktorý bol zatiaľ v Jednote a že sem idú nejakí policajti. Schovali sme teda do lesa naše pivá a zdrhali cestou do hory. K miestu opekania totiž vedú dve cesty, jedna normálna lesná cesta a potom taká off-road cez les - strmáky.
Boli sme už skoro úplne hore a zrazu "Môžte sa obrátiť".. policajti išli horom.
Prišli sme dole a nastal výsluch. Obsah výsluchu nie je podstatný, dôležité ale je, že sme ich ukecali, že my si tu iba opekáme a ten strom sme tu našli a sme ho stínali ďalej a že sme aj nové lavičky vyrobili.
Popoludní sa ešte vrátili ochranári a nastali ďalšie vtipné situácie, vyhrážali sa nám, že nám policajnú kontrolu vybavia každú hodinu a podobné ťažké reči.
Vtedy vznikli kultové hlášky:
Chlapci idú sem .. !! : Teta ochranárka nás chcela prinútiť upratovať bordel v lese.
ZDVIHNI TEN STROM !! : Jeden z crewu opekačky sa pohádal o tom, že ten strom nie je čerstvo zrúbaný, tak hento povedala. Vtip je v tom, že strom vážil niekolko sto kíl.
Policajná kontrola každú hodinu ! : Chcel by som vidieť policajtov, ktorí sa sem do hory budú trepať každú hodinu.
Najzaujímavejšia opekačka doteraz, koledovali sme si o riadne trable - pivo, tráva, zrúbaný strom, nebezpečné skoky. My ale asi radi riskujeme.
-
Andi_Cibula
Addict
jasnee. opekani rulezz. a opekame najcsstejsie v takom lesiku borovicovom na jednom kopci za mestom.. nehrozi ze sa tam daco chyti - vysoko konare.. a o lese sa tam neda hovorit lebo je to iba taky zhluk paru starychmohutnych stromov..a dalsi les je az takych 300 metrov dalej.. a co sa tyka bordelu.. vsetok bordel zhori
nic nenechame pri ohnisku.. nakladie sa taka vatra vzdy ku koncu ze zhoria este aj plechovky od piva..
takto som to este neskusal ,dik za radu ale na normalnom ohnicku je jednoduchsie predsa len take to zvycajne pochutenie si na slanike a klobaskachnordkapp_pb napísal:Lolofon you are not right ! ... zivanska je pecka aj ked sa spravi v pahrebe .. zabalis si ten mixik do alobalu .. najlepsie do toho silnejsieho a na dva - tri krat to obalis vrstvami proti sebe .. aby neutekala stava a netrhalo sa to na jednom mieste ... len musis mat vypracovany uz nejaky odhad, pretoze bud ju spalis, alebo ju budes moc casto kontrolovat, co zanmena prebalovanie a takmer vzdy vtedy prides o tu perfektnu stavu
ozaj vyskusli ste uz pecenu kukuricu ? alebo opekany syr z chlebom ? odporucam
-
zuzkazuzka
VIP
da sa aj inac zuzka , ja ju napichnem normalne na razen (jednoduchsie) a normalne opekam ako slaninkuzuzkazuzka napísal:Kukurica rulez! Nenormálna vec. Pre tých nezasvätených - kukuricu treba potrieť maslom, osoliť a zabaliť do alobalu. Krásne sa prepečie, schrumkavie a zmäkne. Mňam!
-
zuzkazuzka
VIP